Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví nejen o velké osudové lásce začínající zpěvačky a ostříleného rockového hudebníka, ale také o trnité cestě ke slávě a kruté dani, kterou za ni je nutno platit. Esther Hoffmanová (B. Streisandová) se živí jako zpěvačka v nočních klubech. Její nezvykle procítěný zpěv zaujme rockovou hvězdu, která se právě v klubu „propíjí k ránu“. Dívka ho zaujme natolik, že už ji nespustí z očí. Zatímco však její hvězda teprve stoupá na pomyslné hudební nebe, jeho talent se pomalu rozplývá v přemíře alkoholu a nezřízeného života. Přesto se tito dva do sebe bláznivě zamilují. Hudební film zaujme množstvím původních písní ve skvělém provedení Barbry Streisandové. Role jejího partnera – rockové hvězdy Johna Normana Howarda je pak „na míru ušitá“ zpěvákovi Krisu Kristoffersonovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Nevím tedy, kdy Krise napadlo, že je herec, ale pokud je to vůbec možné, byl ještě podstatně slabší, než Barbra. Ta se dokáže v muzikálově laděných filmech vylhat ze své herecké nemohoucnosti alespoň svým hlasovým rozsahem a barvou hlasu, což Krisovi rozhodně nehrozí. Film byl utahaný a nudný, předimenzovaná stopáž mu rozhodně neprospěla. Ovšem věřím, že své zastánce si tenhle kousek najde. Za sebe tak 45%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $80,000,605Tržby Celosvetovo $88,870,102║ Koncept je jasný už hneď na začiatku, kam sa to bude uberať ale dobre. Ústredná dvojica nie je zrovna z tých sympatických, hudobne alebo teda po speváckej stránke Kris Kristofferson moc toho nedá, pri Barbre Streisand je skoro neviditeľný. Iskra medzi nimi je len minimálna, dejovo ako na hojdačke lepšie scény sa striedajú zo slabšími, je to také rozlietané. /60%/ ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhá verze stejného příběhu a film který jsem kdysi poslouchal doma jako kulisu od počítače. Oproti verzi z roku 1954 to je ptytké, povrchní, míň muzikál a více romantický doják. Kristofferson je slušný, jeho sebedestruktivní cesta plná chlastu a skandálů ovšem vede k očekávanému konci. Streisandová je místy přirozená, místy mě i dostala (scéna s magneťákem na konci) a místy příšerně přehrává. Oba se k sobě naprosto nehodí, což nebrání šílené chemické vášni (láska bych tomu neříkal). Hudba? Těžké hodnocení. Kristofferson byl country/folkový zpěvák, rockové kvílení mu nesedí a celá ta rocková hudba plná sólíček nemá hlavu ani patu. Streisandová má skvělý hlas, ale i u těch písniček má ty svoje afekty a většina těch jejich popových cajdáků tak nějak propluje bez většího dojmu (a rock je v jejím podání katastrofa). To se týká i Evergreen, která byla známým hitem, v nulové konkurenci si toho Oskara možná i zasloužila, ale pět minut po poslechu nevím ani základní nápěv. 3*, chápu proč to byl hit, ale nijak mě to nedostalo. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Novou verzi jsem ještě neviděl, ale tadle je dokonalá. Film skvěle zobrazuje prostředí šoubyznysu, a všechny jeho stinné stránky, slávu a otravný fanoušky. Zároveň je to silný milostný příběh a oba dva hlavní představitelé jsou mimořádně přesvědčiví. Celkově jde o jeden z nejlepších filmů s hudební tematikou, jaký jsem dosud viděl. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Známý příběh o tom, jak hvězda, která si dává kokain k snídani a zapíjí to lahví neidentifikovatelného pití potká něžnou a tímto nedotčenou ženu, která je stejně nadaná jako on...A sláva je tu :) Dvojice Streisand a Kristofferson mi k sobě sedí :) Éra bezpodrsenkové Streisand byla také dobrá :) a ta hudba - hmmm...mrazilo mi při ní po celém těle :) Je to krásný film, sice předvídatelný, ale nádhernou ukázkou toho, jak jsme si všichni vlastními strůjci života a přílišná popularita je smrtící...Závěrečná píseň je bomba - ráda bych ji slyšela od Streisand někdy naživo :) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Scenár bolo nutné prekopať na rockovejšiu notu, preto John Gregory Dunne a Joan Didion strávili tri mesiace s takými gigantami, akými boli Jethro Tull, Uriah Heep a Led Zeppelin, aby dokonalo vstrebali atmosféru koncertov a zákulisie niekdajších hviezd. (classic)

Reklama

Reklama