Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

easaque 

všechny recenze uživatele

srovnáni s Monty Pythonem je docela přemrštěné, i když díky animovaným vložkám se o to snaží. Viděl jsem jen první sérii a podle ní si troufám hodnotit. Objevují se tu opět scénky na jedno téma, ale s různou variací v dalších dílech. Bohužel kvalita humoru je dost kolísavá a většinou mi to ani moc vtipné nepřišlo, ale i tady se semtam nějaká perlička najde. Nakonec jsem se rozhodl jen pro silnější 2*, protože mě první série nenavnadila na sledování dalších - třeba časem změním názor. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Berzeger 

všechny recenze uživatele

Upřímně se mi Big Train líbí mnohem více než Monty Pythonův Létající cirkus, ze kterého si nepochybně tvůrci vzali mnoho inspirace. Narozdíl od Monty Pythonů, a prosím nebijte mě, je totiž většina (ne však všechny) skečů zakončena nějakou pointou a jejich děj se nevytrácí ani zdaleka tak často do absurdna, jak to jinak skvělá parta MP dělávala. Koneckonců Graham Linehan je přeci jen tak trochu zárukou kvality. Úžasný Simon Pegg pak tu pátou hvězdu, kterou jsem dal, ještě podtrhuje. :) ()

Reklama

Gann 

všechny recenze uživatele

Perfektni humor vetsiny scenek snadno vyvazi tech nekolik ne tak dobrych. A zirani? To je naprosta bomba "Postopoulus kouli sec mu bulvy staci!" "Videl jsi ten utok? - A dalsi no tedy, clovek by neveril ze je to ten stejny zapas! - A znovu vypad, no to je neuveritelne!" "Ano Davide, byl to vyrazny posun o 5 stupnu. A pak ze zirani neni napinave!" kdo videl nemuze zapomenout... ()

ChandlerBing 

všechny recenze uživatele

Hojně se tu hovoří o tom, že se jedná o pokračovatele Monty Pythona. Já bych oponoval, většina skečů je založená na jiném principu než MP. Ačkoliv jsem velký fanoušek Pythonů, tak musím říct, že Big Train mě vě většině scének baví i víc. Autoři určitě z MP vycházeli ale nastavili tak trochu nový rozměr, který jsem předtím nikde neviděl. O anglickém humoru se říká, že je suchý, v tom případě v Big Train je to ten nejsušší humor, co znám. Snad mě chápete:) Mistrovství světa v zírání je ideální příklad. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Anarchistická směs nesmyslných postav, žertovných hříček a surrealistických zápletek se snaží navázat na tradici započatou Spike Milliganem a rozvíjenou Monty Pythony. Ve srovnání se svými předchůdci je tato šou o poznání slabší, přece jen jde o hodně nevyrovnanou sérii, ale stále jde o nemainstreamový, místy provokativní humor, který je oživením televizního vysílání. Celkový dojem 55%. ()

Zajímavosti (4)

  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama