Reklama

Reklama

Mahóka kókó no rettósei: Cuioku hen

  • Japonsko 魔法科高校の劣等生 追憶編 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dnes to sice může vypadat, že jsou Tacuja a Mijuki sehraný sourozenecký pár, ale jejich vztah nebyl vždy tak růžový. O tři roky dříve, než nastoupili na magickou akademii (seriály Mahóka kókó no rettósei a Mahóka kókó no jútósei), se Mijuki v přítomnosti svého bratra rozhodně necítila nejlépe. Navíc i zbytek rodiny se choval k Tacujovi jako k obyčejnému sluhovi, i když se vždy snažil ze všech sil bránit rodinné zájmy a ochraňovat Mijuki během jejích studií na střední škole. Co však dívce vadilo nejvíce, byl fakt, že Tacuja neprojevoval vůbec žádné emoce a ani samostatnou vůli, zkrátka jako by snad ani neměl žádnou vlastní osobnost. Ovšem když dvojice musela čelit velkému nebezpečí během společné cesty po Okinawě, jejich sourozenecký vztah se navždy změnil… (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (4)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem moc nemusel vyprávění formou flashbacků a řekněme si upřímně, že tohle je jeden velký flashback. Jeho význam je jasný, bylo na čase divákům vysvětlit, proč je Mijuki vůči svému bratrovi jak štěně a taky proč je celkově Tacuja tak strašně chladný, až na jednu drobnou výjimku. Vysvětlení jsou to zvláštní, minimálně u Tacuji docela bizarní, ale nějak to funguje a dokážu jim i uvěřit. Zbytek je podobný oběma seriálům. Je to cesta do hlubin duše naší hrdinky a ukázky toho, jak moc je hlavní hrdina OP. To první mě moc nebere, to druhé už je docela zábava. No jsem zvědavý, kam se tenhle příběh bude ubírat dál, protože k odpovědi nejsem ani o kousek blíž než před dvěma hodinami, tady jsem dostal vlastně jen informační a charaktery utvářející flashback, i když docela zajímavý… 6/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si spravil chuť po silně nepovedeném zeserializovaném arku Yuutosei, kdy se tady toho zase ujalo studio 8-bit, které si drží svou úroveň jako v Hoshi no Yobu a Raihousha. Tentokrát se příběhem posuneme zpátky na úplně první prequel v době, kdy Tatsuya a Miyuki jsou teprve na začátku nižší střední, kdy se svou matkou Miyou jedou na výlet na Okinawu. Tento díl je spíše doplňkový, ale celkem zásadní, protože vysvětluje spoustu věcí, které už divák viděl v předchozích sériích. Zaprvé je to vztah Miyuki a Tatsuyi, zadruhé trochu z pozadí klanu Yotsuba a postavení Tatsuyi v něm, zatřetí význam jejich nové pomocnice Sakurai Minami (která se objevila na konci Raihoushy a mihne se i tady), začtvrté proč se Tatsuovi říká "Ďábel Okinawi" a zapáté jak se Tatsua dostal k armádě. Ten čtvrtý a pátý bod je taktéž důvod, proč jsem hodil jen čtyři hvězdy, protože si myslím, že to bylo trochu odfláklé a zasloužilo by se to více pozornosti a důraznosti, kdy největší důraz byl hlavně věnován prnvímu bodu (což není špatně, ale čtyřka by si také zaloužila tolik váhy a pětka ještě více prostoru). Po animační stránce je to celkem slušné, kdy možná ty barvy byly trochu takové pobledlé a po hudební stránce je to super. ()

Reklama

spacemaster 

všechny recenze uživatele

Četl jsem všechny novely, které vyšly a díky tomu musím říct, že ačkoliv tento film hodně věcí vypustil, byl sem spokojený. Ale nemyslím si, že v člověku, který nezná tento svět a postavy tak detailně a neprožil s nimi tolik, to zanechá stejné pocity. Já sem visel Miyi na rtech, když vysvětlovala co se Tatsuyovi stalo, ale pro většinu lidí to byl asi jen blábol, anime plot věc, která jen natahovala stopáž. Těmto lidem bych chtěl říct, aby anime ještě dali šanci. Knihy podle kterých je to udělané jsou opravdu dobré a svět, který představují je dobře promyšlený a má hloubku. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Část událostí si může divák odvodit z předchozích částí příběhu a většina ostatního je v ránci charakteru také očekávatelná, nicméně jsem se bavil. Dobře, že má celý příběh něco málo přes hodinu. Kdyby byl delší, nebavil by. Takhle to bylo akorát. ()

Zajímavosti (7)

  • Miyuki předvede svou vrozenou schopnost, Cocytus. Ačkoli v anime její cíl zamrzne, jakoby pokryt ledem, v původní novele je Cocytus magie, která zamrazí pouze mysl, nemá vliv na teplotu. Tělo oběti stále žije, ale její mysl je zastavená. Jde prakticky o smrtelný útok, protože není znám způsob, jak mysl oběti vrátit do původního stavu. (spacemaster)
  • Vojáci salutují Tatsuyovi a Miyuki před jejich domem při jejich prvním setkání, i když Tatsuya v té době neměl vojenskou hodnost. Nesalutuje se civilistům. (spacemaster)
  • Obláčky, které zůstávají z lidí po Tatsuyově útoku, jsou výsledkem samovznícení plynů, které vzniknou poté, co se lidské tělo rozloží na jednotlivé prvky, což je výsledek jeho schopnosti Mist Dispersion. (spacemaster)

Reklama

Reklama