Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (476)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Helander není možná nejlepší režisér, což se v některých pasážích filmu docela projevilo (všichni si pamatujeme na ten soft průser Sejmi prezidenta) ale napodobit Tarantina a Wirkolu mu šlo obstojně. Hlavní hrdina je naprosto tichý řezník, který krájí nácky tak vtipně a efektivně, že jsem prskal smíchy na celé kino. Má to styl, má to šmrnc, má to prostě koule. Úžasná hudba, naprosto famózní. Vynikající práce s kamerou, brutální a vtipná akce a skvělá nadsázka. 4 hvězdy jsou naprostou povinností a ta pátá je navíc za to, že s těmi 71% jste fakt kokoti 🖕. 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $7,220,495║ Tržby Celosvetovo $11,056,621▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak už aj Fíni sa zbláznili, ďalšie bláznivé drsné vojenské dobrodružstvo s vyšinutým kopačom zlata, ktorého je neradno nasrať. Tarantino je určité hrdý, že takéto úlety ako z jeho súdka vznikajú. Pobavilo v rámci medzí. /70%/ ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"He's the one motherfucker that you do not wanna mess with." _____________ Na Punishera vo fínskom prevedení som sa naozaj tešil a nadupaný trailer ma nalákal na akčnú blbinu plnú krvavých (ale zároveň aj pomerne originálnych) momentov. Asi najväčšia škoda je to, že všetky tieto najlepšie scény boli zobrazené práve v ukážke a tým pádom už samotný film neprišiel s ničím, čo by ma úplne ohromilo (v tomto prípade to bola asi moja chyba 😅). Avšak našiel by som ešte jeden problém – príbeh je rozdelený na niekoľko kapitol, z ktorých tie úvodné sú asi najnapínavejšie, pretože tam si ešte divák myslí, že hlavnému hrdinovi sa môže dokonca aj niečo stať, ale postupom času zistíme, že v skutočnosti je neporaziteľný a tým pádom všetko napätie vyprchalo. Na druhú stranu, scény bez atmosféry zostali aspoň zábavné – mordovanie náckov som si užíval (hlavne to treba brať s nadhľadom...) a v konečnom dôsledku som Sisu bral už iba ako vydarenú paródiu. K tomu pridajme ešte pôsobivé zábery fínskej divočiny, doplnené trefným soundtrackom a vznikne z toho jednorázovka za 7 krompáčov z 10, škoda toho nevyužitého potenciálu... Výsledok dopadol celkom dobre, ale mohlo to byť oveľa lepšie... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zábavná a kreativními momenty dostatečně plná finská akční řežba, kterou se Jalmari Helander snadno vykupuje a dokazuje, že se pro dobrou akci nemusí hledat pouze v Hollywoodu. Sisu je v tomto ohledu až příjemným akčním zjevením, které krapet sympaticky připomene i filmy, které se dnes netočí. A je ještě větší radost ho díky tomu sledovat.... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer bol neskutočne vtipný, ale kam sa ten humor vytratil a prečo sa nedostal aj do samotného filmu? Film sa berie strašne vážne a je neskutočne "ukecaný". Asi ako bežný Fín. Čo možno poteší niektorých prekladateľov, ale dejová omáča za mňa vôbec nefungovala. Jeden nezničiteľný fínsky Baba Jaga, ktorý tromfne v nezničiteľnosti aj Johna Wicka, od začiatku do konca len tak z plezíru redukuje a redukuje a redukuje (jak v tej reklame o destilovaní, hehe) jedného nácka za druhým v tak absurdných scénach, že aj Rýchla a zbesilá séria oproti tomu pôsobí ako realistický dokument o autíčkároch. Technická stránka je špičková a gore maniaci si užijú, ale najneskôr v polovici filmu mi už bolo u prdele jak to skončí. Výsledkom je úlet, ktorý si svojich uletených divákov nájde. Bohužiaľ medzi nich nepatrím. 5/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Exteriéry byly natočeny v Laponsku u vesnic Nuorgam a Kaamanen. (Puxina)
  • Letadlo, kterým přiletí piloti k benzínce shánět benzín, je střemhlavý bombardér Junkers Ju 87 zvaný Štuka. (Maulincio)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama