Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jima Carreyho mám prostě rád a jeho humor mě baví. Pitvoření, k němuž se dovedl ve svých komediích vybičovat, je prostě jedinečné a nikdo jiný takový prostě není. Jeho gumový obličej baví, navíc tady je docela dobře podáno i to morální, které je pointou celého filmu. Některé gagy vás prostě odrovnají. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey, co dodat? To je zosobněná komedie! Ani u tohoto filmu mne nezklamal. Zde, jako i u každého Carreyovského filmu doporučuji původní znění s případnými cz titulky! Dabovaný Carrey prostě není ten pravý Carrey, neužijete si jeho vytříbených skřeků, xichtů a podobných vylomenin. Co se týče děje: právník, věčný lhář, ze kterého se ze dne na den stane pomocí synova narozeninového přání "stroj na pravdu" - z toho samozřejmě pramení neuvěřitelná škála vtipných scének. Počínaje tou ve výtahu, přes modré pero až po sebedestrukci na záchodcích. ()

Reklama

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Jak už zde mnozí naznačili či řekli přímo, "Lhář, Lhář" je klasickou taškařicí Jima Carreyeho, která dává prostor k vyniknutí jeho neobyčejně gumovému obličeji, protože všechno vstává a padá právě s jeho grimasami. Carrey ale jako nikde zde šíleně přehrává a jeho gagy potom jsou takové těžkopádné a stěží uvěřitelné. Ačkoliv ve filmu zazní dobrá sebeironizující hláška z úst samotného Jima (-"Když budu dělat pořád tohle (škleb), zůstane mi to dokonce života?" -"Ani za nic, ale pár lidí se tím dokáže slušně uživit."), film je námětem sice originální, ale zpracováním americky kýčovitý plný otřepaného a vyvařeného klišé. Avšak přiznávám, že jsem se nejednou uchechtl; při sekvenci úvodu Reedova pravdomluvství je kadence hlášek opravdu smrtící a jeho obličej se šklebí do čtyřech dimenzí. Závěrem nutno podoknout, že Carrey naštěstí nezůstal u takových pitomostí a později dokázal, že umí zahrát i opravdu dobré postavy (viz Věčný svit...) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Advokát Jima Carreyho musí lhál, lhát a lhát a zase jen lhát, anebo ne?! Už musí říkat jen pravdu, samou pravdu a nic než pravdu. Kreace Jima Carreyho pochopitelně zase jednou zastíní všechny přítomné kolem, a když byl v takové formě, nedá se to napsat o scénáři, který trpí nejen nevelkou propracovaností celé originální zápletky, ale v závěru mu dojdou nápady. Než se tak stane, lze si užít Carreyho eskapád v podobě šaškování a pitvoření tak, jak to umí jen on, habaděj. Gagů postupem času přibývá, až poslední čtvrtina filmu je taková mdlá a film neví, jak by to celé dobře zakončil. Dabing Martina Dejdara nevadil, ale raději mám dvorního dabéra Carreyho Bohdana Tůmu. Pro ty, kdo komedii ještě neviděli, je to dobrá volba a film pro oddechové pobavení má ty správné preference. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey ako komik isiel dost dlho mimo mna, to som vzdy mal radsej Benny Hilla, Laurela a Hardyho, pripadne dementne sandlerovky. No nic, scenar je kvalitny, je o slizkom pravnikovi, ktory musi 24 hodin hovorit len pravdu. A tato rola sadla presne Carrey-mu ako komikovi. jeho akrobacie /prdenie, hadzanie xichtikov, gulanie ocami ......./ su proste nezabudnutelne. 77 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Ke konci filmu jede Flatcher (Jim Carrey) na jezdících schodech za letadlem a v každé scéně se mu mění barva kalhot. (Karlos80)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama