Reklama

Reklama

Městský lovec

  • Česko Soukromé očko (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh poslání městského lovce začíná na pevnině, ale než se nadějeme, octneme se s hrdinou (Jackie Chan) na zámořské lodi. Mistra kung-fu si najme milionář, který hledá svoji ztracenou dceru. Stopy vedou k luxusní jachtě, kde se kromě hledané dívky nachází skupina teroristů, chystající se zmocnit lodě. Náš hrdina se několikrát octne ve svízelné situaci, ale díky přátelské pomoci (v této roli je na plátně jeho předchůdce Bruce Lee) samozřejmě zvítězí a Jackie Chan opět dokáže, že humor a bojové scény pospolu dělají z jeho filmů živé legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Předně...Tohle není film. Je to "něco" natočené kamerou. Běhají tam nějací uřvaní lidé a Jackie Chan. V měřítkách paskvilu těžko překonatelná záležitost. A hlavně člověk se řeže od začátku do konce. Jako bonus obsahuje neodolatelnou parodickou scénu na Street Fightera, které se budete smát, až vám prasknou oční bulvy. Kdo objeví "genialitu" tohoto díla, je mu jasné proč pět z pěti. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ryu Saeba (Jackie Chan), známý také jako Městský lovec, je soukromý detektiv a nenapravitelný sukničkář. Pátrání po dceři tiskového magnát jej dovede až na luxusní výletní loď, ale k smůle jeho i ostatních pasažérů se na palubu dostala také skupina nebezpečných teroristů… Jackie Chan si pochopitelně na smrtelně vážné filmy nikdy moc nepotrpěl, takže i Městský lovec je čistokrevná komedie (mimochodem se jedná o adaptaci japonské mangy) a tady nastavá první zádrhel a tím je humor. Ten sice v Jackieho filmech byl vždycky trošku jednoduššího rázu, ale zde jsou některé vtípky až infantilního rázu (dort v obličeji, spadlé kalhoty), jiné jsou pro změnu jenom nevkusné či prostě nevtipné, ale kdoví, možná to byl i tvůrčí záměr, ale těmito vtípky si mně film určitě nezískal. Zároveň však musím dodat, že některé jiné scény jsou opravdu vtipné, takže se to nakonec aspoň trochu vyrovná. To akční pasáže už jsou na tom lépe, sice se jich dočkáme až v druhé polovině, ale stojí za to, což je dáno také tím, že si ve filmu role padouchů zahráli klasici Richard Norton a Gary Daniels, díky kterým je film hned o něco serióznější (a také zábavnější). Městský lovec je vlastně docela rozporuplný film, na jedné straně tady máme nevtipné gagy, přehrávající herce a pár vyloženě zbytečných scén (např. dlouhé hudební vystoupení), na druhé straně tady máme i povedené fórky, zajímavou stylizaci, kvalitní padouchy, solidní bojové scény (dokonce i ve stylu Street Fightera) a taky samotného sympaťáka Jackieho. Takže v konečném součtu, je Městský lovec docela koukatelný film (i když místy je to celkem na hraně), ale v rámci Jackieho bohaté filmografie lze nalézt povedenější kousky. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najblaznivejsia Chanovka ktorou sa Jackie snazil dobit Japonsky trh. Bud ju budete milovat alebo nenavidiet. V Cineme dostala 0% hehe. Jackie tento film nema rad a ani kdejaky Japonec ho nerozchodi (zdravim Yoshiho). Ja sa nastastie u tohto filmu bavim od zaciatku do konca. Je to totalne sialene a absurdne jak z nejakej kreslenej grotesky. Jackie tu hra detektiva, ktory ma najst dceru jedneho bohaca, ale namiesto nej sa cely film neuspesne snazi najst nejake jedlo. Film s odohrava na lodi, ktoru prepadnu kvôli prachom teroristi, takze to trochu pripomina DIe Hard koncept, ale prevedenie je fakt niekde inde. Jedna absurdna scena strieda druhu. Hemzi sa to tu aj mnozstvom peknych zien a sexualnych narazok. Aj bitky su podane odlahcene, takze aj ked sa sem tam najde nejaky narocnejsi kaskadersky kusok, tak to pôsobi tak obycajne. Väcsinou su aj bitky na Jackieho netypicky predratovane a pretrikovane. Ale k vyzneniu filmu to sedi. Napriklad pri scene ked sa paroduje Street Figher. Z bitiek ma najviac rozosmiala vypomoc Bruca Lee pri Jackieho suboji z dvoma vysokymi cernochmi. Celkom solidne sa stihne predviest aj Gary Daniels, ktory Jackiemu slusne sekunduje aj v rôznych komickych grimasach. Najpôsobivejsia a akotak tradicna bitka je finalny duel s Richardom Nortonom. Aspon ta by mala uspokojit fanusikov normalnych bitiek. Takze ja som sa znova poriadne zasmial a film odporucam kazdemu, komu nevadi absurdny styl humoru. Za skusku to stoji. A ak vam to sadne, tak skuste snad este sialenejsi Wong Jingov film z rovnakeho roku Future Cops. 10/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak opět jeden akční kousek, přesycený asijským humorem, který funguje velmi málo a spíš je otravný. Do toho otřesná zápletka, která je tak krkolomná po všech stránkách, až z toho vzniká jakýsi groteskní guláš. Už jsem si na to zvykl, ale vždy to vytáhla skvělá akce, která celkový dojem pozvedla. Bohužel zde je pouze potenciál, i v podobě dobrých záporáků, ale zůstává absolutně nevyužit. Parodii tvůrci přenáší i do soubojů a tím akce hodně trpí......4/10 ()

anais 

všechny recenze uživatele

City hunter je natočen podle komixu, který jsem nečetl. Nemůžu totiž posoudit, zdá je tištěná verze stejně praštěná jako ta celuloidová. Jackie Chan tu hraje „svého“ typického hrdinu – vtipný, trochu zmatený, ale přesný v úderech a akrobatických kouscích. Tato postavička tentokrát není zasazena do víceméně skutečného světa, ale do světa naprosto absurdního, chvílemi možná abstraktního – kde realita není ohraničena žádnými fyzikálními ani jinými zákony. Asi nejlepším příkladem je závěrečná bitva ve stylu Street fightera, kdy Jackie spadne, rozbije automat s touto hrou, a dostane elektrickou ránu, díky čemuž se začne měnit v jednotlivé bojovníky z videohry. Je to legrační, dynamické, a co hlavně – nápadité. Jak tomu však u některých Jackieho filmů bývá, závěrečná bitva je to nejlepší co film nabízí. Scénář je naprosto infantilní (ano, mnohem víc než ostatní Jackieho filmy:) a výkony nepřesvědčivé, trčí z nich umělost Jak jsem ale podotkl na začátku, komix jsem nečetl, a je dost dobře možné, že se autorům tohoto filmu povedlo převést jeho atmosféru na plátno víc než dobře. Pro Jackieho fanoušky je tento film nutnost, jelikož nic ulítlejšího s ním už nikdy neuvidí. Ti ostatní tu najdou jednu skvostnou bitvu, ale taky pět minut utrpení při sledování jakési písničkyprostě mnoho nepopsatelných zážitků, které si musíte zažít sami. Potom bude následovat zvažování, zda to bylo nepovedené, nepovedené až to bylo geniální nebo geniální ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Jackie Chan si poranil při pádu ze skateboardu koleno a vykloubil si pravé rameno. (CrypzzXD)
  • Jméno postavy E. Honda ze hry Street Fighter muselo být ve filmu změněno na E. Honde, a to kvůli smlouvě, kterou měl Jackie Chan dlouhodobě podepsanou s automobilkou Mitsubishi. (Raztubyl)
  • Existují minimálně tři sestřihy filmu. Nejdelší obsahuje navíc scénu hudebního vystoupení oproti prostřednímu a v českých kinech nikdy neběžel a nebyl ani nadabován. Prostřední sestřih byl uveden v našich kinech a je nejběžněji k zhlédnutí. A nejkratší se tu a tam objevuje na kabelové televizi a je na něj pořízen český dabing. Od prostřední se liší např. vystřižením prakticky celého závěrečného souboje, ze kterého je ponechán pouze jeho začátek a vyvrcholení. (Dzin01)

Reklama

Reklama