Reklama

Reklama

Sedm pěstí

  • Česko Kung-fu krotitel duchů (více)
Trailer

Jackie Chan a Biao Yuen v jednom z "nejúlítlejších" kung-fu filmů, známém také jako Kung-fu krotitel duchů. Z kláštera šaolinských mnichů byla ukradena vzácná kniha, která obsahuje přesný popis tajného bojového umění zvaného sedm pěstí. Mniši vědí, co může kniha způsobit v nesprávných rukou. Kdo ovládne techniku sedmi pěstí, stává se neporazitelným. Je třeba získat knihu co nejdříve zpět. Vše ale nasvědčuje tomu, že ten, kdo ji ukradl, už umění ovládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

imf 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejulítlejších věcí v Jackieho kariéře. Klasický kung-fu film v kombinaci s duchařskou mystikou a neregulovatelným útokem na vaší bránici (jak úmyslným, tak neúmyslným)... pro fandy Jackieho Chana je to povinnost kvůli celkem solidní choreografii a slušnému tempu, pro ostatní pak ukázková stupidita nejhoršího zrna u které se můžete úspěšně umlátit smíchy. A to už něco znamená ne? ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšia ranná Chanovka natočená pod taktovkou čínskeho Uwe Bolla, Lo Weia. Tentokrát sa Jackiemu podarilo Weia presvedčiť, aby to pojal komediálnejšie, ale veľká sranda to aj tak nie je. Vlastne som sa nezasmial ani raz. Jediným kladom je, že Jackie tu hrá tú svoju typickú škatuľku roztomilého rošťáka. Väčšinu filmu ho sledujeme ako v šaolinskom kláštore robí neplechu a cvičí super duper neporaziteľný štýl piatich pästí od nejakých piatich duchov, ktorí si tam len tak spadli z meteoru. Popritom zloduch James Tien s druhým naj super duper štýlom sedem pästí kántri jedného chudáka za druhým, až kým sa samozrejme ich cesty neskrížia vo finále. Prvá hodina je strašná nuda, keďže tie vtipy nefungujú. Ani Dean Shek tu nie je vtipný a to je teda už čo povedať. No a tie bitky v poslednej pol hodine nie sú tiež nič extra. Choreografia je jednoduchá a neobsahuje žiadny pôsobivejší chvat. Aspoň že sú bitky celkom dynamické. Takže výsledkom je ranná Chanovka s ktorou nemá zmysel strácať čas. Najkrajšou vecou na filme je ten vydarený remasterovaný obraz. A aspoň som si overil, ktoré scény potom Lo Wei znova použil do Odvážnej Hyeny 2. 3/10. ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

To bol teda riadne uleteny film a ti duchovia boli fakt od veci a aj dost komicki. Uz som aj videl lepsie filmy od Jackieho Chana a tento patri skor medzi jeho menej vydarene. Vacsinou tam len mavali rukami a to bolo asi tak vsetko. Jackiemu vo filme nerobilo problem chytanie hadov, ale nechapem naco si ich uskladnoval medzi nohami, ved aj na to doplatil:) ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je dokonalý. Aj on má nejaké chyby, ktoré si všimne snáď každý divák (príliš jednoduchý a málo rozvinutý scenár, efekty), no myslím si, že každý si v tom filme niečo nájde. HK humor nemusí sadnúť každému, no ja som sa od prvého momentu bavil a so zvedavosťou pozeral ďalej, ako to vlastne dopadne - a to je dôležité. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych měl ocenit, že se tvůrci snažili základní formulku kung fu filmů trochu obměnit. Jenže tady se jim to hrubě nepovedlo. První půlka je neskutečná nuda, Jackie se jenom ksichtí, skoro netrénuje, a duchové jen tak skáčou. Pak se to trochu zlepší, přijde kung fu i občasný vtípek (Vypadáš jak čajová konvice), ale spíš než o "nejúlítlejší", jde spíše o "nejodfláklejší" film (Wei Lo byl v bakrotu, premiéra filmu byla odsunuta, a teprve, když byl Jackie "propujčen" jiné společnosti a vydělal nějaké peníze, film šel do kin). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Štýly bojových umení prezentované vo filme:
    - 5 pästí vychádza z 5 pästí šaolinu, ako o tom bolo písané i v knihe Qiu Yue Chan Shi "Základy štýlu 5 pästí". Tento systém obsahuje štýl draka, tigra, hada, žeriava a štýl leopard/panter. (Peter-1307)
  • Verze promítáná v korejských kinech měla zcela odlišný úvod. (Rominator)

Reklama

Reklama