Reklama

Reklama

Neviditelná nit

  • Itálie Il filo invisibile (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Náctiletý kluk natáčí dokument o svých dvou otcích. V rodině ale dojde ke zvratu, který rozhodně nebyl ve scénáři. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Frameline 

všechny recenze uživatele

Svižně natočený srdečný a uvěřitelný příběh gay rodičů a jejich syna, který o vlastní rodině natáčí studentský film. Výborný scénář si všímá zdánlivě obyčejných detailů dlouholetého soužití, licoměrného pohledu maloměšťáků i svobodomyslného přístupu dospívající generace. Vtipné i dojemné situace jsou uchopeny v tradici italských komedií, přesto snímek dokáže odkrýt i niternější pocity a odlehčenou formou ukazuje "netradiční" rodinu jako naprostou samozřejmost naší doby. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia z tých netflixovských propagand, kde keby to usporiadali správne, aj by sa to dalo pozerať, ale keďže im ide len o homo lobby, tak jasný odpad. Film má upozorniť na to, že vraj dúhové rodiny sú úplne normálne, majú svoje problémy, sem tam sa ponaťahujú (nielen za predkožky) a inak skvelá rodina. A obchod s deťmi, teda náhradné materstvo je úplne normálne. Obaja sú potom oteckovia. Pritom minimálne jeden z nich biologicky určite nie je. No a samozrejme sa poukázalo aj na šikanu, aké ťažké to má takýto vynosený syn, ako sa naňho pozerajú s predsudkami, lebo má dvoch fotrov s kakaovými venčekmi. Môžete dávať do ľudských zákonov, čo chcete, normálne to nikdy nebude. Pokiaľ si teda nebudú dvaja muži raz schopní cez kakáč urobiť dieťa sami, samozrejme bez nejakého zvráteného lekárskeho zákroku typu Mengele. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Neviditelná nit je velmi milým a srdečným italským filmem, zabývajícím se problematikou výchovy a rodičovství stejnopohlavních párů. Snímek má nicméně daleko větší myšlenkový přesah, otevírá řadu vztahových témat a je natočen naprosto nekonvenčním způsobem, který je pro oko diváka velmi příjemný. Od Naprostých cizinců z roku 2016 je pro mě Neviditelná nit tím nejsilnějším a nejzdařilejším italským počinem. Cestu do mého srdce si našla. Pokud máte rádi filmy s rodinou tématikou, kde se zdařile pojí prvky dramatu a komedie ve stylu seriálu This is us, pak je Neviditelná nit mým tipem přímo pro Vás. 👍 (04.03.2022) ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Kromě své zábavné a adolescentně poučné dimenze má i společensky polemickou rovinu: rodina není přirozené společenství založené na gendrově odlišném partnerství plnicí reprodukční úlohu a stabilizující vyšší korporace, ale soubor osob spojených neviditelnou nití lásky, úcty, péče a zážitků. Takto na rozdíl od farářů všech dob představí mladík svou rodinu dvou otců, která jako jakýkoli  jiný pár čelí rozchodu. Homo Partnerství není nijak lepší než Hetero, nit tudy procházející je táž jako jinde. Koukejte klidně s desetiletými. Zpochybňujeme tu hloupý předsudek že homo vychovají homo. ()

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že všechny rodiny řeší vlastně to samé a není důležité jestli jsou dva otcové nebo dvě matky. Film se silným příběhem a dojemným scénářem nechává se člověka zasmát, ale zároveň zamyslet nad konzervativní společností, která do jisté míry neustále stěžuje život lidem z LGBTQ+ komunity. Celý film je podepsán typickým italským rukopisem. Něžná láska  se dokáže změnit v prudkou vášeň agrese. Třebaže film nemá nejlepší kameru nebo zvuk, herecké výkony a atmosféra mu dodává cosi povznášejícího a roztomilého. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama