Reklama

Reklama

Vítejte v džungli

  • USA The Rundown (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Losangeleský vymahač dluhů a lovec lidí Beck má pro svou práci nejlepší předpoklady. Kromě fyzické síly má také buldočí zarputilost, s níž je odhodlán získat vše, pro co je vyslán svým zaměstnavatelem, bohatým mafiánským bossem Walkerem. Snaží se sice vyhýbat násilí, ale když není zbytí, vynutí si zaplacení silou. Protože by chtěl s touto prací skončit a otevřít si restauraci, požaduje, aby mu šéf svěřil nějakou opravdu velkou zakázku. Ten ho pošle do amazonského pralesa, kde se potlouká jeho syn Travis jako lovec pokladů. Po riskantní cestě zchátralým letadlem se Beck dostane do městečka, kterému nelítostně vládne Cornelius Hatcher, majitel nedalekého zlatého dolu. Pracuje pro něj i Travis, který hledá drahocennou zlatou sošku, a Beck musí zaplatit deset tisíc, aby ho vykoupil. Jenže když chce mladíka odvézt na letiště, Hatcherovi muži se mu v tom pokusí zabránit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá dobrodružno akčná komédia s The Rockom. Má pomerne dobrý príbeh o mužovi, ktorý má pre svojho zamestnávateľa doviesť jeho syna z Južnej Ameriky, kde pátra po vzácnom poklade, ale na mieste sa dostane do problémov s miestnym boháčom, ktorý si celú oblasť privlastnil. Spracovanie je na tom dobre, najviac sa na ňom prejavuje dobrodružný žáner, postavy sa prakticky celý čas premiestňujú v prostredí džungle, kde je mnoho druhov nebezpečenstva, takže o zábavu tu núdza nie je. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Súboje sú síce úplne nereálne, ale sú nápadité, plné zaujímavých chvatov a slušne natočené. Kvalitne pôsobia aj prestrelky a zvyšné typy akcie. Najviac sa mi páči celé finále alebo súboj s povstalcami. Herecké obsadenie je tiež dobré, The Rock v úlohe, ktorej typu sa mal držať celú kariéru, Sean William Scott konečne v niečom inom ako teenagerskej komédii a zaujímaví záporáci na čele s Christopherom Walkenom. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie výrazný nadpriemer, je tu veľmi dobrá vizuálna stránka, dobre zvolené prostredie filmu, takže tu nemám výhrad. A vydaril sa aj humor. Tento typ nie je práve moja kategória akčného žánru, ale aj tak s týmto filmom nemám problém, je svižný, zábavný a dobre natočený a po Kráčajúcej skale je to najlepší film s The Rockom. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 73%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla. Tenhle film je velice jednoduchý, ale střídání akčních a humorných scén vás naplní docela dobrým pocitem. Nasmál jsem se docela dost, díky Scottovi a sem tam ho doplnil i prkenný Johnson, který zas vévodil těm akčnějším scénám. Zkrátka film, který vám neublíží, když ho shlédnete. 70% ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Béčko až do morku kostí, naštěstí si to na nic nehraje, a tak aspoň divák ví do čeho jde. Výsledek je sice spíše nevtipný a neslaný, ale koukat se na to dá. Vše co patří ke správnému lacinému akčňáku zde je: tupý společník, který má hláškovat celou stopáž (což se mu povede ale asi jenom dvakrát), hora svalů, naivita akčních scén, rockový koncert (a tím myslím i toho herce :)) a taky samozřejmě důstojného protihráče, což Walken jako jediný splnil na dokonale. Tento snímek dá vzpomenout filmům z 80.let, ze kterých si bere plnými hrstmi, ale proč ne. Kde jinde skouknete zpomalený záběr, jak za eletrických kytar popadne The Rock dvě brokovnice a jde vystřílet celé městečko...PS. Arnold vážně potěšil ... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Arnolda již zřejmě tlačil zadek z guvernerské židle a tak slezl ze svého svaloveckého trůnu, aby předal vladařskou jehlu se steroidy svému nástupci The Rockovi, který je zatraceně cool, díky wrestlingové praxi se skvěle pere a navíc hraje velice slušně. Vítejte v džungli je úplně stejný snímek jako jeho hlavní představitel. Tedy cool, drsný a navíc plný odlehčené akce. Peter Berg to všechno dokázal technicky skvěle ukočírovat. Bezchybně mu funguje rychlý střih, super kamera (třeba takové odzoomování z loďky do mraků a opětovné přiblížení jiného dopravního prostředku je prostě super) a práce se zvukem. K tomu ho podrželi herci, Rocka už jsem zmiňoval. Sean William Scott se dá snést, Rosario Dawson to neskutečně sluší a Christopfer Walken si do svého repertoáru připsal dalšího super záporáka. Scénář nabízí slušné hlášky a tak mu lze odpustit určité nelogičnosti (zvláštní jednání některých postav: pilot má první ze strachu plné kalhoty a pak si klidně sedne doprostřed přestřelky a hraje na dudy) a díky osumdesátkovému felingu jsem ochoten odpustit i celému filmy některé nesmysly. Jako například popírání fyziky. The Rock je sice hora svalů, ale klidně bych se vsadil, že těžší než jeep není. Jen to tak 3,5* ()

choze 

všechny recenze uživatele

V roce 2003 rozzářil filmové plátno impozantní akční ohňostroj, který byl bohužel předzvěstí příštích suchých let. Za MATRIX RELOADED, KILL BILLEM, T3 a MIZERY 2 se na liáně zhoupl i tenhle nenápadný buddy movie ve stylu eighties. Bitka uprostřed a finále jsou solidní a cool, Rock je sympaťák a Walken ucházející padouch, ale Scott je na facku a spolu s průměrným scénář to táhne dolů. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (32)

  • Dwayne Johnson (Beck) byl během natáčení po delší dobu odloučen od své rodiny, a proto se rozhodl pozvat na plac svou ženu Dany a dceru Simone, aby s nimi mohl trávit volný čas. (HellFire)
  • Opice, na ktoré hlavní hrdinovia natrafia v džungli, v skutočnosti žijú v Afrike, nie v Južnej Amerike. (Jakub225)

Související novinky

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Vítejte zpátky v džungli!

Vítejte zpátky v džungli!

12.12.2013

Deset let stará akční komedie Vítejte v džungli, ve které Arnold Schwarzenegger symbolicky předal žezlo hrdiny svalnatých filmů Rockovi, byla ve své době solidní propadák. Měla na tu dobu tučný… (více)

Čtvrtý Spidey za tři roky

Čtvrtý Spidey za tři roky

23.06.2008

Zdá se vám letošní léto překomiksované? Po Iron Manovi teď v zámořských kinech řádí Hulk, batmobil už zahřívá Temný rytíř a své jistě řeknou i Hellboy 2 a Hancock. A tento trend zjevně nepoleví ani v… (více)

Reklama

Reklama