Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oslnivý thriller z přetechnizované civilizace moderního světa zachycuje stejnojmenný klasický román Raye Bradburyho s citlivostí typickou pro 21. století. Snímek "451 stupňů Fahrenheita" z produkce HBO Films vykresluje svět budoucnosti ve Spojených státech, v němž média vymývají lidem mozky, internetoví roboti kontrolují každodenní běžné činnosti, historie je zkrácena či přepsána a sbory proslulých “hasičů” se zapojují do televizí přenášených misí zvaných „najdi a znič“ s cílem spálit knihy a postavit jejich zostuzené majitele před soud. V tomto paranoidním světě začne horlivý požárník (Michael B. Jordan), který se připravuje na převzetí funkce po svém dlouholetém kapitánovi (Michael Shannon), zpochybňovat přetrvávající domněnky o pálení knih a jiných "graffiti," jež jsou vůdci považovány za příčinu rozšíření odporu a v důsledku toho i rozpoutání “druhé občanské války,” v níž zahynuly miliony lidí. Poté, co se setká s mladou informátorkou (Sofia Boutellová), která je v podmínce za podporování lidí cenících si literatury a historie, učiní hasič nebezpečné rozhodnutí pomáhat podzemnímu hnutí osnujícímu odvážný plán na zachování obsahů tisíců klasických knih, umění a kultury – pokud dokáží přelstít všudypřítomné složky, které mají v úmyslu je zničit. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Až príliš slabý film, téma niekde v budúcnosti. Pálenie kníh? Ako naozaj? Neviem knihu som nečítal, ale nejedna scéna bola tak predvidatelná. Napríklad kde si Montag zobral knihu z knižnice ktorú mal spáliť. V polovici som si povedal že to vypnem, nakoniec som to dopozeral. Až na tie efekty a prostredie, strata drahocenného času. 2* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Este hlupejsie ako Equilibrium ale bez jeho spickovych akcnych scen. Vsetky tie pokusy o filozofovanie vyznievali neskutocne trapne. Postavy su tiez uplne mimo. Vykreslenie fikcneho sveta vôbec nefunguje a film postrada akukolvek atmosferu. Nenapada ma vlastne za co davam aspon tu jednu hviezdicku. Snad za tie myslienky, ktore aj ked su podane v mizernom filme, tak stale stoja za zamyslenie. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"KNOWLEDGE IS DANGEROUS." ------------ Na nový Fahrenheit som sa dosť tešil. Nie len preto, že som očakával podarený film o eventuálne možnej, nie príliš nereálnej situácii, no najmä kvôli zhliadnutiu pôvodných 451 stupňov od Truffauta. Tieto dve navzájom porovnávať radšej nebudem, predsa len ubehlo 52 rokov, techniky a postupy sa zmenili, no a takisto aj to, čo divák na obrazovke očakáva. Navyše, bol by som nútený tomuto streliť buď "odpad!" alebo jednu hviezdu. To však nechcem. Obsadenie je síce úplne katastrofálne (Jordy proste hrať nevie, treba sa s tým zmieriť), poslednú polhodinku to za veľa nestojí a záver bol tak vlažný a na rýchlo zbúchaný, až to bolí, no prvá hodina bola veľmi obstojná, solídne ma vtiahla a pustila až vtedy, keď sa Bahrani nezmestil do kože a začal pred koncom až moc kombinovať. Pozdravujem toho chlapca, čo vedel naspamäť všetkých 13 000 kníh. Pff. Dávam za 3* s tým, že večer pravdepodobne pôjdem už len na 2*. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Základná koncepcia príbehu je plná potenciálov a možností pre natočenie veľmi zaujímavého filmu. Teraz však „produkcia HBO“ „mierne“ sklamala. Prvá polovica filmu bez väčších problémov, ale druhá polovica (hlavne vďaka záveru) zaostáva. Celé to nad vodou drží „vedľajšák“ M. Shannon, ktorý pre rolu kapitána Beattyho je ideálnou voľbou. Ale v tomto prípade ani to nemusí stačiť. PS.: Prvé 2 citáty na začiatku filmu sú veľmi zaujímavé. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4.5/10). Rozhodně nejde o něco revolučního a takto známý román by si určitě zasloužil lepší zpracování, ale mi ten film ve výsledku nevypálil díru do hlavy z důvodu, že by byl tak špatný.. Rozhodně není dobrý, ale není ani hrozný.. Zachraňují to většinou herci, protože pojetí celého toho tématu je dost nešťastné a pitomé.. Osobně jsem knihu nečetl, takže pokud bych ji předtím četl, tak bych šel s hodnocením velmi pravděpodobně níž.. Zatím zůstávám na průměru. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes. (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Hamilton (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Mezi dalšími hořícími knihami lze vidět i knihu „Harry Potter a Kámen mudrců“ od J. K. Rowling. (Zefill)

Související novinky

Hanks futuristickým hasičem?

Hanks futuristickým hasičem?

17.11.2007

Příští týden má světovou premiéru The Mist, už třetí adaptace novely Stephena Kinga v režii Franka Darabonta (po Vykoupení z věznice Shawshank a Zelené míli jde tentokrát o klasický horor, navíc… (více)

Reklama

Reklama