Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Adman 

všechny recenze uživatele

Film působí velice (ikdyž celistvě tak) neurovnaně, a to je škoda. Dokonale vystihuje dobu, mravy, chování a nálady Američanů z roku 1975 skvělým pojetím filmu, což se ale bohužel stalo zároveň záporem filmu. Konkrétně mám na mysli nehorázné syrovou kameru s nehorázně hrubý střih. Opravdu nejsem žádný zarputilý umělec, ale jedny z nejzákladnějších složek filmu, kamera a střih takto odbýt.. to opravdu až bilo do očí! Abych jen nehaněl, tak tvrdím, že tyto nedostatky daly na druhou stranu filmu jakousi nepopsatelnou atmosféru skutečnosti, podle kreté je film i nakonec natočen. Začátek příběhu je zamlžen a divák se musí alespoň trochu soustředit aby stíhal zajímavý děj, který se časem dokonale vyvine. V druhé polovině filmu, začně čas neuvěřitelně nabírat na otáčkách, a již se s našimi hrdiny setkáváme pouze na mistrovstvích, soutěžích a v důležitých momentch, avšak ani tímto, zde film neztrácí svou celistvost. Konec je ztvárněn bravůrně. Musím se přiznat, že poslední půlhodinu filmu, jsem čekal konec každou chíli, ale nakonec přišel.. a to hezký. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prkno na kolečkách mě nikdy nezajímalo a zajímat nebude a stejně tak borci, co si na něm rozbíjí ciferník, ale osudy zdejších floutků jsou tak dobře natočeny, že chtě nechtě smekám. Navíc Ledger jako vyčpělý surfař nemá chybu. Nakonec bazénové skejtování za doprovodu Wish You Were Here od Pink Floyd je něco jako dort na třešničce. Paráda. A žádný kecy o ničem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, dostal jsi facana flákotou." Vzhledem k tomu, že pojem rovnováha mému tělu nic neříká, jsem nikdy nestál na žádném prkně. Ty triky, které bych na něm nechtěně předvedl, totiž nezná žádná prknová teorie a já nechci být slavným. Jenže tahle partička zákony ignorujících mladíků z rozvrácených rodin, kterým poskakování na prknech vydělalo několik majlantů, předvedla naplnění amerického snu. Dělali si totiž to, co chtěli, dělali to, kdy chtěli a ještě jim za to byla spousta lidí ochotna platit. Záběry z jejich jízd jsou natočeny dostatečně akčně, muzika přitom udržuje lákavé obrátky, problém přetrhání přátelských vazeb kvůli pomalovaným papírkům je stále aktuálnější a své moralistické poznámky o nesnášení flákačského způsobu života si tentokrát nechám raději pro sebe. A fórek s Tony Hawkem byl samozřejmě perfektní. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní snímek o počátcích, nejen komercionalizace, skateboardingu. Režijně dobré, vizuálně zajímavé, obsazení také sedí. Má to tempo a nestihne to nudit, ovšem nějak mi scházela atmosféra doby kdy si nikdo z těchto kluků nic z ničeho nedělal a vše bylo "prostě v poho". Přesto zajímavé a pokud vás surfování a skateboarding zajímají, tak jasná volba pro zhlédnutí. Držku si ostatně nenabijete ani pokud tyhle dva pojmy jdou mimo vás. Aspoň ne tolik jako kdybyste to vyjeli zkusit ven před barák takříkajíc na vlastní kosti. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní hrdinové hledali sami sebe ve víru velkoměsta, musí filmový divák hledat jednotlivé hodnotné střípky a klíčové ingredience ve filmu sám, na vlastní pěst, ve změti balastu a místy nevyrovnaného příběhu. Něco se najít dá, něco nikoliv. Přesto vcelku odvážná povídka "based on true story" s klukama správňákama učinkujícími ve chvilkové komedii, snímku o rebelství, sportu i dojemném dramatu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Skladba "Wish you were here" od kapely Pink Floyd byla složena jako vzpomínka na bývalého člena kapely Syda Barretta. Paralela cover verze ve filmu na také "odcházejícího" Sida (Michael Angarano) je zřejmá. (Mbali)
  • Kapela, ktorá hrá počas roztržky v bare vo výklade, je mainstreamová punková kapela Rise Against. (Smok)
  • Stacy Peralta založil tím Powell - Peralta, za ktorý začal jazdiť aj 14 ročný Tony Hawk. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama