Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Scénaristou a režisérem filmu je Michel Gondry, vynalézavý tvůrce oceněných filmů, mezi něž patří například kultovní Věčný svit neposkvrněné mysli. Nauka o snech je podivínským výletem do kolážové říše divů, která je vyrobena z papíru, celofánu a představ. Nauka o snech je laškovná romantická fantazie odehrávající se v chaotickém mozku Stephana Mirouxa (Gael Garcia Bernal), mladého výstředního muže, jehož sny mu neustále napadají reálný svět. Když dřímá, stává se z něj charismatický moderátor „Stephane TV,“ který přednáší „nauku o snech“ do papírových kamer. Ve skutečném životě má nudnou práci ve vydavatelství Pařížského kalendáře a hyne láskou ke své sousedce Stephanie (Charlotte Gainsbourg). Přestože je Stephanie Stephanem zezačátku okouzlena, je zmatena jeho dětinstvím a labilním postojem k realitě. Stephanův spolupracovník Guy (Alain Chabat) je obyčejný praktický chlapík a snaží se Stephanemu radit, jak se chovat k opačnému pohlaví. Stephane však žije v obláčcích a neposlouchá ho. Protože není schopen získat si srdce Stephanie když bdí, rozhodne se hledat odpovědi ve svých snech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (386)

Legas 

všechny recenze uživatele

Příběhově strohý film plný snových výjevů (s občasnými animacemi alá Švankmajer). Místy připomene i obsahově sytější a promyšlenější Věčný svit neposkvrněné mysli, ovšem je pouze na vás, jestli se vám bude líbit více to či ono. Mě Nauka o snech vysloveně pohltila a považuji ji za snad nejlepší film, co jsem letos viděl v kině. Jestli se filmovým kritikům nelíbí romantické líbání v dešti, pak si závěr Nauky jistě vychutnají. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon božského sexi mexičana G.Bernala + originálny scenár a nevšedná réžia vytvorili nezabudnuteľný vizuálny snímok. Miestami romantický, permanentne hravý a tvorivý, trošku spadnutý na hlavu, ale veľmi milý. Celý čas som si pásla očko, Bernal sa skrátka blýskal v tejto roli a prevedenie fikcie a snových zážitkov bolo nesmierne komické a vrcholne originálne... ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Koncepčne podobné Večnému svitu, ovšem ten krásny pocit dokonalosti na konci sa tentokrát nedostavil - hlavne vďaka menšej miere obľúbenosti hlavného hrdinu. Niekedy je však človek vďačný aj za veľmi príjemnú hodinku a pol filmového pásu s víziou režiséra, ktorý pohyb medzi realitou a fantáziou zvláda veľmi zábavne a pútavo. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Michel Gondry mě naprosto nadchl svým filmem Eternal sunshine of the spotless mind, proto jsem jeho další snímek s mým oblíbeným Bernalem nedočkavě očekával. Je ještě více snový a co vám budu povídat, jdu si lehnout a snít.. "Tonight I'll show you how dreams are prepared, love, friendships, relationships, all those ships." ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečné dílo, jak po filmařské a scénáristické, tak i po výtvarné a hudební stránce. Zcela okamžitě se noříme do děje a toho křehkého kouzla mezi plachým Stephanem a zvláštní, nevýraznou Stephanií. Při tónech písní If you rescue me‚ Coutances nebo Robinet Cellophane sledujeme až neskutečnou hru obrazů. Až se nám nechce z toho krásného snu probudit. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (8)

  • Warner Independent koupili práva na film během festivalu Sundance za 6 milionů dolarů. (imro)
  • The White Stripes se na soundtrack dostali díky tomu, že pro ně Gondry natáčí už dlouhou dobu videoklipy. (imro)
  • 6-milionový úlet distributora Warner Independent debutoval (22. – 24. 9. 2006) v amerických kinech na 25. příčce žebříčku návštěvnosti s obratem 347 925 dolarů ze čtrnácti kin. Celkový zámořský výdělek dosáhl 4,6 milionu. (imro)

Reklama

Reklama