Reklama

Reklama

5x2

  • Francie 5x2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film zachycující 5 příběhů ze života dvou milenců je zvláštní tím, že se odvíjí od konce k začátku jejich společného života. Od rozvodu v úvodu přes návštěvu homosexuálního bratra s přítelem, porod a svatbu k romantickému dovolenkovému seznámení. Režisér François Ozon tímto odlehčuje jinak poněkud smutný příběh... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

nunka 

všechny recenze uživatele

Absolutne nezaujimave, netvorive a v podstate úplne o nicom. Tematika tisickrat otrepana a ak mam byt mimo z toho, ze pan F. Ozon nam cely zivotny pribeh vyrapotal odzadu, tak to teda na mna nezaposobilo...po pravde, skor som sa este viac pri tom nudila. Moj celkovy dojem z filmu urcite kazil aj priserny dabing. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho končícího manželství s pěti zpětnými, zřejmě klíčovými zastávkami jejich soužití. Jeden nejmenovaný uživatel by mně na to řekl, takový už je holt život, což je bezesporu pravda, ale bylo nám to naservírované docela zajímavou formou. Pár otázek mi sice zůstalo nezodpovězeno, ale možná to byl úmysl, abych mohla zapojit i svou fantazii. Ozon umí rozhodně vzbudit zvědavost na další jeho snímky: ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film o ničem a o všem. Dokonalá ukázka vztahu, kde se dva lidé nechtějí sebe vzdát a současně si chtějí ubližovat. Namísto běžné cesty se vydáváme od šedé reality všedních starostí, rodičovství a těžkých společenských obleků, k méně svazujícímu mládí. A každý krok (nebo vlastně ústupek, vzhledem k časovému uspořádání) je ukázkou toho, jak jsou vztahy podivné a přesto nepostradatelné (možná nejcennější ukázkou vztahové absurdity mi přijde absolutní oddanost po nevěře). Jediné, co mi lehce kazí požitek z podívané je fakt, že hlavní hrdina byl vlastně vždycky hovado. Tak proč by si s ním nějaká vůbec začínala? Ale možná v tom tvůrci chtěli vyjádřit tu největší vztahovou ironii. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který se odvijí opačně. Tedy od konce k začátku. Chvíli trvalo, než jsem se zorientovala, brala jsem to napřed jako vzpomínky, ale potom jsem pochopila, že se jedná o režisérův záměr. Líbilo se mi to, to zpracování. Méně už příběh, který je celkem běžný a nijak mě nešokoval, ale ani nepřekvapil. Ráda jsem se ovšem znovu, po dlouhé době, podívala na "nový" francouzský film a konstatuji, že byl dobrý. Je prostě náš- evropský. Američané by do toho určitě zamíchali prachy, advokáty a jiné zbytečnosti a stupidity. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Skvostná úvodní "rozvodová" epizoda ve mě vzbudila velké očekávání toho, co bude následovat. Bohužel. V dalších epizodách jsou situace pouze naznačené, ale nedořčené. Že tento vztah fungovat nemohl, je více než jasné, ale když si položím otázku, co bylo tou hlavní příčinou nebo čí vinou dospělo manželství takového konce, tak jist si nejsem. Jinak působivý výkon podala v roli manželky Valeria Bruni Tedeschiová. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Režisér François Ozon byl v Benátkách za film nominován na Zlatého lva. (imro)
  • Původní název snímku zněl The Two of Us, francouzsky Nous Deux, což je odkaz na jistý francouzský magazín pro teenagery. (imro)
  • Festivalový název filmu byl 5x2: Five Times Two. (imro)

Reklama

Reklama