Reklama

Reklama

Šinseiki Evangelion gekidžóban: The End of Evangelion

  • Japonsko 新世紀エヴァンゲリオン劇場版 THE END OF EVANGELION (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Když skončil seriál NEON GENESIS EVANGELION, mnoho lidí bylo rozhočeno, neboť konec seriálu byl značně matoucí. Proto, o dva roky později, vznikl tento film. Zatímco poslední svě epizody seriálu sledovaly výhradně vnitřní myšlenkové pochody hlavního hrdiny, End of Evangelion sleduje to, co se dělo venku, k čemu se celý seriál schylovalo. Mladý Ikari Shinji naposledy usedá do mohutného stroje - Evangelionu, aby čelil poslednímu kroku v evoluci lidstva. Přijme ho, nebo se postaví na odpor? (Skejpr)

(více)

Recenze (50)

July 

všechny recenze uživatele

Lepší než veskrze nudný konec seriálu, ale pořád jde o směsku psychoanalýzy a podivně pokroucené křesťanské a místy i jiné symboliky. Citlivého člověka, který žije mezilidskými vztahy a snahou o pochopení, to možná může uchvátit, ale mou cynickou materialistickou dušičku to místy spíše znechutilo. Mimo to, většinu lidí se znalostmi evoluční psychologie některé z teorií psychoanalýzy znechutí už samy o sobě. A označení NGE jako sci-fi pravděpodobně rozhořčí většinu fanoušků sci-fi. NGE je spíše podivná fantasy. 3* díky druhé třetině seriálu, která byla celkem pěknou akční sci-fi... ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený alter - end Evangeliona pro náročnější diváky, kteří se nespokojili s odfláklími posledními dvěma díly seriálu.Škoda jen že se ve druhé polovině opět uchýlili k filozofování, které je přeci jen ale povedeněji ztvárněno.Nečekejte nějakou informativní smršť, autoři i tady si pro sebe spoustu tajemství uchovávají a zřejmě chtějí nechat diváka přemýšlet nad možným vysvětlením konce.Jsem relativně spokojen - slabší 4* ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Tak jsme si jednoho dne sedly se spolubydlící s tím, že nás teda zajímá, zda film z NGE bude o něco rozumnější než celá série. Já bych to nazvala LSD tripem, ale její komentář byl taky k nezaplacení. Cituji: "Čeho si kdo zase k*rva šlehl, že je mi z toho na blití taky, a co chlastal, že z toho mám kocovinu i já?" :) Jde vidět, že na naše mozkové závity je tento "skvost" prostě příliš a asi to musíme sledovat, když jsme opilé, nebo musíme v něčem jet, aby nám to dávalo smysl... Zase dáme na doporučení "nejlepší z nejlepších". Ne díky, raději si pustíme nějaký ten nedoceněný odpad, který bude mít stonásobně lepší myšlenkové pochody než tohle. BTW - existuje na NGE nějaká příručka, jak ho pochopit?! Ono to jako určitě nějaký smysl má, ale v tom zmatku se člověk prostě ztratí, pokud asi fakt není silný alkoholik. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Jedinej anime film u kterýho se mi v hlavě mísí pocity štěstí a totální beznaděje. End of Evangelion jsem musela zkouknout ve dne. Narozdíl od seriálu, kterej jsem bez problémů dávala v noci. Totálně masakrujicí scéna s Asukou a následnej end doprovázenej písničkou Komm, süßer Tod byl pro mně opravdu značnej rozklad. No ikdyž se na film kouknu po několikáté, pokaždý si ho vychutnám stejně jako poprvé. Celá série Evangelionu je prostě počin, co stojí za to vidět. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Psychodelické drama, které mě pokaždé přivede do šoku. Když jsem depresivní závěr plný brutality (ano ač se to zdá zvláštní, tento kreslený film ani seriál pro děti není!!!!), krve, odkazů na Bibli a Kabalu viděla poprvé, byla jsem v šílené letargii asi 2dny. I po několika shlédnutí celé série mě stále přivádí k hlubokému (a stále depresivnímu) zamyšlení. Někdy mám pocit, jako by režisér už nedbal na děj, jen chtěl přivést diváka k sebevraždě. A konec si také každý může vykládat jinak. Do teď jsem totiž nepochopila, jak to vlastně dopadlo... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Studio Gainax dostalo kvůli závěru filmu hodně nenávistných dopisů a režisér Hideaki Anno dokonce čelil výhrůžkám smrtí. [Zdroj: wiki.evageeks.org] (Shley)

Reklama

Reklama