Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (167)

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Už od mala byla mořská víla můj sen. Vždycky kvůli ní jsem vstávala brzo ráno abych se na ni mohla kouknout. Když jsem byla malá, přála jsem si být jako ona. Je to příběh o tom, jak se malá mořská víla chce stát člověkem pro lásku, jak už to tak v krásných filmech bývá. Není to jen tak obyčejný příběh, teda aspoň pro mně ne. A samozřejmě to skončí HAPPYENDEM. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Šikovne rozohraná a zvládnutá celovečerná rozprávka z dielne W. Disneyho. Klasický príbeh H. Ch. Andersona v takých šatách, ktoré mu slušia. Šikovne nakreslené obrazy, sympatické postavy a veľmi dobré hudobné motívy (s nomináciu na Oscara za hudbu sa nedá nesúhlasiť). Ani dnešným okom to nevypadá zle. Štyri hviezdičky bez ďalších poznámok. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Možná až moc dětské, ale právě pro děti je to stvořené a účel to splňuje. Seriál mého dětství z americké produkce, který má krásnou hudbu i animaci a jednou ukázali amíci, že v každej pohádce pro děti se nemusejí hlavní postavičky oddělávat dynamitem nebo obří palicí a už jen díky tomu mám Malou mořskou vílu tak rád. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Dlho som musel napozerávať disneyovky, kým som medzi nimi konečne našiel klenot, ktorý si zaslúži plné hodnotenie. Teraz je moje pátranie na konci, lebo Malá morská víla je takmer dokonalá. Nádherná animácia sa tu snúbi výbornou hudbou a hlavne úchvatnými piesňami, ktoré sú všetky do jednej skvelé a prirodzene zapadajú do deja. Svet filmu je navyše zaľudnený výraznými postavami na čele neodolateľnou a rozkošnou Ariel. Príbeh je typicky disneyovsky jednoduchý a najmä v závere sa mi zdal byť uponáhľaný, ale to je asi jediná výhrada. Všetko ostatné funguje dokonale a tento film si ma totálne omotal okolo plutvy. 9-/10 ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla, která rozhodně nesmí chybět k Disney originálním snímkům. Barevný podmořský svět plný barevných rybiček včetně Šupinky a mořských víl. Barevnost obohacuje nezapomenutelné originální písničky jako Kiss the Girl, Under the Sea, Part of your world, vše je shrnuto do celovečerního animovaného filmu. Setkáme se tu se Sebastianem, starostlivým krabem, který je vynikající dirigent a hudebník, ale bojí se o Ariel, která touží být "nad hladinou". Šupinkou, malou rybkou, který je nejlepší kamarád Ariel a snaží se být s ní co nejvíc. Přísným, ale velice moudrým vládcem Tritonem, nebo třeba s hloupým rackem Rudolfem, který si myslí, jak moc je chytrý a přitom si strká vidličku kam nemá. Zastavím se u Uršuly a paní dabérky Zawadské. Mrzí mě, proč už nedabuje takové potvory, protože ona je ta pravá, její hlas je krutý, dokonalý, má šmrnc, všichni ji sežereme její rozlobenost. Škoda, že nejsem holka, hned bych si tenhle film pouštěl stále dokola, ale i tak je tenhle film klenot Disneyho produkce a rozhodně se jen tak neztratí z paměti. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Důvod, proč má Ariela poněkud netradiční zrzavou barvu vlasů je jednoduchý. Aby nebyla spojována s Madison - hlavní postavou komedie Žbluňk!. (AngelLucy)
  • V roce 2007 byla Malá mořská víla zadaptována jako muzikál na Broadwayi. (AngelLucy)
  • Postava mořské čarodějnice Uršuly (Pat Carroll) je první animovaný padouch od Disneyho, který dostal ve filmu vlastní hudební číslo. (LucasAbelle)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama