Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Ach ta Marplová, to je fakt číslo! Tento film mě utvrdil v mé teorii, kde Angela Lansbury hledala inspiraci pro roli Jessici Fletcherové... Nicméně - takováto Marplovka je zaručeně jedna z nejlepších. Ostatní mi příjdou moc fádní, nudné, apatické, jiné zase infantilní, a další zase přehnaně aktivní. Detektivek od Agathy Christie jsem přečetl mraky, postava Marplové je mi jednou z těch méně sympatických, ale když už bych ji měl mít, tak přesně v takovémto balení. Že tvůrci přestali Angelu obsazovat do dalších filmů, jelikož se jim zdála tehdy málo stará (viz. Encyklopedie Agathy Christie), mi příjde poněkud hloupé. Co se dalšího týká - úpravy originálu malé a dobré, režie v příjemném duchu své doby a Elizabeth Taylor jako tradičně brilantní. Co si více přát? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když se díváte na detektivku a myslíte si, že jste o pár kroků před samotným autorem a že naprosto přesně víte, kdo je vrah? Tak tohle se stalo mně u tohohle snímku. Pořád jsem si myslel, že ten příběh je tak prosťoučký, tak průhledný… no zkrátka ještě deset minut před koncem jsem byl ochoten vsadit boty na to, že vím, kdo je vrah. Ale pak stačí pět minut a mně došlo, že bych neměl jak jít zítra do školy… :-) Agatha Cristie byla opravdu mazaná dáma. A takový je i tenhle film - mazaný a dokonale obsazený. Elizabeth Taylor zkrátka byla pravá hollywoodská ikona, Kim Novak jí byla skvělou oponentkou a Angele Lansbury prostě sedí role dam v letech, kterým to pálí. K tomu si připočtěte excelentní český dabing a dostanete opravdu povedenou detektivku. 90 %. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie sa opäť raz nezaprela a napísala detektívny príbeh so zápletkou, ktorej rozuzlenie veru mnohých prekvapí. Na druhú stranu sa mi to už zdalo až moc za uši pritiahnuté. Dobová atmosféra mohla byť tiež zvládnutá lepšie. Holt, chýbal tu Poirot, slečna Marplová sa čo do zaujímavosti postavy na neho ani zďaleka nechytá. 65/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No atmosferu anglickyho venkova to vykresluje docela slusne a film ma docela pohodovou atmosferu, ale jako detektivka to absolutne nefunguje. Pan vysetrovatel vlastne moc nevysetruje, sem tam se nekoho na neco zepta a vsechno za nej vymysli jeho teticka. Navic zaverecna pointa kdo me napadla nekdy po tretine filmu a pointa proc me sice nenapadla, ale ta je docela stupidni a navic nevysvetli uplne vse. Dalsi problem je, ze se vlastne vetsinu casu nic nedeje, obcas nekdo pokeca a sledujeme par lidi, jak se jen tak ruzne motaj sem tam, pricemz Lansbury tu je jen tak v pozadi a cely to ma obcas nadech komedie. Co se tyce hercu, obsazeni je hodne solidni, ale ja proste tu babu z To je vrazda, napsala, nemam rad, obzvlast, kdyz v 55 vypada jak stoleta. Nerikam, ze jsem se nudil, jen jsem cekal dobre promakanou detektivku a dostal jen slusne natoceny a slusne obsazeny nic. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Angela Lansbury mi prostě do role slečny Marplové neseděla. Hodila by se spíše do role kouzelné babičky, která sedící ve velkém starém ušáku předčítá dětem pohádky.Tipovala jsem jako vraha někoho jiného. Nakonec to všechno do sebe zapadlo jako skládačka. Vrah měl dostatečně silnou motivaci, i když za to vlastně mohla náhoda, která všechno rozpoutala. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama