Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavlovi (Jakub Prachař) sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku Terezu (Tereza Ramba) a prožije s ní dobrodružnou noc. Tereza však není připravena opustit svůj dosavadní život pro někoho, kdo podle ní není opravdový chlap. Pavel se tedy rozhodne se přesně takovým chlapem stát. Přihlásí se na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerem (Ondřej Sokol), který vyučuje vše od sekání dříví po svádění žen. Podaří se Pavlovi překonat sama sebe a stát se chlapem, po kterém Tereza touží? (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (154)

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Poznámka: Bloudit po lese, není dobrý nápad. Najděte potok, a pak jděte po jeho proudu. Poznámka: Nejsem si jistý, kdo koho vlastně lovil. Či kdo koho zachraňuje. 🤔 Poznámka: Ty děti si mohli odpustit. Opravdu se to tam nehodí. Film má být o něčem jiném. Takže: instruktor super. A to jeho odhalení je také super. 😄 Zajímavý nápad na scénář. Hvězdiček 3 ()

dejvy 

všechny recenze uživatele

V současné nadprodukci českých vztahových komedií člověk neustále čeká, že přijde něco, nad čím by mohl říct, že "toto" se konečně povedlo. O novém kousku "Buď chlap!" se to ovšem říci nedá. Co se nepovedlo? Oznámkujme si nejdůležitější složky filmu. Režie - dobrá. Herecké obsazení - chvalitebné (trochu můj problém s Prachařem). Scénář - nedostatečný. A to je kámen úrazu většiny současných českých komedií. Absolutní absence vtipu. Naprosto stupidní příběh o stárnoucím mamánkovi, který se vydá na jakýsi výcvikový tábor, vedený stejným ztroskotancem, jako je on sám, aby jsa zocelen, získal srdce své dávné dětské lásky!!! A když se ztratí ve slovenských hlubokých hvozdech a jeho poslední hodina se blíží, vydá se ho dotyčná hledat s doprovodem rodinného zájezdu, kytarou a věncem buřtů k táboráku. Oba se nakonec šťastně setkají za přispění tolerantního medvěda a jsa nesežráni šťastně žijí dodnes. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Sám nevím proč, ale rozhodl jsem se ignorovat těch asi tisíc rovin, v kterých ten film nedává žádný smysl. A nebýt mé ženy, ani bych na ten film nešel a dopředu jsem počítal s tím, že to bude průser. A průser to objektivně asi je / byl, ale mne to kupodivu bavilo. (Pseudo)macho / zálesák Sokol neměl chybu a celá ta imbecilní "zápletka" mne bavila... nebo přinejmenším nepohoršovala... Pitomé, zapomenutelné, ale fajn... 70% ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není zcela blbé a překvapilo mě to že to není ani tak dobrodružná komedie jak trailer lákal, jako solidní drama o tom jak lidé se snaží v dnešním světě poznat sama sebe, či něco si dokázat. A překvapilo mě že Jakub Prachař ve své roli byl překvapivě asi nejvážnější a o humor obstarali jiní - tedy z toho mála co tam byl , což bylo paradoxně jedině dobře. Je trochu škoda že tvůrci tam namixovali opravdu mnoho motivů, drama, komedii, romantickou linku a dobrodružnou tématiku. Některé prvky jako Sokol a jeho kurz přežití bych paradoxně z filmu vynechal, nehledě na to že celá zdejší zápletka šla tak nějak do ztracena a celý "komparz" účastníků se rychle smrskl na 3 lidi a to včetně Sokola, o osudu zbytku účastníků jsme se nic nedozvěděli a ani se film o nich vůbec nezmínil. Dalším faktem je i to že Prachař samotný kurz přežití jako jediný ve filmu nepotřeboval, věděl o tom jak se chovat v přírodě daleko více jak zbytek představitelů. Je tam více podivností, ale celkově by filmu možná více prospělo kdyby se zaměřil na čistě dramatickou stránku, daleko více rozvedl linku mezi Prachařem a jeho otcem, o tom jak chce splnit jeho sny ne jen proto že se náhodou dostal do určité situace, že prvotní motiv byl získání jeho dávné lásky, ale že čistě sám by chtěl něco dokončit co Prachař starší před těmi 20 lety započal. Byl by to určitě daleko silnější film a Ramba která by se tam vydala za ním ho "zachraňovat" by tam mohla být tak jako tak. Je to škoda, protože jinak mě film překvapivě mile překvapil, sráží ho hodně určitá nevyrovnanost scénáře což přisuzuji nezkušenosti režiséra který byl odpovědný i za scénář. Horší 3*. ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Jsem okouzlena. Za mě nádherný film po všech stránkách. :-) Má v sobě to ,,něco". Cítím, že jsem našla svůj další oblíbený srdcový film. :-) Příjemné herecké obsazení, příběh, nádherná příroda, práce se zvířaty. Místy vtipné, místy dojemné. Filmový zážitek. Děkuji a vřele doporučuji ke shlédnutí. :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení scén s medvědem bylo zvíře za plůtkem s elektrickým proudem. Herci uvedli, že poslední den natáčení zjistili, že v něm žádný proud nebyl. (Olík)
  • Pavel (Jakub Prachař) na kurzu v Tatrách skočí do řeky zachraňovat kamaráda, přičemž potopí starší fotoaparát, který rozhodně není vodotěsný, ale později s ním fotí dál. (blondak16)

Reklama

Reklama