Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ali G měl být zkázou britské vlády - místo toho je díky němu mnohem populárnější. Obklopen věrnými přáteli se pak sám stává největším ze všech hrdinů, jedinečným a samozřejmě naprosto neodolatelným... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (528)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Cohen je podľa mňa jeden z najlepších súčasných komikov a jeho filmy mám strašne rád. No práve táto jeho rola Aliho Gé má nikdy nejako nebavila. A tak je tento film zrejme tým najslabším článkom jeho tvorby, aj keď treba uznať, že v porovnaní s inými satirami je to stále nadpremer a niektoré scénky ma fakt bavili. Trošku ubrať tej sexuality a úchylnosti, hneď by to bolo o čosi lepšie. Ten vulgárny humor tomu proste nijako nepomohol... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt masakr. Ali G je podobny hovado jako Tom Green, ale navic ma haldu vybornejch hlasek. Je videt, ze si Ali roli sam napsal, protoze to co predvadi by nikdo jinej nezvlad. Ostatni herci tam jsou jen proto, aby nahravali Alimu, ale taky mi prisly docela v pohode. Mozna tvurci mohli vypustit par nechutaren, ale v Aliho podani ani moc nechutne nepusobi. Vetsina vtipu je spravne sprostejch a uchylnejch a tak to ma u podobnejch komedii bejt. Film svizne odsejpa, do toho vyborna hudba a spousta skvelejch napadu. Nemam filmu co vytknout, bavil jsem se od zacatku do konce. Booyakasha! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skutečně filmový příběh retardovaného hustorappera z drsného ghetta jménem Staines... to je v Surrey, na jeden vrh kamenem od Londýna;) Bičiz, esiz, pusíz a bouning v každé druhé větě, v hlavě prázdno jako v argumentaci o problematičnosti snížení platů zákonodárců, a kromě hromady spíš více než méně nechutných vtipů slušná politická satira, kterou ovšem Cohen ve stejné podobě (tedy vytvoření skutečného filmu a ne všelijak postříhané "skryté kamery" a hraných scének) dovedl k dokonalosti až o dekádu později v Diktátorovi. Nevím jestli naštěstí nebo bohužel je ale Aliho demence natolik odzbrojující, že přes pitomost celé zápletky to prostě nemůžu shodit. Brutální kostýmní kreace titulního hrdiny přebíjí téměř všechno... oh wait, oni se tak skuteční gengsta brodaz vážně oblékají a jsou drsní jak prdel. A pak je tu ještě ta maličkost s pozdějším Dr. Watsonem a Hobitem, který je tu opravdu hodně jiný než jak si ho lze pamatovat odjinud:) A jelikož RESTEKP se usídlil v mém slovníku už před řadou let, nemohl bych s čistým svědomím dát míň než 70%. Prostě trvám na tom, že tenhle film patří do červeného! Booyakasha! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Při sledování Aliho politických eskapád se mi tak trochu vybavil Sellersův snímek Byl jsem při tom. Ali G je ale svým pojetím "kariérního vzestupu" mentálně prostšího jedince někde jinde - přeci jen se zde vyskytuje jistá míra buranství až idiocie, která ke Cohenovým snímkům zřejmě neodmyslitelně patří. Jako celek je to ale solidní zábava s několika výbornými gagy a "hlubokou" myšlenkou. :-P ()

Elyssea odpad!

všechny recenze uživatele

Sachu Barona Cohena nemám ráda, ale co předvádí tady vypadá na odpor. Fekální humor mě nebere, sexuální narážky taky ne a dementní hlavní hrdiny nesnáším (nechápu, jak se někdo dokáže dívat na film, ve kterém je hlavní hrdina totální prase a idiot). Možná je tam nějaká superskrytá nadsázka a ve skutečnosti je to dílko pomlouvající řekněme politiku, ale je mi to naprosto ukradené. Jestli se na to v konverzaci budeme dívat ještě jednou, tak to video hodím z okna. Totální odpad! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Město Staines, ve kterém se příběh odehrává, se rozhodlo poupravit své jméno na Staines-upon-Thames, tedy Staines nad Temží. Důvodem bylo vzdálit se od negativní pověsti, o kterou se postaral právě komik Sacha Baron Cohen. (x_silver)
  • Na summitu OSN, na kterém řeší Ali G (Sacha Baron Cohen) a ministerský předseda (Michael Gambon) konflikt v Africe, můžeme vidět mluvit prezidenta USA, vedle nějž sedí zástupce České republiky. V roce 2002 Česká republika předsedala 57. valnému shromáždění OSN. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama