Reklama

Reklama

The Name of the Game Is Kill!

Trailer

Obsahy(1)

Vyprahlou planinou v Arizoně pochoduje po silnici zpocený a zaprášený Symcha Lipa (Jack Lord), maďarský emigrant. Dívka se psem Mickey Terry (Susan Strasberg) mu nabídne svezení ve svém džípu a pak i možnost se osprchovat. Žije se svou matkou a dvěma sestrami, ale doma je jen starší sestra Diz (Collin Wilcox Paxton), která je z nově příchozího nadšena. Pak se vrátí i mladší sestra Nan (Tisha Sterling), kterou vyhodili ze školy, a jako poslední dorazí matka (T.C. Jones). Ráno Lipa odejde a na silnici ho porazí auto. V nemocnici ho šerif (Mort Mills) varuje, že Terryovy ženy jsou divné a před časem tam záhadně zmizel nějaký Lamberto. On se ale do domu vrátí a nejmladší sestra mu vypráví, jak kdysi matka zabila otce, který je všechny týral. Lipa odmítne Mickey s tím, že od rozdrcení maďarského povstání v roce 1956 už nedokáže milovat, ale nechá se přesvědčit. Postupně mu každá žena vypráví jiný příběh o smrti otce a i o zmizení Lamberta a Lipa začne mít (oprávněně) pocit, že bylo všechno dost jinak. V dalším vývoji se napětí mezi ženami stupňuje a ukáže se, že to bylo sakra jinak. A Lipu nijak nepotěší, co všechno a za jakých okolností se dozví. (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Ještě že máme Karlose, jinak by mi to možná uniklo, ne že bych to nepřežil, ale je to půvabný kousek, Ty holky jsou prostě magorky, žádné barbíny,. ale reálné typy, celý atmosféra, tmy, divné příběhy, chřestýši, horko i slunce  velmi dobře ladí a rozuzlení není marné, nebudu ale spoilovat. Nicméně jsem z toho došel k názoru, že Arizona je sice možná pravých mužů zóna, ale já se obejdu bez ní. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu vystupuje poněkud zvláštní a podivná rodina (matka a tři psychotické dcery) která žije ve značně izolovaném místě někde v arizonské poušti kousek od benzínky, oni žijí bez otce, který je podle jednotlivých interpretací už déle mrtvý, bohužel se ale neví kdo byl za jeho smrt zodpovědný, a jestli vůbec zemřel. Problém nastává v okamžiku kdy si nejml. dcera přivede domů neznámého cizince (Jack Lord) na kterého narazí v poušti během jízdy autem a do kterého se později zamiluje. Napětí mezi sestrami stoupá, to dává průchod k nenaplněným tužbám, žárlivosti, svádění, a k odhalení poměrně zvláštního (řekl bych až bizarního) tajemství, kdy tu jsou během filmu uvedeny tři protichůdné příběhy o smrti otce. Já si myslím, že je to stále docela slušný, zajímavý a technicky dobře provedený malý psychothriller (grindhouse), který je ještě docela krotký na můj vkus (není tu akce ani krev), pro dnešního diváka film už nebude zřejmě působivý tak jako před 40 roky, přesto onen záhadný prvek (tajemství) je tady stále dost silný, stejně tak jako celá řada poněkud nepředvídatelných zvratů. Film je pak hlavně památný pro svůj vrchol, který je nádherně bláznivý, hlavně pak onen nezapomenutelný zvrat nakonec, který vůbec nečekáte. Jinak výkony všech tří zcela odlišných sester jsou dobré, celé je to příjemné kýčovité a špinavé, obraz je pak strašně vybledlý-sépiově hnědý, film obsahuje pár lehce sadistických sad, atmosféra je místy pěkně strašidelná i poněkud znepokojující, já myslím že za skouknutí (tahle malá sběratelská raritka která zmizela z oběhu krátce po uveden do kin), alespoň jednou stojí. Jo, a k dispozici (soundtrack) je také znamenitá US garážová kapela "Electric Prunes" (pecka "Shadows"), takže pro mně jako fandu 60's prostě paráda. ()

Reklama

Reklama

Reklama