Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Armádní počítačový programátor Lasse Brunell (Shanti Roney) se společně se svou rodinou dostává do přímého kontaktu s nemilosrdnými zahraničními tajnými agenty, kteří všemi možnými prostředky usilují o získání tajného armádního programu EWS na jehož výzkumu se Lasse podílí. Jeho jedinou šancí na záchranu je pomoc vysloužilého velitele speciálních jednotek Haglunda (Stefan Sauk). (Conspi)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Helikoptéru, která ve filmu exploduje, poskytlo filmovému štábu švédské letectvo. Jednalo se o stroj vyřazený z provozu. (Conspi)
  • Sníh si filmaři kvůli abnormálně teplé zimě objednali z Londýna. (Conspi)
  • Letadlové scény byly točeny se šesti bojovými stroji JAS-39 Gripen, čtyřmi helikoptérami a transportním letadlem typu C-130 Hercules. (Conspi)
  • Pro zapůjčení šestice strojů JAS-39 Gripen k filmařským účelům vzneslo švédské letectvo dva požadavky. Prvním byla možnost komerčně využít všechny pořízené letecké záběry a druhým bylo obsazení ženy do výrazné role, která by se tak stala součástí kampaně za větší množství žen sloužících u armádních jednotek švédských vzdušných sil. (Conspi)

Reklama

Reklama