Reklama

Reklama

Atout coeur à Tokyo pour O.S.S. 117

  • Francie Atout coeur à Tokyo pour OSS 117 (více)

Obsahy(1)

Na malém ostrově v Tichém oceánu je zničena americká námořní základna. Tajný agent OSS 117, jinak v civilu šarmantní aristokrat Hubert Bonisseur de la Bath, je vyslán do Tokia, aby zjistil původce a příčinu této akce. Spojí se s Evou Wilson, která na americké ambasádě v Japonsku zjistila potřebné informace k útoku. Eva mu přiznává, že to skutečně udělala, nyní je ale ochotna ke spolupráci s Hubertem. Ten se začne vydávat za jejího manžela, aby lépe pronikl do mezinárodního gangu, pro nějž Eva pracuje. Stále častěji se ale ocitá v nebezpečí života a začíná tušit, že Eva mu neřekla celou pravdu.
Čtvrtý příběh s populárním agentem OSS 117 natočil režisér Michel Boisrond, který se do té doby věnoval různým žánrům i s vyššími uměleckými ambicemi. Film Atout coeur à Tokyo pour O.S.S. 117 (v některých českých zdrojích uváděno jako Tajný agent v Tokiu) byl natáčen od dubna do června 1966, exteriérové scény pochopitelně vznikly v Japonsku. Ústřední pár vytvořili osvědčený představitel podobně koncipovaných hrdinů Frederick Stafford a slavná kráska Marina Vlady. Zatímco pro Stafforda byl špionážní žánr rutinní záležitostí, v případě Mariny Vlady se jednalo o ojedinělou příležitost. Ve Francii měl film premiéru 28. října 1966 a v kinech jej viděly více než dva milióny diváků. Na místě je ale uvést, že v premiérovém nasazení byl uveden ve stejném týdnu s Clémentovým válečným velkofilmem Hoří Paříž?, který měl v kinech takřka dvojnásobný úspěch. V celofrancouzském srovnání za rok 1966 dosáhl film Atout coeur à Tokyo pour O.S.S. 117 šesté příčky v komerční úspěšnosti. (argenson)

(více)

Recenze (2)

Isard 

všechny recenze uživatele

Frederick Stafford se vrací jako OSS 117, ale tentokrát již s novým režisérem. Povinnost vede agenta tentokrát do Japonska, aby odhalil vyděračskou organizaci. Na příběhu se podílel Terence Young, což vysvětluje nejednu zarážející podobnost s pozdějším dobrodružstvím Jamese Bonda. V čem ovšem OSS 117 oproti 007 v Japonsku selhává je pořádný padouch. Příběh je totiž překvapivě uspokojivý a různě se klikatí, ale s jistou dávkou logiky vede k rozuzlení, které…postrádá velkolepost předchozího filmu. A to je veliká škoda! Tenhle film, s viditelně slušným rozpočtem, je pořád náramná podívaná, která z Japonska těží, co se dá (schází tedy sumo, ale dostaneme vcelku bizarní striptýzový klub), neschází podařené akční scény, ani správná špetka humoru. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno