Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Claw 

všechny recenze uživatele

"Sežral jsem to…" Jedním hltem. Kdo tady tak dobře vařil? To Pavel Soukup, který mě před nedávnem odrovnal s předkrmem v podobě "#annaismissing", a nyní naservíroval tučný hlavní chod svého režisérského umu v podobě "Metody Markovič". Vážně nemám slov, už od první chvíle jsem byl překvapen, jak kvalitně je to natočené, kamera je prostě božská. Atmosféra byla celou dobu vynikající a zároveň nepříjemná. Hojer nemohl být lépe zahrán, krutý psychopatický vrah, ze kterého jde nechuť a hrůza, pokaždé jsem měl husinu, když byl na scéně. I samotný Markovič byl zahrán skvěle, prostě sympaťák, měl jsem ho rád od první chvíle, co byl na scéně. Strašně se mi líbilo, jak na začátku ukázali jiný případ a na konci ho vyřešily, taková věc tomu navíc dodávala větší atmosféru. Dobové záběry také potěšily. Tři roky trvalo "Voyo Originals", aby po průměrných až špatných pokusech vyprodukovali něco, co bych se nebál označit jako jedním z nejlepších českých seriálů vůbec. Skládám jim za to hlubokou poklonu a jdu poslušně vyhlížet druhou sérii, víc než u jakéhokoliv jiného seriálu. Kéž by všichni, kdo se na tomhle podíleli, mohli nést v rukou budoucnost české kinematografie… /100% + TOP 10/ ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Asi to není nejvhodnější přirovnání, ale vzpomněla jsem si při sledování seriálu na lovce krokodýlů Steva Irwina. Ten se taky dokázal mazlit s živočichy, ke kterým by se většina lidí bála přiblížit, natož si na ně sáhnout. Jiří Markovič měl výjimečný dar, schopnost vcítit se do druhého člověka, bez předsudků, bez soudu. Přízeň vyslýchaných a jejich spolupráci si získával určitě taky svým klidem, jistotou a absencí strachu nebo alespoň schopností nedat ten strach najevo. Seriál se ohromě povedl, celé to působí, bez ohledu na absurdnost mnohých situací, velmi autenticky a přirozeně. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od kraťasu Lesapán jsem říkal Dejte Soukupovi víc peněz a on natočí pecku! A stalo se. Bez obalu můžu říct, že lepší český seriál tu nikdy nebyl. Příběhově není co dodat, napsal sám život (smrt), ale podání příběhu je chytlavé, sympatické a místy ukázkově umělecké. Některé úhly kamery a záběry jsou pastvou pro oči. Kostýmy a dobová atmosféra celkově je vynikající, ani si nechci představit, kolik to muselo dát práce dát dohromady tolik rekvizit a udělat to tak věrohodně. V neposlední řadě je potřeba zmínit herecký výkony a trefu v podobě castingu, kdy nikdo zbytečně nepřehrával a ani nebyl upozaděn. Překvapil mě Kotek a jeho ztvárnění inteligentního sadisty Tekverka, hned jsem si vzpomněl na Mindhuntera, kterej mě ale bavil o poznání méně. Tohle je majstrštych a pan Soukup je momentálně český režisérský eso. 5* a.k.a 100% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bezprostredne po zhliadnutí poslednej časti seriálu nie som schopný dostať zo seba nejaké komplexné hodnotenie. Možno ani v budúcnosti nebudem a možno to ani nie je potrebné. V tejto chvíli som presvedčený, že žiaden lepší domáci kriminalistický seriál som dosiaľ nevidel.  Dôvodom hodnotenia je, že bol iný, ako všetky predošlé. A bol iný prijateľným spôsobom.  Realistický, zaujímavý s neopozeranými hercami. Trochu som mal dojem, že v ňom fungoval Štokholmský syndróm.  Napriek tomu, že som bývalý dlhoročný fajčiar mi v seriáli prekážalo fajčenie vždy a všade. Ale je to asi jediná výhrada, ktorú mám. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásné a zároveň i velice mrazivé překvapení, tady se totiž povedlo vše na výbornou a tvůrci zaslouží velikánskou pochvalu.. Strhující příběh vyšetřování vražd mladých žen je propleten s dalšími krimi případy Jiřího Markoviče a na diváka doslova dýchá minulost ve všech detailech a drobnostech, to je prostě skvostně odvedená práce.. Výborní herci zaslouží smeknutí klobouku, Petr Lněnička a Petr Uhlík hrají fantasticky, jen dodám, že i všichni ostatní se mi moc líbili, např. Dano Heriban, Michal Isteník, Vojtěch Kotek.. Přijala jsem tuto sérii jako projevený obdiv a úctu k práci kriminalisty Markoviče a lusknutím prstů jsem se připojila k fanouškům.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Předpremiéru seriálu navštívila i Eva Markovičová, kterou v seriálu ztvárnila Sarah Haváčová. Samotné Markovičové se výkon Haváčové velmi líbil. (Bediverecs)
  • Petr Uhlík (Ladislav Hojer) prišiel na kasting už v úlohe, štylizovaný do role Hojera a všetkých úplne uchvátil. (Game90)

Reklama

Reklama