Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi okamžitě naskočila Opravdová kuráž, ale coenovský rukopis se postupně úplně ztratil a na jeho místo nastoupil příběh oplývající indiánskou poetikou, lehkým romantickým nádechem a přímočarou a nekompromisní brutalitou, která prostupovala celý Divoký západ. Postavy jsou napsané na jedničku a tím nemíním jen oba hlavní protagonisty, ale i řadu dalších charakterů, které se seriálem občas až mihly. Emily Blunt tu je v životní formě a nevzpomenu si, že bych jí někdy tak nekriticky žral a Chaske Spencer dal jednoznačně zapomenout na to, že si vůbec kdy čuchnul k Tvajlajtu. Jeho stopař je tady top a vůbec bych se nezlobil, kdyby tenhle Póni dostal svůj vlastní spin-off. Nemám tu nejmenší výhradu. 100% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě odpoledne on visel přivázaný na laně, ona ležela po ráně pěstí v prachu cesty. Oba je čekala smrt, je večer a přece tu oba stojí. Mrtví jsou ti okolo. Indiánský zvěd kavalerie Eli Whipp a anglická lady Cornelia Locke, která uplynulé události vnímá jako znamení, že by měli cestovat společně. Zatímco on svou službu u americké armády končí a sní o tom, že se usadí na svých vlastních akrech půdy někde v Nebrasce, ona se bez plánu a znalostí prostředí objeví uprostřed ničeho s brašnou plnou peněz a spalující touhou potrestat muže, který stojí za smrtí jejího syna. Řada odboček, které (zřejmě a snad) dostanou smysl, dlouhé záběry, drobná gesta, dialogy plné mumlání a řada scén, ve kterých se kromě pár výstřelů (nebo šípů) vlastně nic moc jiného nestane. Tvůrci si v tom všem libují, otázka ale, co na to divák, protože to ke sledování není úplně nejsnazší. Po celou sérii každopádně platí, že každý druhý záběr, každý několikátý nápad s umístěním kamery nádherně nasnímaných scenérií a sytých barev by se dal zarámovat na zeď. Navíc to má Emily Blunt. Ve výsledku očistná meditace, atypická skládačka i jistá pachuť. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Silně romantický anglický čaj, podávaný na drsně svobodných amerických prériích. Ústřední herecká dvojice je úžasná, rychle se vám dostane pod kůži a jejich silný příběh uteče o to rychleji. Po delší době jsem si tady připomněl proč tak miluju Emily Blunt, která se snad pro roli lady Cornelie narodila. Kdybych měl být úplně důsledný, asi bych hodnotil silnými čtyřmi, jelikož některé příběhové linky nakonec působily trochu nadbytečně, ale ten hořkosladný poslední díl nakonec posunul jazýček na vahách do absolutoria. Já prostě hořkosladkou romantiku můžu. 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krásná minisérie, která odkazuje na nejhezčí dobové westerny a k tomu přináší něco navíc. Nádherná hudba v čele s úvodní znělkou, fantastické herecké výkon Emily Blunt, Chaske Spencera a vlastně všech, kteří se v příběhu objeví. Každý tu totiž má své místo, každý zde předkládá svůj životní osud. Škoda, že příběh je místy zbytečně komplikovaný a zmatený nebo, že některé dialogy tu působí až moc filozoficky a umělecky. Kamerově je to tu totiž také vytříbené. Některé záběry by si zasloužily snad i věčnost, jak jsou krásné. Stejně tak i některé scény, které se mi do paměti vryjí nejspíš navždy (fotografování, závěrečná scéna v 5. díle). No, co Vám budu povídat. Každý, kdo má rád kinematografii, tenhle příběh musí vidět. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Áno je to strašne pomalý a ukecaný seriál, avšak verte mi, všetky tie kecy sú nielen zaujímavé, dopĺňajú a hlavne prekrúcajú naše poznatky o westernoch, ale aj tvoria neskutočne rafinovaný príbeh, ktorý na konci zapadne do seba ako šerbeľ na riť. Teda riť na šerbeľ. Nádherná krajina, každá jedna postava originálne zaujímavá a keď dôjde na akciu tak je bravúrne krvavá a hlavne nie fujky CGI. Normálne mám chuť na druhú sériu, alebo aspoň prequel s našim drsným Indiánom... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama