Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Opět mě Bill Murray přesvědčil o tom, jaký je to dobrý herec, jelikož jsem mu to, co hrál opravdu věřila. Díky němu jsem dala o hvězdičku víc. Myslím, že bych s ním asi taky občas ztratila trpělivost, ale byl tak krásně neškodný, že bych asi byla ráda, že je můj pacient a posléze třeba můj přítel. Občas takový nesnesitelný andílek..:-) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Slušná oddechovka, zustávající příběhem i stylem humoru z větší části v osmdesátejch letech, než na začátku devadesátek. Herecký obsazení bylo fajn a musim priznat, že jsem se obstojně pobavil. Nicméně se pořád nemůžu zbavit pocitu, že kdyby to scénáristi s vyšinutim původně klidnýho psychiatra a naopak uklidněnim blázna Boba tolik nepřeháněli, nejspíš bych se pobavil ještě o něco víc. Takhle byl snímek, zejména s blížícím se koncem, na muj vkus až moc crazy. Solidní jednohubka, tři silnější hvězdy. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když má úspěšný psychiatr tu smůlu a pověsí se mu na paty naprosto šílený pacient, který mu zničí kariéru, rodinu i barák, může to být buď thriller nebo komedie, anebo naprostá hovadina. Geniální zhovadilost vyplodil Frank Oz zejména díky Murrayově hereckému koncertu, ale i slušnému scénáři. V lepší formě jsem Murraye asi neviděl. I když ke konci to krutě smrdí rodinnou slaďárnou, skvěle jsem se bavil. Bill Murray je zkrátka formát a v tomhle filmu je to vidět nejlíp... ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Posledních pár filmů, které jsem s BM viděl mě docela nadchlo, především Ztraceno v překladu. Tohle se však v mých očích nepovedlo. nebo jsem neměl trpělivost prokousat se dál, než k tomu, jak Bob začne shánět doktora Marvina, který odjel na dovolenou. V obsahu jsem si teď přečetl, co bude následovat a ani nelituju, že jsem to nedokoukal. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Začíná to naprosto dokonale, tedy jako vážně se tvářící film s vážnými herci, u kterého se ale ohromně dobře bavíte, á la Růžový panter. Murray i Dreyfuss dokonalí. Do první třetiny je to pětková záležitost. Pak se to ale začne kazit, protože postavy začnou karikovat, a ještě se přidá taková ta debilní "pozor-toto-je-vtipné" hudba. I přesto ale platí, že je to skvělá komedie. (Druhé zhlédnutí, první 27. 7. 2009) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Dům, ve kterém dr. Marvin trávil dovolenku se svou rodinou, se nacházel ve Virginii u jezera Smith Mountain. (HellFire)
  • Julie Hagerty byla jen o 10 let starší než její filmová dvera Anna. (HellFire)

Reklama

Reklama