Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímky tohoto typu jdou zcela mimo můj filmový záběr. Přesto jsem neodolal a na snímek se koukl. Výsledek? Pokusím se jej ve zkratce shrnout. Klady filmu: zajímavé (a relativně přijatelně podané) zamyšlení nad různými etickými problémy a dilematy: klonování, manipulace, právo na život a smrt etc., děj není infantilně jednoduchý a zároveň není překomplikovaný, snímek obsahuje pár opravdu dobrých vtípků (světe, div se - i já se zasmál). Zápory filmu: špatné herecké výkony béčkového typu (hlavními postavami počínaje a komparsisty konče), ledabyle odvedené akční scény (střílení z bambitek, prostředí kolem akčních scén). Shrnuto a podtrženo: Klady a zápory filmu vidím v poměru 50 na 50, tedy "fifty-fifty". Přesto: nelituji stráveného času. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Zase jednou u maminky, "v jejíž říši televize nezhasíná". Takže jakási novější arnoldovka. Byly ty někdejší, na které jsme čuměli ve čtrnácti, taky takové sračky? Možná jsem na to jenom už moc starý. V televizi svítilo kolečko s číslovkou 12, což chápu jako horní hranici cílové věkové skupiny. Nebo je problém v tom, že takové kolovrátkové filmy, akceptovatelné jako retro, ještě někdo točí v roce 2000? Humanita v prášku, civilizační dilema v prášku, nemožné zpracování tématiky, hodný taťka versus "systém" sestávající z jednoho velkopodnikatele tak zlého, že už nikdo zlejší být nemůže, jeho firmy a ochranky. Film není jen "práškový", on je i jako tzv. oddychovka prostě blbej. Přítomné arnoldovské hlášky (napočítal jsem dvě) nelze postavě věřit ani kdby se chtělo, nemilosrdní agenti, co po taťkovi jdou, jsou asi tak tři přeexponované debilně napsané figury, 115 minut probíhá jakýsi zbytečný, hloupě natočený děj a zarputilá tzv. akce. Když si říkám, že horší už to být nemůže, pan zlý dá unést taťkovu ženu a dítě, samozřejmě ze školní besídky. Pochválit lze snad jedině to, že etická problematika budocího klonování, byť idiotsky podaná, je prostřednictvím různých postav zamyšleníhodným způsobem nasvícena z různých stran. A jeden silnější moment, to když umírající a zcela zoufalý pan Zlý 2 říká svému klonu, sebevědomému panu Zlému 3: "Jdi za ním. Oddělej ho." Ale na hvězdičku to není. Jestli tohle je obvyklý standard, pak Matrix je skutečně MIMOŘÁDNĚ dobrý film. TV Jojka, asi 5 cigaret na terase (každou čtvrthodinovou reklamní pauzu jednu, krom první). ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý akčný sci-fi film s Arnoldom Schwarzeneggrom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má dosť dobrý príbeh o pilotovi, ktorý je v blízkej budúcnosti bez svojho súhlasu naklonovaný, pričom klon prevezme jeho miesto a originál má byť odstránený a tak urobí všetko pre svoju záchranu a zistenie celej pravdy. Spracovanie je ale veľmi zlé, ešte úvodná fáza filmu je bez problémov a dobre zoznámi s danou tématikou, ale ked´ už sa začne to hlavné, tak zaujímavosť filmu výrazne poklesne, tempo je už celý čas príliš pomalé, čo je pri tejto dĺžke ešte väčší zápor, nič výraznejšie zaujímavé sa už neudeje a tak väčšina filmu nudí. Akcie tu nie je málo, ale vôbec ma nebavila. Ručnej akcie je minimum, nájdu sa tu hlavne prestrelky, v ktorých sa síce nájdu aj lepšie momenty, ale celkovo z nich aj tak mám slabý pocit a navyše lasery nemám rád. Najlepšie dopadli veľkolepejšie akčné scény ako rôzne naháňačky, ale ani tie nie sú nič výnimočné. Najviac sa mi páči prvá konfrontácia so zabijakmi. Herecké obsadenie nie je zlé, Arnold Schwarzenegger dokonca v dvojroli a Michael Rooker ako jeden zo záporákov, ktorý ale ako jediný z nich aj za niečo stojí a navyše aj tak obaja hrali aj v omnoho lepších filmoch. Réžiu teda rozhodne chváliť nemôžem, tá možno ani horšia byť nemohla a technická stránka je celkom dobrá, ale vzhľadom na rozpočet mi aj tak nepríde výnimočná. Šiesty deň je ťažko nezvládnutý film, výborný námet, skvelý herec v hlavnej úlohe a mimoriadne vysoký rozpočet a dopadne to takto zle. Je to úplne zbytočný film, ktorý nie je hodný ani jedného pozretia. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 42%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako není to žádné veledílo, střihače patřilo zabít a vrazit nůžky raději sousedovic malé Aničce, ale zase kde najdete vedle sebe dva Arnie, kteří se na sebe uculují a k padouchům trousí hlášky? Triky taky nic moc, myšlenka klonování omšelá, ale jo, dívat se na to dá, zabaví, až tak hrozné to skutečně není. V rámci žánru minimálně průměrné dílko, což mi zde bohatě stačí. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím trošku klasičtější průběh filmu, nemám mu vlastně co vytknout. Mně se líbil. Sice bez střílení a mlácení apod by to podle mě bylo mnohem lepší, ale to by hlavní roli musel mít Robert De Niro a muselo by to být komorní drama a ne akční SF. Kdyby to pojali podobně jako například Tři dny kondora s Robertem Redfordem, byl bych na vrcholu blaha. Teprve v takovýmhle filmu by se naplno dokázala rozvinout ta dickovská atmosféra neustálé paranoie a strachu. Občasný věci se mi tu nelíbily (nezdály), třeba naklonování během pár hodin a nebo snímání paměti mi přišlo taky trochu podivný. Ale pravda je, že to problém klonování nastolilo celkem zajímavě (a co si budeme povídat, mnohem lépe, než dřívější Jako vejce vejci s Michaelem Keatonem). I ten dnešní iracionální strach z klonů je tu pěkně ukázanej. Myslím, že až nastane doba, kdy bude možný lidi skutečně klonovat a přenést i jejich paměť, bude to stejná přelomová hranice, jako objev Ameriky nebo slezení ze stromů. A taky si umím představit ty boje za zrovnoprávnění klonů (stejně jako je tomu celou lidskou historii dodnes, kdy se různé skupiny snaží získat stejná práva, jako privilegovanější vrstvy). Ve filmu je spousta zajímavých nápadů (klonování zvířat, letadla atd). No, určitou chybu to má a to je ten strašně předvídatelnej konec přesně v duchu Hollywoodu. Ale co už, předtím nás čeká celých 100 kvalitních minut, takže proč si je neužít a nějakou chvíli po skončení snímku se i nezamyslet nad důsledky klonování? ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Podle slov Arnolda Schwarzeneggra v bonusu ''The Future Is Coming'' je film situován do roku 2015. (CliffLee)
  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)
  • Billy D. Lucas (jako Billy Lucas) na filmu pracoval jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera. V téhle době již bývalý Arnoldův kaskadérský double Peter Kent si ve vedlejší roli zahrál chlapíka z ochranky, který sleduje výstupy z bezpečnostních kamer na obrazovkách v Replacement Technologies. (Rominator)

Reklama

Reklama