Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Jeden z Arnieho nejelpších scify filmů. Příběh se neloudá, akce je tu pro mě dost a navíc se mi tu líbily ty laserové pistolky, které filmaři do filmů moc nedávají proč? Střelné zbraně už jsou out a navíc to tady při zásahu pěkně jiskří, Arnold je neobyčejně vtipný, ale už trochu z formy, stáří jde na něm už dost vidět, ale stále je to jeho nadprůměr. Asi si koupím laserový holící strojek :-) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Místy slušná akce, několik opravdu povedených vychytávek, zajímavý námět. Nicméně jako celek nevyvážené, kde první polovina filmu výrazně převažuje tu druhou a Arnold opět dokazuje, že akce mu jde mnohem lépe než úsměvy a herecké pokusy vyjádřit emoce (radost z narozeninévoho dortu byla taková křeč, až mi z toho trnuly zuby). ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Mediálne obľúbená téma klonovania v akčnom príbehu o nahrádzaní zaniknutých ľudských identít. Pomerne sľubný začiatok s vykreslením sveta, kde sa bežne vyrábajú náhrady mŕtvych domácich zvierat, ale ľudské štepy sú oficiálne zakázané, ústi do nič nehovoriacej vybuchovačky s dostatočne prkenným Arnoldom v hlavnej úlohe. Fanúšikovia rakúskeho kulturistu si však prídu na svoje. Bez potúženia alkoholom, či inou omamnou látkou sa dá v tomto skvoste vidieť dvojmo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nič proti Arnoldovi, ale pri tomto som skoro zaspal (nebyť naháňačky na tryskoptérach a dobrého ozvučenia kina). Námet ponúka veľké možnosti, ale režisér (inokedy zvládajúci aspoň akciu) mrví všetko, čo môže. A slzičkový výkon Roberta Duvalla bol úplne z iného filmu. Pri End of Days som síce zaspal, ale zaspával som s neporovnateľne lepším pocitom... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TAK ZůSTANE UŽ NĚKDO KONEČNĚ MRTVÝ?" Filmy o klonování netáhnou. Jednak nikdy nepřesáhnou průměr (JAKO VEJCE VEJCI, OSTROV) a pak, klonování nikoho nesere. Arnoldovi nutno přiznat, že ho využil jako originelní způsob, jak osvěžit dvojčatovské filmy akčních hvězd (DRAČÍ DVOJČATA, DVOJITÝ ZÁSAH), což od něj vlastním duplikováním posedlý (DVOJITÝ ZÁSAH, MAXIMÁLNÍ RIZIKO) narcista van Damme bleskurychle okopčil včetně Rookera (REPLIKANT). ŠESTÝ DEN jede podle impotentně zrežírovaného primitivního scénáře a nabízí pestrý cast v čele s vykastrovaně se usmívajícím Arnoldem, mdlé záporáky i akční scény a nezanedbatelné množství vydařených futuristických nápadů a vtípků (zákaz kouření, Microsoft...). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Billy D. Lucas (jako Billy Lucas) na filmu pracoval jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera. V téhle době již bývalý Arnoldův kaskadérský double Peter Kent si ve vedlejší roli zahrál chlapíka z ochranky, který sleduje výstupy z bezpečnostních kamer na obrazovkách v Replacement Technologies. (Rominator)
  • Podle slov Arnolda Schwarzeneggra v bonusu ''The Future Is Coming'' je film situován do roku 2015. (CliffLee)
  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno