Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Trilogie Terminatora, Predátor, Běžící muž a Total Recall akční sci-fi filmy s akční hvězdou Arnoldem Schwarzeneggerem. Nevím proč, ale tomu chlapovi sednou role ve sci-fi snímcích a 6. den to docela i potvrdil. Téma klonování je a stále bude zajímavým tematem, takže proč nenatočit o tom film, který by byl přikořeněný akčními scénami, jako třeba skokem z pořádný výšky do vody. No proč ne?! Ano, je to akční film, takže nesmyslů je tolik, že bych je nezvládl spočítat pomocí všech prstů co mám. Film má kupodivu dobrý děj. Byl jsem rád, že jsem se až po hodině pořádně dozvěděl, co se vlastně děje a byl jsem tedy překvapen, jelikož něco takového jsem nečekal. 6. den má dobré herecké obsazení. V čele s rakouským kulturistou mně dále překvapil Michael Rapapor, Michael Rooker, Robert Duvall a nejvíce Sarah Wynter (známa ze seriálu 24 hodin). Arnold Schwarzenegger podává standartní výkon. Ani špatný, ani výborný. Prostě něco mezi tím. Velmi mně zaujala hudba (jak jinak) od Trevora Rabina. Jen nevím co s hodnocením. Konec filmu byl naprosto zkažen. Osobně je to 3,5*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

6. deň je čistý guilty pleasure. Nedá sa na ňom brať nič vážne, ani námet, ani scenár, ani sci-fi dizajn a samozrejme ani réžia. Ak vás bude náhodou baviť, bude to práve jeho nedostatkami. Je to v podstate podobný prúser ako sudca Dredd, len je o niečo zábavnejší. Neviem, čo napísať o Arnoldovi, nie je už čo, len ma mrzí účasť Roberta Duvalla, ktorý dopadol podobne ako Donald Sutherland alebo John Voight a berie úlohu v každej blbosti, len aby sa pripomenul. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

V porovnání např. s takovým Sylvesterem Stallonem je Arnold Pan herec, přesto i on ve většině filmů, kde hraje, na mě působí nechtěně směšným, někdy (vlastně docela často) až trapným dojmem. 6.den je jeden z oněch filmů, kde se mu to opět povedlo. Arnoldova mimika je přece jen výraznější, než Sylvesterova, ale přesto mi to připadá, že má oproti běžným smrtelníkům ve tváři méně svalů (na "úkor" zbytku těla), než by mít měl, jelikož každý pokus o úsměv vyznívá ohromně křečovitě, asi jako když se pokouší o úsměv nějaký lidoop (ačkoliv ten se přece jen směje věrohodněji). Dále mě fascinuje to, že snad v každém filmu Arnold pronáší geniální, nezřídka i moralistické projevy (nebo alespoň věty), které v jeho provedení vyznívají stejně nepravděpodobně, jako když si ve výtahu, kde kromě vás je jen jeden člověk prdnete a pak se tváříte, že jste to nebyl vy. Podobně jako onen nepřiznaný pšouk mi "smrdí" všechny ty pokusy o výchovu diváka ve filmech, které jsou popcornovější než samotný popcorn, a to tenhle určitě je. Přinucení k zamyšlení nad správností či nesprávností klonování je sice pozitivní, ale tady je spíše nechtěně zparodováno, i díky podprůměrně zpracovanému scénáři. Co k filmu dodat jinak? Snad jen to, že věřím tomu, že Arnold skončil s natáčením filmů definitivně, stejně jako kdysi Ronald Reagan, jenž (při vší úctě k němu) byl asi stejně dobrým hercem, jako pan guvernér. Howgh. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tema klonovania je zaujimavym nametom na film, len skoda, ked nie som spokojny so scenarom. Volakedy som dal tomuto filmu 80%, avsak dnes som ho znizil na 60%, kedze mi nepriniesol ten pozitok, aky som ocakaval. Okrem toho sa mi tam zdali byt niektore veci nelogicke a nedostatocne vysvetlene, alebo mi to mozno uniklo, ale mozno aj preto, ze ma ten scenar skor unavoval ako zaujimal. Viem si predstavit, ze ani taky Christopher Nolan by to nenatocil jednoducho, ale on by sa so scenarom aspon poriadne pohral do takych detailov, ze by ten film bol urcite zaujimavy. V kazdom pripade si rad zopakujem niektore starsie filmy, ktore som uz videl, ale na nic si takmer nepamätam a tento film bol jednym z nich. _________ Arnold Schwarzenegger - (Adam Gibson) +++ Michael Rapaport - (Hank Morgan) +++ Tony Goldwyn - (Michael Drucker) +++ Michael Rooker - (Robert Marshall) +++ Sarah Wynter - (Talia Elsworth) +++ Wendy Crewson - (Natalie Gibson) +++ Robert Duvall - (Dr. Griffin Weir) +++ Produkcia: Arnold Schwarzenegger +++ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Arnie jako zamlada. Velmi slušně natočený sci-fi film, ve kterém podle tvůrců nahlédneme do nepříliš vzdálené budoucnosti a světa klonování. 6. den je zajímavý kousek, který ani chvíli nenudí, má hlubokou myšlenku a překvapivý závěr. Jeden z nejlepších Schwarzeneggerových snímků natočených v novém miléniu, vůbec nevěřte zdejšímu průměrnému hodnocení. Zábava jak vyšitá. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)
  • Ve filmu Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) pronese větu “I might be back“. Jedná se o odkaz na slavnou frázi "I'll be back" ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)
  • Natáčení probíhalo v kanadských městech Vancouver, Burnaby a Toronto. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno