Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 934)

choze 

všechny recenze uživatele

Dokonalost Jamese Camerona ve vší své dokonalosti, která chutná, studí a voní jako kov zabořený do vaší lebky u kořene nosu. Fatální apokalyptická atmosféra, jedna památná scéna za druhou (vyčištění motorkářského baru, první střet terminátorů v chodbě nákupního střediska, honička tiráku s motorkami, útěk z blázince, kropení policejních aut rotačákem, zmrazený T-1000...) a akční a triková smršť, která má dodnes konkurenci snad jen v MATRIXU. Trochu odlehčené a přiblížené mladším divákům postavou Johna Connora, budoucího vůdce odboje proti strojům, toho času ovšem puberťáka za joystickem herního automatu a jeho snahou polidštit terminátora, ale zcela v normě. Osvěžujícím zvratem je původní terminátor v kladné roli (na seznamu nejlepších hrdinů a záporáků vydaném Americkým filmovým institutem se umístil jako hrdina i padouch), cool nový tekutý terminátor a posun od pouhé záchrany terminátorova cíle k pokusu odvrátit Soudný den. Ve své době nejdražší film (100 milionů), oceněný čtyřmi oscary (zvuk, masky, triky, střih zvuku). Zcela zaslouženě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poradna rezba. Jeste lepsi nez prvni dil, jedno z nej akcnich sci-fi, nejlepsi dil Terminatora a spolu s Aliens nejlepsi Cameronuv film. Je videt, ze uz mel vyrazne vetsi rozpocet, takze se na ruznejch prestrelkach a explozich dost vyradil a jsou proste uzasny a je tu spousta nezapomenutelnych scen. Triky jsou skutecne revolucni, na svou dobu dokonale, ale i dnes jsou hodne dobre. Herci jsou opet skvely, mladej Connor Edward Furlong je dobrej, Linda Hamilton snad jeste lepsi nez v prvnim dile, T-1000 Robert Patrick vypada spravne krute a vsem opet kraluje skvelej Arnold, kterej je jeste vic cool a jeste vic ve forme nez v prvnim dilu. Taky tu ma o dost vic hodne dobrejch hlasek. Hudba je dost podobna prvnimu dilu, coz nevadi, protoze je jako v prvnim dilu skvela. Kamera je opet perfektni. K filmu mam tri vytky: originalitu, logiku a minimum scen z budoucnosti. Precejen dej je skoro podobnej jako v prvnim dilu, navic i nektere sceny si jsou dost podobne a zaver je opet v tovarne. Co se tyce logiky, to je asi nejvetsi problem vsech Terminatoru. Napr.: v prvnim dile bylo receno, ze kov neprojde strojem casu a ze lide uz skoro vyhrali a strojum stroj casu znicily, ale T-1000 i kdyz je celej kovovej prosel (kde vzali stroj casu?), jakto, ze rebelove poslali terminatora pred SkyNetem (jak mohli vedet co planuje), proc neposlal SkyNet vic zlejch terminatoru, Arnold je v budoucnosti preprogramovan, aby chranil Johna, ale uz nema preprogramovanou schopnost se ucit (aby ho preprogramovali museli procesor vyndat a vyndanim procesoru preprogramoval Arnolda John Connor, takze by se to logicky melo stat i predtim, kdyz se procesor vyndaval v budoucnosti), kamion skoci z mostu a ani si neznici napravu, v prvnim dile tvrdi, ze bylo zabito 20 poldu, tady tvrdi ze 17 a nejvic nelogicke je to s procesorem, ktery je vyrobenej az v budoucnosti, ale je vyrobenej podle procesoru z prvniho terminatora atd. Proste je to dost zamotany. Ale to jsou jen drobnosti v porovnani s tim, jak skvelej film tohle je. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Výborná akční sci-fi, můj oblíbený režisér Cameron, napětí a temná atmosféra. Přesto Terminátor není zcela můj šálek čaje. Trailery: http://www.csfd.cz/film/1248-terminator-2-den-zuctovani-terminator-2-judgment-day/videa/ ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už jenom za tu nezapomenutelnou honičku na dálnici by si James Cameron zasloužil Oscara ! Tahle scéna patří do akční síně slávy. Vlastně tam patří celý film, který je naprosto bezchybný : Arnold tady skutečně HRAJE, kamera a střih vás nenechají na pět minut vydechnout, o ďábelské režii se nedá pochybovat, scénář je perfektní. 5* bez debat ! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Někdy se mi vážně zdá, že průměrný věk uživatelů čsfd je asi tak 15 let. Jak jinak si vysvětlit oblibu herce - kulturisty a filmu, který coby následovník prakticky pošlape smysl a význam svého předchůdce jen kvůli tomu, aby byl natočen a vydělal pro studio a své tvůrce ještě více peněz? Terminátor byl původně ten zlý - nyní je třeba obsadit ekonomicky výdělečného a teenagery adorovaného svalovce do kladné role - na scénu přijde tedy nový, zlý terminátor a starý dřívější ,,záporák" je nyní ,,klaďas"... To je kotrmelec! Když pominu logický nesoulad a soustředím se jen na motivaci scénáristy, vylézá mi z toho stále jen čistý ekonomický a pragmatický kalkul... Co přináší tedy tenhle film navíc? Arnold není herec a nehraje, jen s kamennou tváří chodí, ostatní herci také hereckými výkony šetří, patrná je jen má vnitřní vlna nostalgie po starých dobrých hollywoodských 80. letech... Jasně, jsou tu na svou dobu přelomové trikové prvky a tenhle film je akční, tedy i přehršel akce, ale to mi zastřený význam snímku nenahradí... ()

Galerie (322)

Zajímavosti (289)

  • Motorkársky outfit T-800 (Arnold Schwarzenegger) z filmu ponúkal špecializovaný londýnsky obchod s rekvizitami na začiatku roka 2015 za 27 300 amerických dolárov. (kacer4)
  • James Cameron a Arnold Schwarzenegger (Terminátor) byli už před natáčením dobrými přáteli, kteří se spolu mimo jiné o víkendech proháněli po okolí Los Angeles na motorkách. Cameron měl tedy důvěru v hercovy řidičské schopnosti... ten ale znal své meze. Když došlo na záběr, v němž měl Terminátor na Harleyi velmi rychle projet zatáčkou, a James se Arnolda zeptal, jestli by ji mohl projet rychleji, dostal zápornou odpověď. Rizko bylo příliš veliké. Nakonec pomohlo použití odlišného objektivu a mírně zpomalené natočení, což pak výsledný záběr pocitově zrychlilo. (NIRO)
  • Natáčení bylo (jak je u filmů Jamese Camerona tradicí) tak náročné, a režisérův nekompromisní přístup tak agresivní, že po několika měsících začali někteří členové štábu nosit trička s nápisem: "Terminátor 3: Beze mě". (NIRO)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama