Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 991)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Never An Absolution [3:03] ,2. Distant Memories [2:22] ,3. Southampton [4:03] ,4. Rose [2:52] ,5. Leaving Port [3:26] ,6. Take Her To Sea, Mr. Murdoch [4:31] ,7. Hard To Starboard [6:52] ,8. Unable To Stay, Unwilling To Leave [3:56] ,9. The Sinking [5:05] ,10. Death Of Titanic [8:26] ,11. A Promise Kept [6:02] ,12. A Life So Changed [2:13] ,13. An Ocean Of Memories [7:57] ,14. My Heart Will Go On (Love Theme) - Celine Dion [5:10] ,15. Hymn To The Sea [6:26], ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

viva la Cameron. Takhle bravurně brát téma za témou a všechny je zpracovat tak dokonale a bezchybně, dokáže jedině on. Je to téměř neuvěřitelné, kolik kultovních filmů stvořil a k tomu i mnoho dalších, které se sice díky různým okolnostem kulty nestaly, ale kvalitativně na tom jsou často stejně. O Titanicu se říkají různé nepěkné věci, mnozí ho mají jen jako průměrný film, ale já říkám: tentokrát se akademie trefila a těší to o to víc, když to udělala tak monumetálně. 11 oscarů sice ještě dokázal remízovat Návrat krále o pár let později a Ben Hur o dost let dozadu, oba si je určitě zasloužily (Ben Hur více), ale faktem je, že to, že je dostal Jim, se cení nejvíce.. Dá se to tak trochu považovat za ocenění za ty všechny léta dokonalé práce, kterou uchvacoval lidi, ať už se svoji temnou vizí budoucnosti a atmosférou v Terminátorovi, přetvořením komorního temného Scottova Aliena na perfektní akční jízdu Aliens nebo vytvořením revolučních triků pro další akční nářez T2. A pak nesmíme zapomenout ani na vodní Propast, kde ukázal svoji fascinaci vodou.. A natáčení se v mnohém podobalo tomu v Titanicu. Nebudu tu nic konkrétního vypisovat, ale asi to bude nejlepší a největší zpracování nějaké historické udalosti v dějinách (mimo válku). Tak do všech podrobností propracovaný film se jen tak nevidí. A hlavní je, že hlavní herecký pár nedělá ostudu (stejně jako další zástupci, hlavně kapitán..) a Winslet zde ještě vypadá k světu.. Jako obvykle mi došli slova mnohem dříve než jsem chtěl, takže prostě a klasicky všem doporučuji ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Film nemusí disponovať nutne dokonale prepracovaným scenárom pokiaľ dokáže zaujať aj inými aspektami. A Titanicu sa to darí vrcholne - po technickej stránke bezchybné predstavenie so strhujúcou atmosférou ale má v sebe aj kus srdca a postavy, ktorých osudy nemôžu nezaujatého diváka nechať chladným. Doteraz mi skutočne nie je jasné, prečo je tak nadčasový príbeh a jeden z najkrajších romatických príbehov všetkých čias prijímaný tak kontroverzne. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby sa tento film zostrihal na 40 minút, bola by to fantastická love story so smutným koncom a skvelými (a hoci ma aj ukameňujte) hereckými výkonmi Leonarda Retarda a Kate Winslet. Paradoxne najviac som sa nudil pri potápaní Titaniku, čo malo byť najfantastickejšou časťou filmu. Opäť nechápem Akadémiu a jej 11 oscarov, keď proti tomu stáli filmy ako As Good as it Gets. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cameronův snímek o luxusním zboží společnosti White Star Line s nízkou trvanlivostí budiž navždy synonymem pro velkofilm v tom dobrém i zlém slova smyslu. Zajímalo by mě, zdali za tím vším stál kalkul chladný jako voda severního Atlantiku, či jen touha převést na plátno nejznámější námořní neštěstí lidské historie. Každopádně pro milovníky romantických spektáklů sledovaných se zásobou papírových kapesníků pod paží je Titanic neodkladnou povinností. Pokud jste pouze milovník katastrofických filmů, nechte se v půlce vzbudit a provrníte zbytek blahem. Mimochodem, Leoš je tady tak sladký, že na konci, kdy se změní na jednu ze složek drinku whisky se sodou a ledem, jsem mu chtěl vrazit do řitního otvoru nějakou větší třísku z paluby Titanicu a slízat ho jak nanuk.. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (381)

  • Na palubě Titaniku bylo nejméně 15 lidí, kteří cestovali pod falešným jménem. Jedním byl i rodák z nyní slovenské Seredě Michel Navratil, který se ve své vlasti rozvedl a unesl své dva syny. Na Titanic se dostal pod jménem Louis Hoffman. Otec při katastrofě zemřel, synové Michel a Edmund, kterým byly dva a tři roky, přežili – dostali se do posledního spuštěného člunu. (Duoscop)
  • Titanic se srazí s ledovcem v 97. minutě filmu, což odkazuje na rok premiéry tohoto filmu. (me116)
  • Ve scéně, kdy se Rose (Kate Winslet) dívá do hvězdné noční oblohy, byly v původní verzi z roku 1997 špatně vyobrazená souhvězdí. Režisér James Cameron na to byl upozorněn astrofyzikem Neilem deGrasse Tysonem se slovy: „Normálně se nezabývám chybami režiséra. Ale film byl uveden na trh jako historicky velmi přesný, tvůrci vynaložili velké úsilí na vytvoření dobového díla, a tak jsem chtěl poukázat na tento detail.“ Cameron, známý svou precizností, se proto zasadil o to, aby 3D verze z roku 2012 už byla v tomto akurátní, a nechal oblohu ve scéně vyrenderovat přesně takovou, jaká mohla být vidět očima Rose 15. dubna 1912 okolo 4:20 místního času. (imaginer21)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama