Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 991)

Slasher 

všechny recenze uživatele

TITANIC v roce 2019 nejen skvěle vypadá (poctivých 200$), i skvěle funguje po všech stránkách a ve všech žánrových rovinách; jako historické drama s lehkostí, portrét tehdejší strojené smetánky, dojemná osudová romance, napínavý katastrofický survival. Potápěcí část je impozantní, poslední scénky se stařenkou zasahují tvrdě, ústřední melodie dokonalá. Jeden z nej velkofilmů všech dob ✓ [Kino MAT 35mm] ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Film, který nestárne a nikdy ani nezestárne. Jeden z nejkrásnějších a nejlepších filmů na světě ! Prostě krása ! Cameron nám už dnes nemusí nic dokazovat, on je opravdu bůh ! A ne jenom on. DiCaprio patří mezi nejlepší herce současnosti a v tomto filmu nám to dokazuje a skvělě mu u toho sekunduje Kate Winslet. Prostě nádherný film, který zcela oprávněně získal Oscara ! ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: P.S.: Koho Titanic nedojal, ten nemá srdce a duši. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Cameron natočil brilantní a dokonalý katastrofický film. Bohužel to samé se mu nepovedlo u romance. Jakožto romantický film je Titanci dosti ubohý, ale tím nechci schazovat skvělé herecké výkony obou představitelů. Cameron sáhl k tomu nejjednoduší možnosti a to ke kýčovité romanci, která je příliš dolslovná, vše je zde naservírováno natolik lacině, až to působí jak z telenovely. Cameronovy chybí ona symbolika, rafinovanost a hra s divákem. I Jane Austinová by se zarděla nad jistou banálností celého milostného trojúhelníku. Jinak se mi bohužel zdála i špatně napsaná postava Jacka, u kterého jsem měl neustálý pocit, že to s Rose nemyslel vážně a bral ji pouze jako letní románek. I přesto všechno se jedná o nesporně kvalitní film, který stojí za shlédnutí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Po dnešní 3D projekci v Imaxu se mi jenom potvrdilo, co už asi každý soudný divák ví. Titanic nestárne. Je stále tak překypující energií, dojemný i tragický, vtipný i technicky epochální jako před 15ti lety. A přežil vše. I tehdejší dobovou kratochvíli v podobě posmívání se DiCapriovi, který byl toho času zosobněním plakátů a samolepek v Bravíčku a jiných teen časopisech, trpěl zbožštěním uječených náctek a dnes je jedním z nejrespektovanějších světových herců. Cameronův Titanic přežil i překotný vývoj v oblasti trikových kouzel a i dnes se může postavit hrdě vedle všelijakých vizuálně opulentních bijáků, vedle kterých se neztratí a nezrudne hanbou. A jak jsem si dříve užíval technickou preciznost rekonstrukce samotného potopení, tak dnes i tu romantickou dějovou linku, která rozhodně není tuctovou holkou typu ´Pretty Woman´, nýbrž jí Cameron obdařil lehkostí, vtipem a příjemným pocitem u srdce. A jak jde film časem, oceňuje (a doceňuje) ho stále nová a mladší divácká generace. Důkazem budiž i samotná ČSFD, kde když jsem se v roce 2002 zaregistroval, měl Titanic průměrné hodnocení 75%. A dneska? Vždyť vidíte sami :o) Kurňa, byl to ale biják!! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Titanic je absolutní filmový zážitek, zhmotnění ryzí fascinace a emoce. Cameron je mistr ve filmové řeči i filmové technice a v tomto monumentálním snímku vypravil na cestu vlajkovou loď hollywoodské kinematografie... Ten film je tak dokonale zkonstruovaný, mnohovrstevnatě promyšlený a provedený, a přitom nezapomíná na lidské měřítko, až je to neuvěřitelné. Sice jsem vyrostl na VHSce, takže můžu potvrdit, že ten film funguje na monitoru, ale když jsem ho konečně uviděl v kině při znovuuvedení v roce 2012 (a naivně si myslel, že už mě to nemá čím překvapit), byl jsem zaražený do sedačky jako snad jen svého času u Pána prstenů nebo později u Avatara - ale přece jenom ještě o něco víc. Takže pokud se někdy objeví možnost jít zase do kina, budu první ve frontě. Nevím, jak přesně slovy vyjádřit, jak moc dokáže být Titanic přesahující a nedotknutelný a přitom intimní a přístupný. Neumím si ani představit, že by nějaký blockbuster mohl znovu dosáhnout něčeho takového. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Kate Winslet (Rose) si po všem tom otloukání o předměty ve vodě a fyzicky náročném hraní vysloužila pár modřin, škrábanců a menších zranění. V jednom bodě jejich počet dosahoval až takových výšin, že si museli vizážisté udělat fotky odřenin, aby je později mohli opět uměle nanést a tím zachovat kontinuitu filmu. (Duoscop)
  • Herečka Gloria Stuart ve filmu představuje starou Rose, které je skoro 101 let. Herečka sama zemřela v roce 2010 ve věku nedožitých 101 let. (TroiMae)
  • Po spuštění na vodu čekalo Titanic ještě deset dalších měsíců dokončovacích prací od osazení kotli a parními stroji až po zařízení interiérů. (Duoscop)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama