Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 1
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (1 991)

Slasher 

všechny recenze uživatele

TITANIC v roce 2019 nejen skvěle vypadá (poctivých 200$), i skvěle funguje po všech stránkách a ve všech žánrových rovinách; jako historické drama s lehkostí, portrét tehdejší strojené smetánky, dojemná osudová romance, napínavý katastrofický survival. Potápěcí část je impozantní, poslední scénky se stařenkou zasahují tvrdě, ústřední melodie dokonalá. Jeden z nej velkofilmů všech dob ✓ [Kino MAT 35mm] ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když někdo dostane takřka neomezené finanční prostředky a natočí nadneseně řečeno romantický blábol, je to propadák. Tedy rozhodně ne finanční...(ale finanční zisky snad kvalitu filmu neurčují?! I když podle některých komentářů zde zřejmě ano?! Dáváte také Kameňákům absolutní počet hvězdiček?). Propadák umělecký to ale určitě je. Neupírám Jamesi Cameronovi režijní talent, stejně jako další filmové profese odvádějí profesionální práci, kaskadéři skáčí o život a trikaři probděli jistě hezkých pár bezesných nocí, ale tomuhle filmu prostě něco chybí. A to je přesvědčivost a opravdovost. Celý slavný Titanik je totiž jen velmi umně nakašírované plácnutí do (filmové) vody. Jistě bude díky svým ziskům zejména v amerických análech zapsán jako film-milník (také se zde jasně jeví, jak jsou Oskaři provázány s komerční stránkou věci), ale k milníku má podle mě stejně daleko jako DiCaprio k dokázání, že obstojí v charakterní roli. Ne že by neuměl hrát (a v mnohých jiných filmech to i dokazuje - viz třeba Co žere Gilberta Grapea?), ale tady prostě není co hrát... Celý film mi připadá jako takový filmový plakát. Ne že by to byl špatný plakát, dokonce je to skvěle udělaný plakát. Ale obraz, plátno to prostě není... ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

viva la Cameron. Takhle bravurně brát téma za témou a všechny je zpracovat tak dokonale a bezchybně, dokáže jedině on. Je to téměř neuvěřitelné, kolik kultovních filmů stvořil a k tomu i mnoho dalších, které se sice díky různým okolnostem kulty nestaly, ale kvalitativně na tom jsou často stejně. O Titanicu se říkají různé nepěkné věci, mnozí ho mají jen jako průměrný film, ale já říkám: tentokrát se akademie trefila a těší to o to víc, když to udělala tak monumetálně. 11 oscarů sice ještě dokázal remízovat Návrat krále o pár let později a Ben Hur o dost let dozadu, oba si je určitě zasloužily (Ben Hur více), ale faktem je, že to, že je dostal Jim, se cení nejvíce.. Dá se to tak trochu považovat za ocenění za ty všechny léta dokonalé práce, kterou uchvacoval lidi, ať už se svoji temnou vizí budoucnosti a atmosférou v Terminátorovi, přetvořením komorního temného Scottova Aliena na perfektní akční jízdu Aliens nebo vytvořením revolučních triků pro další akční nářez T2. A pak nesmíme zapomenout ani na vodní Propast, kde ukázal svoji fascinaci vodou.. A natáčení se v mnohém podobalo tomu v Titanicu. Nebudu tu nic konkrétního vypisovat, ale asi to bude nejlepší a největší zpracování nějaké historické udalosti v dějinách (mimo válku). Tak do všech podrobností propracovaný film se jen tak nevidí. A hlavní je, že hlavní herecký pár nedělá ostudu (stejně jako další zástupci, hlavně kapitán..) a Winslet zde ještě vypadá k světu.. Jako obvykle mi došli slova mnohem dříve než jsem chtěl, takže prostě a klasicky všem doporučuji ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Úchvatná vizuálna stránka je napočudovanie najväčším problémom tohoto veľkofilmu - len pridáva muníciu všetkým neprajníkom tvrdiacim, že okrem nej nemá film čo ponúknuť. Nemôžem s tým však súhlasiť. Každý moment, každý záber je priam presiaknutý citmi a emóciami (kapitán lode stojaci na svojom kapitánskom mostíku čakajúc na smrť, starý maželský pár držiaci sa v náručí v kajute zaplavujúcej sa vodou atď.) , niekedy snáď až príliš presladenými, no výsledný dojem z filmu je v mojom prípade viac ako pozitívny. A to Hollywoodske veľkofilmy priveľmi v láske nemám. Tu však cítiť snahu o prekročenie hraníc žánru, chvaľabohu, z veľkej časti úspešná a to je vec, ktorá sa cení. Kto pri celom filme nevyronil aspoň jednu slzu, je suchár. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokud se k filmu pristupuje jako k cistokrevny romantice zasazeny na pozadi jedny velky namorni katastrofy, tak film funguje bezchybne. DiCaprio a Winslet se k sobe hodi, jsou to sympataci a Zane ve vedlejsi roli je spravnej parchant. Ale pokud clovek ceka nejakej katastrofickej film, tak ho sice dostane, ale vlastne az v druhy polovine filmu. Nicmene hudba je paradni, Titanic je udelanej naprosto famozne, i kdyz musim teda rict, ze asi dvakrat sem si vsim slabsiho triku. Akorat mozna ten zacatek a zaver zasazenej do pritomnosti, kde parta vyzkumniku hleda diamant, je lehce nadbytecnej, film by fungoval klidne i bez toho a usetrilo by se takovejch 30 minut filmu. Takle to je precejen zbytecne dlouhy, i kdyz se neda rict, ze by film nudil. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (381)

  • Na Titaniku bylo 123 Irů utíkajících před chudobou své země. Přežilo 44 z nich. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy se Rose (Kate Winslet) dívá do hvězdné noční oblohy, byly v původní verzi z roku 1997 špatně vyobrazená souhvězdí. Režisér James Cameron na to byl upozorněn astrofyzikem Neilem deGrasse Tysonem se slovy: „Normálně se nezabývám chybami režiséra. Ale film byl uveden na trh jako historicky velmi přesný, tvůrci vynaložili velké úsilí na vytvoření dobového díla, a tak jsem chtěl poukázat na tento detail.“ Cameron, známý svou precizností, se proto zasadil o to, aby 3D verze z roku 2012 už byla v tomto akurátní, a nechal oblohu ve scéně vyrenderovat přesně takovou, jaká mohla být vidět očima Rose 15. dubna 1912 okolo 4:20 místního času. (imaginer21)
  • V rámci šetření byla hydraulická maketa lodi, která měla původně mít tři různé fáze náklonu, vyrobena tak, že měla fáze jen dvě. Při natáčení scén, které se měly odehrávat v prostřední fázi náklonu byla tedy pootočena kamera a herci byli instruováni, aby se v těchto záběrech nakláněli oni. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama