Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 991)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Never An Absolution [3:03] ,2. Distant Memories [2:22] ,3. Southampton [4:03] ,4. Rose [2:52] ,5. Leaving Port [3:26] ,6. Take Her To Sea, Mr. Murdoch [4:31] ,7. Hard To Starboard [6:52] ,8. Unable To Stay, Unwilling To Leave [3:56] ,9. The Sinking [5:05] ,10. Death Of Titanic [8:26] ,11. A Promise Kept [6:02] ,12. A Life So Changed [2:13] ,13. An Ocean Of Memories [7:57] ,14. My Heart Will Go On (Love Theme) - Celine Dion [5:10] ,15. Hymn To The Sea [6:26], ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Titanic som dakedy vôbec nemusel. Pre 10 ročné decko to bolo v kine prvú hodinu a pol veľké nudné utrpenie. Z nudy ma vytrhlo len pár šteklivých scén a druhá dynamickejšia polovica. Tak ma tie tri hodiny vtedy vyšťavili, že som spal takmer dva dni. Teraz po rokoch mám už k tomu filmu viac pochopenia. Oceňujem režisérove nápady a už ani prvá polovica mi nepríde taká nudná. Človek si už všíma po tých rokoch aj iné veci. Výprava je veľkolepá a film je plný detailov. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

viva la Cameron. Takhle bravurně brát téma za témou a všechny je zpracovat tak dokonale a bezchybně, dokáže jedině on. Je to téměř neuvěřitelné, kolik kultovních filmů stvořil a k tomu i mnoho dalších, které se sice díky různým okolnostem kulty nestaly, ale kvalitativně na tom jsou často stejně. O Titanicu se říkají různé nepěkné věci, mnozí ho mají jen jako průměrný film, ale já říkám: tentokrát se akademie trefila a těší to o to víc, když to udělala tak monumetálně. 11 oscarů sice ještě dokázal remízovat Návrat krále o pár let později a Ben Hur o dost let dozadu, oba si je určitě zasloužily (Ben Hur více), ale faktem je, že to, že je dostal Jim, se cení nejvíce.. Dá se to tak trochu považovat za ocenění za ty všechny léta dokonalé práce, kterou uchvacoval lidi, ať už se svoji temnou vizí budoucnosti a atmosférou v Terminátorovi, přetvořením komorního temného Scottova Aliena na perfektní akční jízdu Aliens nebo vytvořením revolučních triků pro další akční nářez T2. A pak nesmíme zapomenout ani na vodní Propast, kde ukázal svoji fascinaci vodou.. A natáčení se v mnohém podobalo tomu v Titanicu. Nebudu tu nic konkrétního vypisovat, ale asi to bude nejlepší a největší zpracování nějaké historické udalosti v dějinách (mimo válku). Tak do všech podrobností propracovaný film se jen tak nevidí. A hlavní je, že hlavní herecký pár nedělá ostudu (stejně jako další zástupci, hlavně kapitán..) a Winslet zde ještě vypadá k světu.. Jako obvykle mi došli slova mnohem dříve než jsem chtěl, takže prostě a klasicky všem doporučuji ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pod slovem Titanic si nejdříve představím gargantuovský parník, o kterém se mluvilo jako o nepotopitelné lodi, a hned poté Cameronův velkofilm, který mě okouzlil převážně naprosto úžasnou prací s kamerou. Jenže pak si vzpomenu na to co jsem slyšel, když se loď vydala brázdit poprvé a naposledy (doufám že to nikdo nebude brát jako spoiler...) vody temného oceánu, byla to hudba Jamese Hornera, právě ta je nedílnou složkou snímku. Když totiž Titanic skončí, je to právě ona, která se vám ještě bude dlouho prohánět hlavou, existuje snad někdo kdo by neznal hlavní motiv filmu? Pochybuji... (Samozřejmě můžete namítat miliony Afričanů a malých dětí, ale... rozumíme si...). Cameron nám ani nenabízí nic co bychom nečekali, poutavou historickou katastrofu spojuje se smutným julioromeovským romantickým příběhem dvou lidí z odlišných kast, jejichž vztahu není přáno. Čím je tedy film tak silný? Cameron využívá silného potenciálu Shakespearova příběhu o Romeovi a Julii a zasazuje jej do prostředí, které není fantaskní, do prostředí s koncem, který všichni známe. Přestože se romantická rovina příběhu nenechává nijak ovlivňovat tou katastrofickou, spíše se od ní odpoutává, jsou spolu těsně spjaty. Titanic i zamilovaný pár procházejí stejnou cestou a mají stejný osud a to naprosto, bez slitování, o čemž se ale můžeme na vlastní oči přesvědčit až na úplném konci, v té části filmu, kde jsou již oba osudy zpečetěny... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Po dnešní 3D projekci v Imaxu se mi jenom potvrdilo, co už asi každý soudný divák ví. Titanic nestárne. Je stále tak překypující energií, dojemný i tragický, vtipný i technicky epochální jako před 15ti lety. A přežil vše. I tehdejší dobovou kratochvíli v podobě posmívání se DiCapriovi, který byl toho času zosobněním plakátů a samolepek v Bravíčku a jiných teen časopisech, trpěl zbožštěním uječených náctek a dnes je jedním z nejrespektovanějších světových herců. Cameronův Titanic přežil i překotný vývoj v oblasti trikových kouzel a i dnes se může postavit hrdě vedle všelijakých vizuálně opulentních bijáků, vedle kterých se neztratí a nezrudne hanbou. A jak jsem si dříve užíval technickou preciznost rekonstrukce samotného potopení, tak dnes i tu romantickou dějovou linku, která rozhodně není tuctovou holkou typu ´Pretty Woman´, nýbrž jí Cameron obdařil lehkostí, vtipem a příjemným pocitem u srdce. A jak jde film časem, oceňuje (a doceňuje) ho stále nová a mladší divácká generace. Důkazem budiž i samotná ČSFD, kde když jsem se v roce 2002 zaregistroval, měl Titanic průměrné hodnocení 75%. A dneska? Vždyť vidíte sami :o) Kurňa, byl to ale biják!! ()

Galerie (410)

Zajímavosti (381)

  • Na Titaniku bylo 123 Irů utíkajících před chudobou své země. Přežilo 44 z nich. (Duoscop)
  • Nejpočetnější byla na Titaniku rodina Segeových, s nimiž plulo jejich devět dětí ve věku od čtyř do dvaceti let. Nikdo nepřežil. (Duoscop)
  • Titanic se začal stavět 31. března 1909 v belfastské loděnici Harland and Wolff. Pracovalo na něm více než 15 000 dělníků. Stavba Titaniku probíhala téměř paralelně s „Olympií“. Jejich konstruktérem byl Thomas Andrews, který detaily konzultoval s ředitelem White Star Line – J. Brucem Ismayem. Oba byli na palubě Titaniku – Ismay přežil, Andrews zahynul. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama