Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 5

Recenze (1 991)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

viva la Cameron. Takhle bravurně brát téma za témou a všechny je zpracovat tak dokonale a bezchybně, dokáže jedině on. Je to téměř neuvěřitelné, kolik kultovních filmů stvořil a k tomu i mnoho dalších, které se sice díky různým okolnostem kulty nestaly, ale kvalitativně na tom jsou často stejně. O Titanicu se říkají různé nepěkné věci, mnozí ho mají jen jako průměrný film, ale já říkám: tentokrát se akademie trefila a těší to o to víc, když to udělala tak monumetálně. 11 oscarů sice ještě dokázal remízovat Návrat krále o pár let později a Ben Hur o dost let dozadu, oba si je určitě zasloužily (Ben Hur více), ale faktem je, že to, že je dostal Jim, se cení nejvíce.. Dá se to tak trochu považovat za ocenění za ty všechny léta dokonalé práce, kterou uchvacoval lidi, ať už se svoji temnou vizí budoucnosti a atmosférou v Terminátorovi, přetvořením komorního temného Scottova Aliena na perfektní akční jízdu Aliens nebo vytvořením revolučních triků pro další akční nářez T2. A pak nesmíme zapomenout ani na vodní Propast, kde ukázal svoji fascinaci vodou.. A natáčení se v mnohém podobalo tomu v Titanicu. Nebudu tu nic konkrétního vypisovat, ale asi to bude nejlepší a největší zpracování nějaké historické udalosti v dějinách (mimo válku). Tak do všech podrobností propracovaný film se jen tak nevidí. A hlavní je, že hlavní herecký pár nedělá ostudu (stejně jako další zástupci, hlavně kapitán..) a Winslet zde ještě vypadá k světu.. Jako obvykle mi došli slova mnohem dříve než jsem chtěl, takže prostě a klasicky všem doporučuji ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Já mám k Titanicu tak rozporuplný postoj, jako snad k málokterému filmu. Zosobňuje, vzdává poctu a zároveň předpovídá všechny blockbusterové mory, které mi brání brát tento druh zábavní kinematografie vážně: pokřivování faktů a minulosti, romantizace neštěstí, touha být větší a ještě větší, nekonečná stopáž, kritika kapitalismu ryzími kapitalisty, a nejspíš ještě další věci, na které si teď nevzpomenu. (Obsazování hlavních rolí absurdně pohlednými mladými herci jako zápor uvádět nebudu, neboť tento krasavec a tato krasavice, na rozdíl od většiny modelů a modelek dnes okupujících blockbusterové plakáty na nástěnkách (viz například Margot Robbie), jsou právoplatnými, schopnými a charismatickými herci). Ale na druhou stranu se na něj dívám opakovaně a nemívám u toho pocit, že bych si chtěla vytáhnout mozek z hlavy hákem skrz nosní dutiny. A navíc má dva momenty, u kterých vždycky brečím a které se mi uprostřed všeho balastu velmi líbí: Ten první je, když se na konci filmu Rose zmocní píšťalky a kamera zůstává na jejím obličeji a jejích očích, a ten druhý je záběr na fotografie z jejího života a zejména na tu, kde sedí v koňském sedle obkročmo jako muž. Nicméně při sledování filmu v lednu 2018 jsem si k těmto dvěma brečícím pasážím přidala ještě jednu úplně na začátku, když jsem si vzpomněla, že Bill Paxton už není mezi námi. Odpočívej v pokoji, ty zatracený sympaťáku. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo ohodnotí Titanic odpadem, je to pokrytec a lže sám sobě do očí. Titanic JE jeden z nejlepších romantických filmůl, Cameron režíruje stejně dobře jako jindy, herci dokáží svůj patos unést a konec dojímá. Pearl Harbor a ostatní pozdější romantické velkofilmy jsou už jen slabé odvary. Titanic byl a pořád je filmová událost. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když někdo dostane takřka neomezené finanční prostředky a natočí nadneseně řečeno romantický blábol, je to propadák. Tedy rozhodně ne finanční...(ale finanční zisky snad kvalitu filmu neurčují?! I když podle některých komentářů zde zřejmě ano?! Dáváte také Kameňákům absolutní počet hvězdiček?). Propadák umělecký to ale určitě je. Neupírám Jamesi Cameronovi režijní talent, stejně jako další filmové profese odvádějí profesionální práci, kaskadéři skáčí o život a trikaři probděli jistě hezkých pár bezesných nocí, ale tomuhle filmu prostě něco chybí. A to je přesvědčivost a opravdovost. Celý slavný Titanik je totiž jen velmi umně nakašírované plácnutí do (filmové) vody. Jistě bude díky svým ziskům zejména v amerických análech zapsán jako film-milník (také se zde jasně jeví, jak jsou Oskaři provázány s komerční stránkou věci), ale k milníku má podle mě stejně daleko jako DiCaprio k dokázání, že obstojí v charakterní roli. Ne že by neuměl hrát (a v mnohých jiných filmech to i dokazuje - viz třeba Co žere Gilberta Grapea?), ale tady prostě není co hrát... Celý film mi připadá jako takový filmový plakát. Ne že by to byl špatný plakát, dokonce je to skvěle udělaný plakát. Ale obraz, plátno to prostě není... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

It has 11 f*cking Oscars, guys! A není divu, protože Titanic útočí na každou možnou frontu. Snad všechny strhne příběhem strašlivé katastrofy, geeky do historie potěší akurátním zpracováním, fandy efektivní podívané zase všemi těmi triky a dalšími srandičkami nejen po srážce, a nás, nekonečné romantiky, dostane ultimativním příběhem mladé lásky, které osud do cesty staví všeljaké překážky, ať už ďábelského Billyho Zanea nebo několik tun zmrzlé vody, a bohužel pro Rose a Jacka se nejedná o jahodové Calippo v nadživotní velikosti. Mhmm, jahodové Calippo. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Americký spisovatel Morgan Robertson napsal v roce 1898 povídku „Zbytečnost“. Je o obrovské britské osobní lodi nazvané „Titán“, která je označena za nepotopitelnou. Tato loď v povídce v dubnu narazí v severním Atlantiku do ledovce a potopí se. Na palubě nebyl dostatečný počet záchranných člunů. (Duoscop)
  • V originálním znění filmu zazní věta v češtině „Co děláš, idiote? Nech ho na pokoji!“ V titulcích je pak tato postava označena jako „Slovakian father“. Jde o muže, který v zaplavované chodbě vytrhne Jackovi (Leonardo DiCaprio) chlapce z náruče. (astilbe)
  • Herečka Gloria Stuart ve filmu představuje starou Rose, které je skoro 101 let. Herečka sama zemřela v roce 2010 ve věku nedožitých 101 let. (TroiMae)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama