Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující a dech vyrážející podívaná. Film, který za 112 minut pohladí diváka na srdci pestrým dobrodružstvím, skvěle vymyšlenými postavami, zajímavými úvahami, příjemným tempem a pozitivní náladou. Ten film sám o sobě splňuje fanouškovské přání. Chválím úplně vše, nedá se nic vytknout. 100% Say What You Mean and Mean What You Say ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Interstate 60 se tváří jako složitá sofistikovaná hra, ale v podstatě to je přímočará vyprávěnka o tom, kterak se mladík musí naučit rozhodovat sám za sebe. To, že člověk má vždy na výběr a nemusí být jen otrokem druhých (otec) je opakováno skoro pořád. Přesto je hlavní hrdina až nesmyslně pasivní a i jeho přerod jako kdyby byl nutný a nezvolený. Neil dělá stále jen to, co je mu přikazováno (O.W.). Taky se nedovedu ubránit pocitu, že film nedrží jako celek. Po perfektním začátku se všechno začíná rozpadat a film porušuje spoustu pravidel, které si sám stanovuje. A divným lidem v divných městech se dějí divné věci... Některé z jednotlivých částí s hlavním příběhem souvisí, jiné jako kdyby tam byly právě jen kvůli té „divnosti“. A to mě pak vážně nebere… Občas prostě člověk vidí jen to, co chce vidět. Ale je třeba naučit se dívat jinak. Na vše. Třeba i na filmy. Tak… Piky nebo srdce? ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je-li vesmír nekonečný a čas bez konce i začátku, stane se úplně vše. To znamená, že každá událost je nevyhnutelná, včetně těch, které jsou nemožné." Stejně jako učebnice dějepisu, fyziky či literatury svědomitě ignorují existenci Járy Cimrmana, tak i nejpodrobnější mapa USA zarputile odmítá zobrazit Dálnici 60. Jenže pouze na I60 lze potkat poťouchlýho vtipálka O. W. Granta, výbušnýho pana Codyho, právníky preventivně věznící své klienty, drogy ve službách města či podezřele kulatou odpověď na každou otázku. Je to zábavný i návykový a já se s radostí po imaginární dálnici několikrát v roce projedu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Napůl irský Leprechaun a napůl Cheyenne, ryšavý účes a opičí dýmka z hračkářství - to je americký vládce nejen prokletých přání G.Oldman. Úsměvná romantická satira o sebepoznání, upřímnosti k sobě i okolí a umění se správně rozhodnout s nepřesvědčivým Marsdenem na spletité cestě za láskou z billboardu. Možná jsem neměl tu správnou dálniční známku, možná jsem byl špatně naladěn, ale snad i díky zdejší přehnané glorifikaci nebyla má očekávání naplněna a tak musím bohužel konstatovat, i když mi za to možná brzy spadne na ulici plechový kýbl na hlavu, že cesta po Interstate 60 mi přišla jako docela zbytečně projetý benzín. Holt, píšu, co si myslím a myslím to, co píšu.. Mi Nü-Chai, ten šok z nějakého očekávání a jiného uzření - to myslíš to hrozivé tajemství pod poklopcem O.W.Granta? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prisahám, že som nevedel, čo mám od tohto filmu čakať, ale stačilo mi meno Gary Oldman a dobré hodnotenia, aby som si to nenechal újsť. Čakal som road movie a dostal som bláznivo-rozprávkovú road movie.Nenudil som sa a dobre som sa bavil. Keď tvorcom išlo o to, tak im to vyšlo. Na stávkovej scéne v reštaurácií som sa dobre pobavil, ale dostala ma aj tá na pumpe s bezdomovcom, ktorý bude pracovať za jedlo. To bola fakt trefa do čiereneho, lebo presne takýchto chytrákov vidíte denne na každom rohu. Celkovo príjemná vec, určite ma vždy poteší, keď film, od ktorého veľa nečakáte, prekvapí. S manželkou sme tipovali, čo je v balíčku. Je to neuveriteľné, ale uhádol som...Film 80%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Nealova (James Marsden) vysněná dívka se jmenuje Lynn Linden (Amy Smart). V době natáčení filmu byl už James ženatý a jeho manželka se jmenovala Lisa Linde. (sator)
  • Magická koule z filmu se dá koupit pod názvem „Global Gizmos 50970 Magic Eight 8 Ball“. (sator)
  • Kamion, se kterým se málem Neal (James Marsden) srazí, je Ford AeroMax 120 z roku 1992. Jedná se o model řady L z let 1970–1998. (sator)

Reklama

Reklama