Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (763)

Psema 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jdu trochu proti proudu. Ne, že bych animáky neměl rád. To já mám, ale tenhle mě prostě nedokázal ničím dostat. Graficky je to paráda a je vidět, že Pixar rozhodně neusíná na vavřínech. I scénář je víceméně nadprůměrný a dabing jako vždy bez chybičky. Ale z celého filmu jsem měl pocit, že se veze na vlně očekávání a hypu, které mě asi minuli. Ze začátku jsem se bavil, pak jsem postupně upadal do tranzu a ke konci jsem málem regulérně spal. Prostě tentokrát se nepovedlo to co předtím a to, že mě ten film nechytil za srdce. Možná je to tím, že lidské postavy mě méně zaujmou, kdo ví. Asi je to jenom můj pocit, ale chtěl jsem ho vyslovit. Můžete mě klidně ukamenovat, nebudu se bránit. ;) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Další vydařená pixarovka! Celá ta animace, tvary hlav jednotlivých postaviček atd je neskutečně roztomilá. Pan Úžasňák je skvělej, vtipnej, stejně jako jeho superhrdinská rodinka (manželka a děti). Taková animovaná komixovka plná akčních sekvencí, vtipných momentů, hudby a neskutečné zábavy. Finále mi přišlo už takové zdlouhavé a příběh nebyl nijak originální, plný počet hvězd nedávám, ale bavil jsem se dobře. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Usasne dobra rodinna komedia, ktora plnym priehrstim rozdava uzasne gagy, narazky na kultove filmy, sviznu akciu a najma rodinnu pohodicku. To vsetko v uzasne farebnom a prepracovanom svete za pomoci roztomilych "karikaturovanych" postaviciek. ...vrelo odporucane pre malych aj velkych, dobrych i zlych, viditelnych i neviditelnych, pomalych a rychlych, sexi elastickych aj nesexi tuhych ;)... ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že se prvních čtyřicet minut nic neděje, než se to trošku rozjede. Na můj vkus zbytečně vážnej animák, kterej postrádá vtip, a nenastala chvilka, kdy bych se vyloženě bavila. Rozhodně tu vidíme prvotřídní animaci a příběh má dobrý základ, ale podle mě je zde naprosto nevyužitý potenciál postav, mohla by to bejt větší akce a zábava. Proto můžu dát pouze průměr. Nebylo to ÚŽASŇÁKOVÝ... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Dobrý animák. Vcelku překvapení, protože na ně začínám být trošku zaujatý a alergický. Začátek je super, stejně jako konec. Asi pět vtipů, kterým jsem se hodně zasmál (fascinují mě některé komentáře k libovolné známé oceňované komedii, v nichž zazní: " Pche, jsem se jako fakt zasmál asi tak třikrát a to je jako podle mě na komedii jako fakt hodně málo." Já jsem však takový, že pokud mě nějaký film donutí k celým 5-ti zasmáním, nemůžu to neocenit; to se totiž podaří jedné komedii z dvaceti). Rodinka byla sympatická. Bohužel se mi ale zdálo, že pár hluchých míst bylo a pokud má animák více než hodinu a půl, začnu docela nepříjemně skřípat zubama, aspoň teda v tomto případě... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (83)

  • V originálním znění se film vyhýbá označení „superheroes“ („superhrdinové“), namísto toho se jim říká „supers“. Pravděpodobně kvůli obavám tvůrců, že by došlo ke konfliktu s ochrannými značkami jiných společností zpracovávajících téma superhrdinů, například Marvel nebo DC Comics. (vojtaruzek)
  • Ve filmu se objeví 95 různých druhů oblečení. Jako posila byl povolán krejčí, který týmu animátorů radil, jak na správné ztvárnění oblečení. (HellFire)
  • Trailer k filmu obsahoval záběry vytvořené pouze pro účely traileru, které se ve filmu se neobjevily. (HellFire)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Reklama

Reklama