Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neortodoxný a málo kvalifikovaný katolícky kňaz Robbie Coltrane sa kvôli cirkevnému omylu stane pápežom. Lenže keď nastúpi na pápežský stolec, zistí, že Vatikán je v rukách skorumpovaných gangstrov, ktorí majú skôr bližšie ku "Krstnému otcovi" ako k Pánu Bohu. "Pápež Robbie" sa rozhodne, že s tým urobí poriadky a vyčistí katolícky štát od toľkej špiny. Ibaže veci nie sú také jednoduché ako sa zdajú byť - do cesty sa mu postavia nielen všadeprítomní byrokrati, či smrteľné hrozby, ale aj jeho stará láska, ktorá sa objaví v tej najnevhodnejšej chvíli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Dávám odpad i když vím, že jsou horší filmy. Tady mě ale naštval obrovský rozdíl mezi očekáváním a zklamáním. Velmi slušná herecká sestava v čele s Robbie Coltranem se plácá v neuvěřitelně slátaném scénáři. Komické to nebylo ani trochu, na tragédii to bylo povrchní a do toho ještě patetický závěr. Radím vyhnout se tomuto filmu jako čert kříži. /21.5.2010/ ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s dalším filmem tohoto žánru, českými televizemi poměrně dost často vysílaným Králem Ralphem, tak u mě jednoznačně vítězí právě příběh omylem zvoleného papeže. Ani tento film sice není nic zásadně světoborného, ale Ralph je pro mě už přeci jen trochu moc neotesaný a i počáteční zápletka mi zde prijde o poznání méně absurdní. Pak už je to jen sled (tragi)komických situací, které mě zabavily právě na jeden zimní nedělní podvečer a více jsem toho ani nechtěl. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I Britové umějí udělat příšerný kýč. Rubeus Hagrid odhalí něco ze své temné katolické minulosti a otrávený divák s vděčností vzpomene lehce buranského, ale ve srovnání s papežem Robbiem přímo vzoru kultivovanosti - krále Ralpha. Hvězdička je za atraktivní prostředí a vskutku neobvyklé pojetí. ()

DonArian 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem náhodou narazil v televizi. Britská komedie s Robbiem Coltranem a Herbertem Lomem o omylem zvoleném papeži vypadá na první pohled jako kvalitní zábava. Zdání ale občas klame. Po poměrně zábavném začátku padá kvalita filmu dolů a dolů až v závěru narazí na samé dno cukrkandlovou scénou, kdy v nemocnici zemře jedna poměrně zbytečná a nudná postava. Začátek je ovšem díky scénám jako je zasedání ve Vatikáně nebo představování paláce poměrně zabavný. Potěší i Herbert Lom coby vyšinutý mafiánský boss. Kdyby i zbytek filmu byl takový jako začátek, šlo by hodnocení rapidně nahoru. Stačilo by jen celou dějovou linii s Beverly D´Angelo odstranit, poupravit konec a je tu 4 hvězdičkový film. Ale díky ohromnému množství chyb a sladké vycpávce, film nenaštve ale ani nezaujme. Prostě slabší komedie na sobotní odpoledne, kdy nemáte nic dělat nebo jste líní přepnout kanál. Pro mě za 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místy černá hořká komedie, nijak třeskutá, ale veskrze britská. Vždyť kdo jiný by si dokázal dělat legraci z papeže, církve a Vatikánu tak, jako Britové. Jednu chvíli jsem si myslel, že vše skončí špatně. Z možnosti propojení Vatikánu s mafií mrazí zejména tehdy, pokud si uvědomíme jeho nevyhraněnou úlohu v období 2.světové války. Možná se film měl ubírat cestou našeho Lelíčka, aby hodnocení bylo opravdu hvězdné. Na jedno podívání příjemné, ale dostačující. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Jugoslávii. (Terva)
  • Film měl být původně třídílná série natočená pro společnost Channel 4. (Terva)
  • Pracovní název filmu zněl Sleeping With the Fishes. (Terva)

Reklama

Reklama