Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Farmář Tom Garvey i jeho žena Mae se narodili v Tennessee, jsou zvyklí pracovat a snaží se udržet při životě farmu, kterou Tomova rodina vlastnila po generace. Pole i usedlost ale stojí v záplavové zóně řeky, která se při velkých deštích rozvodňuje. V současné době se celá Amerika potýká s ekonomickou krizí, výnosy ze sklizně jsou mizivé a Tom tedy musí přijmout práci v železárnách, aby uživil rodinu. Na farmě zůstává na všechnu práci sama Mae a děti. Místní podnikatel Joe Wade se snaží skupovat domy a farmy u řeky, protože plánuje celou oblast zatopit a postavit přehradu. Navíc se zdá, že Wade není úplně lhostejný osamělé Mae. Podaří se Tomovi zachránit farmu před rozvodněnou řekou a svoji ženu před Wadem? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela hustej snímen o tvrdém životě jednoho farmáře a jeho rodiny...Docela se divím, že ho papaláši za časů reálného socialismu nedávali v televizi jako příklad, jak dovede být kapitalismus krutý..Ale k filmu- skvělé záběry střídá svělý Mel Gibson (Tom Garvey), který je dost zmítán osudem a zlovůlí Joe Wada (Scott Glenn), který chce mermomocí postavit na jejich pozemku přehradu, no a Tom se za nic na světě nechce vzdát a odejít- což přináší tvrdá střetnutí...Film je dost naturalistický, ale nic nového pod Sluncem a úplně na plný počet mi to nevýjde...80% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Syrové sociální drama končí rozpačitě. 1) Takovéto filmy o práci, nezaměstnaných, vykořisťování s oblibou uváděla Československá televize za socialismu._____ 2) Režisér o filmu: The Garvey family represents the lifestyle that made America work: continuity of generations, the passing on of traditions, and of knowledge and skills, from fathers to sons, from mothers to daughters - a way of life in which every member of the family is unique and necessary for the survival of all._____ 3) Trefné herecké obsazení v čele s 28letým Melem Gibsonem (farmář Tom) bylo příjemné. Zaregistroval jsem i Shane Baileyho (Tomův nejstarší syn Lewis) a Marka Ericksona (stávkokaz Baines, který přišel o farmu). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,489,982Tržby Celosvetovo $11,650,000║ Mel Gibson ako vždy fajn, len škoda že nemá takmer čo hrať, dej mohol aspoň zatlačiť o niečo viac na dramatickú nôtu, lebo dej sa tvári prevažne dosť pasívne bez skutočného napätia, potom ani záver nevyznie tak dramaticky očistne voči byrokracii ako by mal. Film má bližšie v spracovaní k televíznej produkcii bez vyšších cieľov. /55%/ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tom Garvey (Mel Gibson) se svojí rodinou žije na farmě poblíž velké řeky. Jelikož v okolí zuří hospodářská krize, snaží se uživit jak to jen jde (prodej osobních věcí v dražbě, bankovní půjčky, zaměstnání v továrně poté co místní zaměstnanci začnou stávkovat). Někteří slabší jedinci povolí, a farmy prodávají místnímu podnikateli Joe Wadeovi (Scott Glenn), který skupuje pozemky v údolí, aby zde mohl postavit velkou přehradu. Tom se ale nedá, a dál jde za svým cílem, i když to vypadá, že i sama příroda se vrhla do boje proti němu ... Drsný film o žití a přežití zemědělců v době krize, kdy i prodej domácích věcí pomáhal zachránit úrodu. Skvělý Mel Gibson v hlavní roli,Sissy Spacek v roli jeho ženy a takřka dokonalý padouch Scott Glenn pomáhají vytáhnout film z až skoro dokumentárního pojetí. A těch posledních 15 minut, škoda mluvit ... ale jinak + - průměr ... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Šílený zemědělec Mel Gibson si z australskýho outbacku odskočil do nějaký řitě v americkym zapadákově a pokouší se zde uživit pěstovánim kukuřice. Sice mu do toho pořád prší, takže místo farmaření se spíš věnuje stavění protipovodňových hrází, ale nakonec se doplácá k tomu, že nějakou tu kukuřici fakt sklidí. Je to takový sociálně-odborářský drama o tom, že americký zemědělci žili z ruky do huby a každej dolar si museli tvrdě odpracovat. A když se k tomu přidá ještě špatný počasí a zlej podnikatel, co chce na místě farmy postavit vodní elektrárnu, tak nezbyde nic jinýho, než chod farmy svěřit manželce a jít hákovat do nějaký příšerný ocelárny. Jinak Mel Gibson, i když mu nemůžu celkem nic vytknout, mi do role vidláka tak úplně nepasoval. Celkově průměr. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama