Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to nevidím tak tragicky. Herecké výkony jsou velmi slušné, navazují na charakteristické rysy postav z nemocnice první. Příběhy a motivy jednání hlavních postav jsou jakžtakž uvěřitelné, vadí mi jen scénáristická klopýtnutí a schematičnost zápletky. Některé věci jsou až přiblblé, ale na to jsem v rámci seriálů již zvyklý. Za posledních pět let jediný seriál s alepoň standartní úrovní. Mezi slepými jednooký králem. 60% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Nesmyslná snaha zakomponovat do děje všechny moderní jevy. Tuneláři, privatizace, podnikatelé a podnikatelíčkové, rasismus, homosexualita. Jak řekla moje kamarádka, ještě tam chybí ňákej muslimskej radikál s bombou, aby to bylo komplet. Kdysi sympatická emancipovaná doktorka Čeňková tady praští s felčařinou, chvíli se tváří, že je na hlavu, pak oblbuje cizí malý dětičky a nechá se vojíždět Vašutem. Dost na hlavu je i psychiatrička Machovcová Báry Hrzánové. Tahle postava je úplně ujetá a všude jinde by rušila, tady v tom panoptiku ale ničemu nevadí. Zatímco ve staré Nemocnici bylo sympaticky utajeno, s kým si doktorka Králová vysouložila piškota, tady se to řeší třináct dílů. Takže bod snad jenom za tradičně zapšklou Maciuchovou a Kolářovou. Staří se snažili, mladí nezaujali. Nemají náboj a charisma. Jak jsem někde nedávno psal, Dietlovi ty kolečka vždycky výborně zapadaly, tady to skřípe, každej si jede po svý lince a celkově to nikam nevede. ()

Reklama

Sosak odpad!

všechny recenze uživatele

Kolik ještě vznikne těchle seriálů? Že by byla studnice Zla bezedná??? Zase je to ze všedního a šedivého života několika individuí, který se snaží pobavit svými problémy a strastmi, což samo o sobě zní naprosto mega-zábavně. Hlavní role připadá víceméně Abrahámovi, který mě osobní docela dost vadí a navíc celý námět těží na svém předchůdci, který byl hodně populární. Něco jako parazit...smrtící parazit. ()

pfa odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný! Strašný! No, alespoň jednu zásluhu to má - zde je vidět nedoceněná kvalita původní Dietlovi Nemocnice! Prostě nemáte na to, a nejste schopni realizovat nějaký dobrý námět, scénář, natož pak vůbec nějaký celý výsledek. V tomto případě seriál! Vtáhli jste něco vyjímečného a naprosto nekomerčního jako byla "Nemocnice" do světa nenápaditých, naprosto "neprofesionálních" výtvorů a komerčních sra_ek typu Nova. Ach! ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné a špatné pokračování osudů legendární nemocnice na kraji města je nemožným rejžováním na slávě svého předchůdce. Nemocnice na kraji města měla své nedostatky, ale byla výborně napsaná panem Dietlem a výborně lidsky zahraná představiteli rolí doktorů, sestřiček i pacientů. Každá postava byla hutná a propracovaná a celé to vyznělo mile a díky několika postavám, kterým vévodil vynikající doktor Štrosmajer pana Kopeckého, i velmi zábavné. Pokračování po čtvrt století je nudné, plytké, režie je nefbez efektu a o ničem, herecké výkony nevyrovnané, scénář je klasicky nereálny a podivný (i když se snaží nabádat k odsuzování rasismu), postavy jsou ploché a celé to vyzní studeně a nezajímavě. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Po 14 letech návrat na televizní obrazovku pro Andreu Čunderlíkovou. (M.B)
  • Arnošt Blažej (J. Abrhám) opět jezdí ve voze Honda jako v původním seriálu z roku 1977. (M.B)
  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)

Reklama

Reklama