Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý losangeleský drogový dealer se snaží napravit, ale minulost a vztahy s podsvětím mu zajistí místo v hledáčku protidrogové policie, mexických agentů i mexických drogových kartelů. (Filmbox)

Recenze (107)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Potřebuju 10.000 dolarů, Macu !! Ten Mercedes se zadřel !!" - "Ještě je v záruce !! Jen jim ho tam pěkně vem !!" - "Aaah, víš co je to za blbce ?? Tvrdí, že jsem nedolila olej !!" ;) Protože právě zde výborně dokazuje, jak nesmírně nadaným, jedinečným a hrátkami se syžetem posedlým je vlastně scenáristou, jisté je pouze jedno, Robert Towne píše jedny z nejzajímavějších a zároveň nejkomplikovanějších příběhů v Hollywoodu, v nichž nic není dané, nic není takové, jaké se být zdá, přičemž vždy hledá tu nejsložitější možnou cestu k rozuzlení, které diváka stejně mnohdy neučiní moudřejším.. Jeden si hned vzpomene na tu lahůdkovou Čínskou čtvrť.. A tak Teguila Sunrise poměrně silně se vzdalující běžným žánrovým konvencím, ač silně doplácí na neschopnost očistit, či zdůraznit hlavní dějovou linii, když to samotné skládání toho puzzle utvářejícího fabuli dá divákovi pořádně zabrat, platí za opravdu velmi velmi zajímavý snímek s opravdu velmi velmi zajímavými charaktery v příběhu o zkoušce, nejen láskou k jedné téže ženě, chlapského přátelství.. Zvlášť Gibsonův Mac "Neříkejte mi Dale" McKussic coby paradoxně upřímný grázl v kontrastu k postavě Kurta Russella zůstává zahalen tajemstvím vlastně až do samotného konce.. Výborně obsazená, skvostně odehraná i silně atmosférická záležitost, které prostě škodí Towne s tím svým paličatým hraním si na kouzelníka, co tahá z klobouku jednoho králíka za druhým ještě půl hodiny po představení.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak nudný film jsem už dlouho neviděl. Herecká trojice mě nalákala, ale zůstala krutě nevyužita. Film se nepříliš osvědčenému režisérovi Townemu zcela rozpadl pod rukama a z děje nejsem schopný popsat ani jednu jedinou minutu. Vlastně ani nevím, o co ve filmu pořádně šlo. Ano, snad jedině Michelle Pfeiffer a její půvaby měly dopad na moji smyslovou soustavu, ale jinak bída a utrpení. V tom filmu se za 111. minut, co trval, nestalo absolutně nic zajímavého, a když to tak vezmu, nedělo se tam vůbec nic. Silně pochybuji, že ho, co do nudnosti, ještě někdy něco překoná. Zůstává pro mě záhadou, co v takto slabě pojatém filmu, pohledávala mimořádně silná herecká sestava. Mimochodem, na tu dobu celkem slušný finanční rozpočet není na filmu vůbec znát. Místo slibovaného akčního nátěru jen kupa keců. Po takové ukázkové nudě se od stejného režiséra chystám na romantické drama "Zeptej se prachu". Dám mu ještě šanci. 20% ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Prekupnik s drogami Mac (Mel Gibson) snazici se dat vale sve nelegalni cinnosti proti nemu stojici dobry pritel a nynejsi policista Nick (Kurt Russell) tvori pilire snimku. S do vseho se zamotavajici kraskou Jo Ann (Michelle Pfeiffer) a navstevou z Mexika se dej louda a che byt chytry ve svych zvratech, coz pusobi jen zmatecne. K tomu pripocitam zvlastni atmosferu a nadech a 65% je tak akorat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, že dřív začnu pít tequilu než abych si tenhle ucouraný západ slunce pustil do baráku podruhé. Ono totiž ještě neznamená, že když je něco krásně obsazené, udělá to člověku dobře. Vzpomeňte si na mě, až budete se staženými půlkami klepat na krásně obsazený záchod. (Filmfest Hurghada 2012, 52/67) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tým dvom ( resp. trom . . alebo žeby štyrom ? ) to spolu klape výborne. Jasne vidieť rukopis scenáristu. Inteligentná dráma, ani akčná, ani romantická, od všetkého trochu, stavia na skvelom dialógovom scenári s dobre vypracovanými postavami. Ich charaktery sú už možno menej vierohodné, ale aspoň sa vyznačujú mimoriadnou ľudskosťou. Herci vybratí skvele, od hlavných až po tie najepizódnejšie postavy, pričom ústredná dvojica by sa pokojne mohla vymeniť a sedelo by to rovnako. Gibson opäť býva na pláži, šialeného policajta vystriedal pokojný a charizmatický díler a pašerák, ale stále je to ten istý štýlový Mel, Kurt Russell je stále drsný frajer, hoci aj rozpráva o láske a smeje sa ako človek a Michelle Pfeiferová je rovnako krásna aj napriek tomu, že dostala životnejšiu rolu. No a všetci spolu sú neodolateľní . . . Je fajn aspoň raz za čas vidieť film, ktorý je aj akčný, aj romantický a ktorého hrdinovia sú fantastickí, pričom to nie sú žiadni nadľudskí hrdinovia . . ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Agenta  Maguire (J.T. Walsh) nosí hodinky značky Rolex Submariner a detektív Nicholas (Kurt Russell) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)
  • Úloha Nicka bola ponúknutá Patovi Rileymu, ktorý v tom čase pôsobil ako tréner Los Angeles Lakers. Keď ju odmietol, producent Thom Mount ihneď kontaktoval Kurta Russella. (m.a.t.o.)
  • V kinách sa spolu s filmom premietal aj trailer na snímku Batman (1989). Fanúšikovia boli z toho tak nadšení, že niektorí si kúpili lístok na film iba kvôli tomu, aby mohli vzhliadnuť trailer na Batmana. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama