Reklama

Reklama

Tim, opravdová láska

Obsahy(1)

V australském romantickém filmu podle knižní předlohy spisovatelky Colleen McCulloughové exceluje Piper Laurieová v hlavní roli Mary Hortonové, osamělé americké kariéristky středního věku, která si najme pohledného, lehce retardovaného mladého údržbáře jménem Tim (v podání dvaadvacetiletého Mela Gibsona). Mary, která si zpočátku udržuje odstup, se postupem času začne s Timem sbližovat. Když pak Timovi zemře matka, Mary ji dočasně zastoupí a její vztah s Timem se prohloubí natolik, že se do sebe nakonec zamilují. Timova starší sestra Dawn neschvaluje Maryin "vpád" do jejich životů, ale Timův otec Ron dá jejich vztahu požehnání, neboť ho považuje za prospěšný pro obě strany. (Cinemax)

(více)

Recenze (31)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů Mela Gibsona a je fakt sranda ho tu sledovat, jak chodí v těch šílených džínových kraťáskách a tílkách co tehdy letěly a navíc tu hraje takovýho hodně jednoduchýho hocha, takže trošku zkouška jeho herectví a myslim si, že celkem obstál, i když žádnej koncert to rozhodně neni. Jinak celej film je celkem o ničem, ale zkouknout se to kvůli Gibsonovi dá. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se to tvářilo jako oddychová podívaná s údělem vykouzlit úsměv na tváři a zahřát na srdci. Pak se to k mému nepochopení změnilo v nudný, lehce naivní film, který mi začal trošičku srát. Chmel Gibson je skoro k nepoznání a až na ty příšerný homoušský kraťasy se mi docela líbil. Jistě se jedná o přemýšlivý film, ale s ubíhajícími minutami se zážitek zhoršuje, jakoby se režie v půlce filmu chopil náhodný kolemjdoucí ňouma. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi příjemná sousedská selanka po australsku, ve které jsou nucené pohledy na tlustá Melova stehna v šortečkách vykoupeny pohledy na Piper Laurie, i v sedmačtyřiceti k nakousnutí. Postupem však začíná být retardův jasný pohled a idylické soužití méně a méně věrohodné, až to ruší. I tak ale, přes špatný obraz, zoufalý zvuk a mizernou hudbu, mi ta pohodička stála za to. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film začíná standardním seznamováním, kde Mel Gibson se představí v roli divně najetýho hodnýho kluka, který nepůsobí vysloveně postiženě, ale zároveň to nebude žádnej chytrák z IQ Landie. Do toho má naprosto luxusně přilnavý epesní trencle, černý tílko a seká sekačkou stále dokola jedno místo na zahradě. To asi, aby vytvořil výslednej dojem na správkyni domu a k tomu ještě femme fatale a nakonec i dominu let sedmdesátých - Piper Laurie. Na film jsem ostatně koukal čistě ze zajímavosti, že se jedná o jeden z prvních filmů Mela Gibsona. A na rovinu říkám, že Šílený Max je jiná divočina. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela překvapení. Mel Gibson ve své první hlavní roli (spolu se Šíleným Maxem) a hned předvádí herecký koncert v roli mírně retardovaného mladíka, tvořící si vztah k postarší ženě. Herecký koncert nekončí jen u Mela, výborně mu přihrávají všichni ostatní a díky nim divák uvěří konání a úmyslům postav a donutí ho se do nich vcítit. Děj plyne velice zvolna a postupně si diváka získává na svou stranu pomalu budovaným vztahem mezi ústřední dvojicí. Některé situace byly sice trošku přehnané a nemělo to na mě takový efekt, jaký asi tvůrci zamýšleli, Tim, opravdová láska si mě však získal a navíc spolu se Šíleným Maxem dal světu jednoho z nejlepších herců Hollywoodu posledních 30 let. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama