Reklama

Reklama

Automat na lásku

Trailer

I studené Finsko může být plné vřelých lidí, hořících láskou.
Mladý muž jménem Ari musí opustit zaběhlý styl života, aby zastavil komplikace, které přicházejí jako následky jedné jediné noci. Setkání s Tiinou mění vše. Tento romantický film ukazuje Finsko v jiném světle, než jak jej vidí cizinci. I studené Finsko může být plné vřelých lidí, vyzařujících lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Master19 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu jsem se vylekal, že jsem viděl jiný film, ale jména sedí... asi jsem to pochopil jinak. :-) Nejvíce mě překvapilo, že se dá ve Finsku v létě koupat, inu měl jsem představu, že tam teplota ke dvacítce nikdy nevyleze. No ale podle všeho se tam nejen koupou, ale i opalují a přitom seznamují... Zajímavé drama o odcizení, strachu, lásce, atd... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Čumím, čumím! Pod inzerací erotický film jsem si představoval klišé ala Holywood kde nadržená hrdinka přijímá do betle jednoho blazeovaného idiota za druhým. Nic takového. Jeto dost neobyčejné psychologické drama se skvělou kamerou a skvělými herci ze skvělého prostředí - Finska. Parta mladých krásných lidí, 3 kluci a 3 holky si naivně myslí, že jsou rodina (ještě aby toho nebylo málo jsou všichni intelektuálové). To nikdy nemůže fungovat, zažil jsem to na vlastní kůži. Stačí, že si tak nějak zasouloží křížem a je tu katastrofa plná napadání, tragédie a nenávisti. Že je tu pár otevřených erotických scén ani nepostřehnete, jde o víc. "Nikdy jsem nemiloval", "Nikdy jsem neměla orgasmus"..Nevím, necítím nic... zazní v tomto filmu. "Jsi otcem, jak se cítíš?"..."Divně". No za 49 korun a neusnul jsem při tom, opravdu dobré! ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Ari si užívá svobodného stylu života, vždycky se s nějakou ženou vyspí, a tím to končí. Až potká Tiinu, která se do něho zamiluje. I přes varování, že jí ublíží, se o něho pořád snaží. Ariho touhy se však potlačit nedají. Ač to na první pohled může vypadat, že Ari je prostě chlívák, je potřeba si uvědomit, že na sex jsou obvykle potřeba dva. A taky, že mu ty ženský lezou do postele dobrovolně. Celý film je naturalisticky přirozený a zobrazuje život možná drsně, ale přímo, bez vytáček. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skor ako romanticky film sa mi Levottomat zda realnejsie zaradit do skatulky eroticky film. Nahotou a sexom sa tu nesetri, a cudujsasvete, sex neposobi samoucelne. Reziser Aku Louhimies odviedol kvalitnu pracu, a tymto sa zacala moja fascinacia finskou kinematografiou. Vdaka tomuto filmu som objavil rezisera Aki Kaurismaki-ho a jeho filmy. 69 % ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Divné charaktery postáv, divný ľudia, divné pomery. Obyčajný dej, priemerná réžia aj keď na fínsky film možno nadpriemer, ale v tomto prípade neodpúšťam. Veľmi poburujúci film, ktorý som pretrpel až do konca. Rozhodne si netreba brať poučenie a nesprávať sa ako hlvné postavy. Škandalózne, divné a nudné. Herci trocha nadpriemerní, ale to nezachraňuje. Druhý krát si to asi ťažko pozriem, pretože film vo mne zanechal nepríjemné pocity a hlavná postava ešte horšie. Jeden človek divnejší ako druhý. 47% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film byl školním projektem režiséra Aku Louhimiese, scenáristy Aleksi Bardy a střihače Samu Heikkilä. Všichni tři promovali na Helsinki University of Art and Design v prosinci 2000. (Cheeker)

Reklama

Reklama