Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... Nakonec jsem to celé dal a jsem z toho rozpačitý. Ten útok na emoce je příliš prvoplánový a okatý. Namísto snahy podívat se, co se odehrává v blízkých nemocného, nám byla předložena Hanka mající zcela jasno "stát při nemocnému" či rodiče s manželskou krizí zapříčíněnou nikoli synovou nemoci, ale životní neukotveností matky. Stejně tak Filipovo rozpoložení plavalo po povrchu a neřeklo více, než co každého stejně napadne. A proto kde kdo zmiňuje závěrečné promluvy skutečných pacientů jako výraznou část seriálu - oni totiž v pár vteřinách sdělí to, co měla sdělit hraná část seriálu. A co ve srovnání s tímto seriálem byl Jiří Hubač schopen sdělit během necelé hodiny předposledního dílu Sanitky. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tady se povedlo úplně všechno. Jelo to jako dobře promazaný stroj, kde všechny součástky dokonale zapadly tam kam měly, tedy do sebe. Herecké výkony byly až odzbrojující a přitom tak civilně a přirozeně zahrané, ta chemie mezi herci doslova čišela z obrazovky. Uvěřitelné příběhy, které jsem sežrala i s navijákem, skvělá režie, kamera, hudba, no prostě VŠECHNO...A co si cením nejvíc je, že je to bez patosu a citové ždímačky. Ještě se vrátím k hercům kteří byli všichni vynikající ovšem musím vyzdvihnout Jiřího Bartošku, Filipa Březinu, Terezu Brodskou ( ta se teda v některých scénách opravdu nebála :-)), Pavla Řezníčka i Alžbětu Malou. Opravdu smekám...Za mě nadšených s kapkou slz 100% ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Nový seriál Terezy Kopáčové měl premiéru v lednu a na následující dva měsíce se stal jedním z nejsledovanějších televizních pořadů. Důvodů jeho obliby u diváků je poměrně dost a všechny podepisuji:  1. Silný námět.  2. Herecké výkony. Z Filipa Březiny se nyní stala opravdová hvězda a doufám, že se mu nabídky jen pohrnou. Za zmínku ale stojí také jako vždy dokonalý Jiří Bartoška nebo Tereza Brodská s Pavlem Řezníčkem v roli Filipových rodičů. 3. Skvělý scénář kombinující mix komedie (zejména ve scénách s Filipovými rodiči) a silného dramatu dojímajícího k slzám. Na tomto místě musím podotknout, že seriál je remakem (údajně slovo od slova) stejnojmenného belgického díla. To ale u nás pravděpodobně skoro nikdo neviděl a převedení stejného příběhu do českých reálií mi rozhodně smysl dává. Pokud vám „Tumor“ zatím unikal, není nic snazšího než podívat se na něj v iVysílání. Fakt to stojí za to. Skoro 5*. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když jsem zmerčil, že Tereza Kopáčová má nový projekt, byl jsem zvědav a pak mírně zklamán, že je převzatý. No jo, jenomže jsem zapomněl, že paní režisérka hodně často točí společensky důležité projekty (viz Ochránce) a po prvním, maximálně druhém dílu byly mé obavy rozptýleny. Originál neznám a ani nepotřebuji, každopádně za první epizodou, kdy některým vadilo, že vysokoškolák souloží se studentkami (!!), už se hodnocení definitivně překlopilo na stranu rozumu a jsem tomu rád. 90%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stává se to málokdy, ale tady to Česká televize dokázala. Nejenom, že natočila moderní evropské drama (byť remake belgického originálu), ale ještě k tomu dokázala námětu dát přesah do naší běžné reality. V obou případech každopádně klobouk dolů. Moderní soundtrack, akční střih, fantastické herecké výkony, kde se střetává starší (Brodská, Řezníček) herecká generace s tou mladou (Březina, Malá). A v obou případech je to totální paráda. Jen je třeba překlenout se přes první díl, který je záměrně sebevědomý až běda. To jsem trošku kousal a přemýšlel, jaká je pravda a jak moc se to prostředí studentů doktorandského studia, byť jenom, přibližuje. Jakmile se ale námět rozjede logickým krokem, je to jízda, která nebere konce. Chápu, že ne pro každého, ale osvěta není nikdy na škodu. Navíc ten přesah, ten se mi hodně líbí. Může to někomu pomoci, což je super. Zde se hodně nad námětem přemýšlelo a vytěžilo se z něj maximum. Za mě tedy klobouk dolů. Prosím, více takových námětů, více takových sebevědomých filmařin... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Tonda (Jiří Bartoška) s Filipem (Filip Březina) v nemocnici hrají stolní hru „číselný Rummikub“. Tuto hru vymyslel ve 40. letech 20. století Efrajim Hercano, izraelský tvůrce stolních her. (FojtikDesign)
  • Filip (Filip Březina) na rugbyovém hřišti provede zákrok zvaný koniotomie. Tento zákrok však v daném případě nebyl indikován, protože postižený hráč neměl důvod pro neprůchodnost dýchacích cest (ta by přicházela v úvahu například po bodnutí včelou). Pokud by v ilustrované situaci i přes záklon hlavy hráč nezačal dýchat, na řadu by přišla bezodkladná kardiopulmonální resuscitace, tedy nepřímá srdeční masáž v ideální případě střídaná dýcháním z úst do úst v poměru 30:2, a to až do příjezdu RZP. (Thanoris)

Reklama

Reklama