Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Pokud by se posuzovaly videoherní adaptace podle Super Mario Bros. (aneb dle zmatenosti českého distributora - Superbratři), už nikdy žádná nevznikne.. Populární hra o instalatérovi Mariovi, který musí zachránit princeznu a sníst ty správné houbičky, se dočkala filmové předělávky, jen aby nahnal fanoušky do kina a započal novou filmovou sérii (ano, bylo v plánu více dílů).. S vizí oblíbenosti a velkého potenciálu monetizace značky studio přešlo i přes ztrátu Dannyho DeVita, který by do hlavní role opravdu sedl, a Maria za každou cenu muselo uvést včas. Natáčení, v němž nikdo nechápe, co se dělá, nic neví o hře samotné a přes nepříliš sympatické herecké obsazení vypráví čím dál víc zmatečný příběh, který postupně nemá se samotnou hrou moc společného.. Můžeme pochybovat o samotné možnosti převést arkádovou hru jako je Mario do skutečného světa, ale tohle přesně si měli rozmyslet tvůrci. A proto konečný výsledek je naprostou tragédií.. Zoufalí tvůrci, zmatené herecké obsazení a naprosto tristní scénář.. Špatný film, který se drží pohromadě jen díky jisté bizarnosti a diváků bavící se nad nekonečnou zmateností všech zúčastněných.. Loni jsme jasně viděli, co má v sobě SuperMario za potenciál. A bez princezny Peach bylo přece už od začátku jasno.. Bizár! 25% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S halucinogeny není radno si zahrávat. Své o tom ví hned celá čtveřice režisérů. Moudré rozhodnutí, že bylo na tento snímek pánů tolik, ono to dá přeci jen kupu práce, natočit a hlavně vymyslet něco tak úžasně sofistikovaného. Se slavnou hrou má tento skvost společnou jen úvodní znělku. Poté sledujete řádění tlustého píčuse a jeho dementního bratra. Bohužel tihle čuráci se dostanou do ještěří říše, kde je to opravdu dement vedle dementa. Někdy se retardovanost snímku dostane až do takových dimenzí, že mi vykouzlila úsměv na rtech. Celou stopáž snímek balancuje na hodně tenkém okraji hodně hluboké propasti debility. Mnohokrát se během stopáže přištihnete, že se sami sebe ptáte, proč se vůbec na takovou píčovinu díváte a zda by nebylo moudřejí jít třeba do hospody znásilnit pípu. Velké utrpení. Od nezajímavých herců až po neexistující příběh. Opravdu hodně zlé, nenechte se nalákat názvem (jako já). ()

Reklama

Jurator 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že narozdíl od jiných převodů her na filmové plátno jsem až tak zklamán nebyl - s ohledem na to, že v originální nintendovské hře se jen pohybujete s panáčkem po plošinách a skáčete na nepřátele. Pak zabijete draka a osbobodíte princeznu. Má to samozřejmě své kouzlo, ale jak k něčemu takovému udělat scénář? Nejlépe tak, že použijete jen hlavní postavy a nebudete se držet dějové linie (která je v herní předloze primitivní). Autoři správně zapojili fantazii, udělali z toho prima oddechovou sci-fi pohádku a nezklamali ani fanoušky. Rozhodně úspěch. ()

Maza2222 

všechny recenze uživatele

Spíš průměr. Hra byla mnohem lepší, Měla lepší vzhled a záporák hry byl ( narozdil od tohodleho) zajímavý,chrlil oheň. Efekty se nepovedly ( díky bohu, že nejsou ve hře). Tady byli jen takový ulitý blbosti jako ten dinosaur zmutovaný s člověkem. Herci byli nic moc a postavy byli úplní blbečci, což ve hře nejsou. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2023 a Mario se 30 let! (jakkoliv to bylo nebo nebylo plánované) po tomhle kolosálním průšvihu vrací do kin v animované podobě (která to mimochodem tutově dotáhne aspoň na miliardu z kin). Proto jsem se rozhodl, že se podívám znova na hranou verzi, kterou jsem si pamatoval z dětství. A musím říct, že Mario je přesně ten typ filmu, který je tak špatný, až je dobrý. Dennis Hopper přehrává a hláškuje o sto šest, svět dinosaurů je bezdůvodně naprosto praštěný a zároveň depresivní, speciální efekty neúprosně zestárly a Samantha Mathis je neskutečně roztomilá. Až při opakovaném zhlédnutí jsem si všiml podivného tónu. Na jedné straně má jít o film pro děti, ale na druhé straně se kolem potuluje spousta spoře oděných žen. Mariově ženě div prsa nevypadnou ze šatů, na policejní stanici se kolem policistů obtáčí prostitutky a Dennis Hopper má násilnické sklony vůči princezně Daisy. A to nemluvím o obdařené vyhazovačce v nočním klubu, která klukům ukradne kámen a schová si ho do výstřihu, odkud ho musí Mario vylovit. Tvůrci si nejspíš řekli, že když už děti přitáhnout rodiče do kina, tak si přichystají taky něco pro dospělé publikum. Rozpočet: 48 milionů USD. Box office: 21 milionů USD. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (42)

  • Mario nikdy Daisy nezmíní jménem. (HellFire)
  • Bob Hoskins nevěděl, že hraje ve filmu založeném na videohře, dokud svému synovi neprozradil, jaký film právě natáčí. (HellFire)
  • Bábka dinosaura Yoshiho bola schopná robiť 64 samostatných pohybov, na celé ovládanie bola potrebná práca 9 bábkarov. (Raccoon.city)

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama