Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 157)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Koncept výborný, zpracování hodně pokulhává (Mimozemšťané umí očividně ovládat elektroniku, i když jsou vzdáleni Zemi 400 let, proč teda nezpůsobí kolaps hned, když chtějí, aby je lidstvo nezničilo, než přiletí? Stačí, když shodí letadlo s těmi nejdůležitějšími lidmi, nebo třeba můžou použít drony, způsobů by se našlo spoustu, příběh tak má hodně trhlin). Raději bych uvítal, kdyby celý příběh odvyprávěli v rámci jediné série. Prvních pár epizod s videohrou bylo doslova utrpení, alespoň že konec to napravil. Teď je otázka, jestli vůbec vznikne další série, nebo spíš jestli se vyplatí čekat.

plakát

Problém tří těles - Vzhůru ke hvězdám (2024) (epizoda) 

Začátek s odhalením lidské rasy světu a vymýšlení řešení bylo skvělé a bylo zaděláno na výbornou epizodu, ale pak tvůrci zařadí jedničku a od půlky se zase jede pomalým tempem, kdy se řeší vztahy.

plakát

Problém tří těles - Soudný den (2024) (epizoda) 

Jeden dobrý nápad s lodí, ale při hlubším zamyšlení poněkud zvláštní. Potřebuju přenosný disk, tak kvůli tomu úplně sešrotuju celou loď? To mám spíš vyšší naději na to, že disk při vší té zkáze zničím, nebo se potopí spolu s lodí. No a na konci máme mimozemšťany, kteří vykecají své plány lidstvu, protože? Proto, aby divák věděl, proč se děje to, co se děje. Proč by jinak civilizace, která čelí zničení, vyzradila svému nepříteli své plány? Protože nedokáže lhát? Ok, proč teda vůbec něco říkat a nenechat si to pro sebe?

plakát

Problém tří těles - Náš Pán (2024) (epizoda) 

Dobře, takže mimozemská civilizace cestuje na Zemi a chlápek s nimi nějak komunikuje v reálném čase. A z nějakého důvodu jim předčítá pohádky pro děti. A mimozemšťané zjistí, že lidská rasa umí lhát, takže řekne, že se lidí bojí a přeruší spojení. WTF? Aspoň že se celá epizoda odehrávala ve skutečném světě a ne ve videohře, proto nebylo sledování tak ubíjející.

plakát

Problém tří těles - Ničitel světů (2024) (epizoda) 

Celou dobu jsem se modlil, aby konečně tvůrci zahodili celý ten koncept videohry s cestováním napříč historií a soustředili se na něco jiného. Bohužel je to přesně naopak, takže je to celé strašné utrpení. Bohužel ani závěrečné odhalení, že na Zemi letí mimozemská civilizace, protože její planeta je zničena, mi moc na náladě nepřidalo. Uvědomil jsem si, že můj problém leží ve způsobu, jakým je seriál natočen. Všechno je jaksi ploché, generické, bez duše – generované vesměs počítačem. Části z reálného světa jsou mnohem zajímavější.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Film od scénáristů Madam Web, který zabil kariéru Alexe Proyase? Sem s tím. Teď vážně, tohle je velký průšvih po všech stránkách. Otřesné efekty, prkenné herecké výkony a vůbec absence čehokoliv zábavného dělá z Bohů Egypta podívanou pro otrlé.

plakát

The Orville - Z neznámých hrobů (2022) (epizoda) 

Zčistajasna vynikající epizoda. Backstory o Kaylonech v kombinaci s úžasným humorem, který pramení ze vztahu LaMarra s Tallou a vyjednávání s matriarchální společností a nakonec dojemné chvíle s Claire a Isaacem, který se naučil vnímat lidské emoce. Jeho představitel Mark Jackson konečně dostal příležitost se ukázat a byla z toho jedna z nejlepších scén celé série. Přesně kvůli takovým epizodám jsem si Orville oblíbil.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) odpad!

Zack Snyder dostal „blockbusterový“ rozpočet, volnou tvůrčí ruku a šanci napsat a natočit si, po čem nejvíc touží... a vylezlo z toho velké hlučné nic. Oficiálně se tak ukázalo, že Snyder je břídil. První hodina je zcela prázdná a ve druhé se bez přestání střílí a pořád něco vybuchuje. Jenže Snyder už nezvládá ani tu akci, což bylo to jediné, v čem byl kdy dobrý. Blockbusterová komedie.