Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (718)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdo po traileru čekal fiasko, dočkal se. Film který je zpatlanina všeho možného a přitom si z něj nezapatujete nic (snad jen Courtney Eaton - a kvůli herectví to opravdu není). Generační refresh ve stylu Mumie je k uzoufání nudný, předvídatelný a hlavně neskutečně špatně udělaný. Krásná výprava, kostýmy a vyjmečná práce s barvami tak jdou úplně vniveč díky šíleným trikům a prapodivnou prací s kamerou a světlem. Přitom Proyas byl vždycky brán jako režisér vizionář, takže těžko spekulovat, proč natočil nejhorší mytologickou fantasy za posledních x let. Butler se tradičně bavil, jinak ale naprostá ztráta času a nefunguje to ani jako nevinný výplach. Zlatá Mumie nebo Princ of Persia. Jsou to střídmější a přehlednější filmy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po opravdu, ale opravdu bolestivém kurvení řecké mytologie Prsy Džexnem jsem byl značně tutenskeptický. A do jisté míry kleoprávněně. Do digitálního mrdníku pastelově vybarvičkovaných Sdružených barev Egypta tu taky napochodoval vyhřátý homopanteon nilských božstev, aby pubescentnímu vytlemenci ukázal, zač je toho MTv, a připravil mu žužu dobrodružstvíččččko, při kterém by nejeden egyptolog intenzivně dumal, jak v hieroglyfech napsat „slaboduchý pičus“. Nicméně… Ten náctiletý buznič je tam tentokráte spíše jen do počtu a film si pro sebe urvali slizce mačistický Žérár Řiťler a hlavně spanilý Mikuláš Zelinář – Aules, na němž paradoxně s potěchou spočine i oko zarytého odpůrce brázdění mužských rekt. A tihle kočkující se bohové jsou tak nějak docela odsejpající, sem tam i nápadití a poměrně dost akční, až jeden zapomene na homofobní předsudky a ten kýbl popkornu u toho sežere vcelku bez dávení. Prostě takový přiblble zábavný Souboj mumií, něco, jako když hodíte kupírovanému Anubisovi do podsvětí Cheopsovu stehenní kost a on ji s rozverným vrtěním zbytku šakalího ocasu aportuje. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„OD TÉTO CHVÍLE NEMŮŽE BÝT POSMRTNÝ ŽIVOT ZASLOUŽENÝ ŽÁDNÝM ZLATEM, ALE DOBRÝMI SKUTKY, SOUCITEM A VELKORYSOSTÍ“…“ /// Potěší, že v tý záplavě digitálních efektů nezapomenou na špetku ftipu. Příběh je mozaika z dobrodružství, který už jsme jinde viděli a tak se aspoň snažej vyrazit dech novejma kouskama z ošatky CGI, ve který není prostor na emoce. „No a jakej z toho máš pocit?“ (ty vole já fakt neví… ale čekal jsem větší mrdu!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dosud mi při žádným filmu nezkapalněl mozek a nevytekl ušima. 2.) Nikolaj Coster-Waldau je (můj) Bůh! 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jaime Lannister a Leonidas si dávají po hubě ve velkolepé variaci na Souboj Titánů, která egyptskou mytologii znásilňuje způsobem, že by asi i Pepik Fritzl záviděl... Výrazně mi na tom vadí vlastně ale jen to, že je tam bohužel dost scén, kdy se z roztomile nablblé fantasy stává spíš fakt hodně špatná (a výtvarně skutečně hnusná) sci-fi s paprskomety, vesmírnými loděmi a "bohy" v okřídlených pozlacených brněních... Ale nenudil jsem se skoro vůbec. ;) 60 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trikovo je to technickej stránke občas vyložene hnusné a občas je celý film nepríjemne preplácaný. Nechcem si predstaviť ako by to dopadlo keby to mal v rukách menej schopný rozprávač ako Proyas. Hlavne jeho zásluhou je to slušná rozprávka. Nechytí síce za srdiečko ale má to super drive, postavy sú sympatické a pokiaľ to nie je bordel, je to vyložene pastva pre oči. 6/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli kritice zejména z řad afroamerických recenzentů bylo nutné jednoho ze dvou původně bílých pouštních hadů nákladně digitálně přebarvit na černo ještě před plánovaným uvedením do kin. Vše se včas stihlo opravit a nebylo nutné odložit datum premiéry. (Frajer42)
  • Bohovia Egypta (2016) a Mad Max: Zbesilá cesta (2015) majú skoro identické herecké a pomocné obsadenie (takmer 200 ľudí). Napríklad oba filmy majú rovnakého prvého asistenta réžie (P.J. Voeten), nadriadeného vizuálnych efektov (Julian Dimsey), kaskadérov (Tim Wong a ďalší) a hercov (Courtney Eaton, Abbey Lee a ďalší). (figliar)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama