Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (362)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Pokračování Conana je docela roztomilá fantasy s komediálními prvky. Opravdu jsem se několikrát od srdce zasmál a mám dojem, že to byl záměr tvůrců. Srovnání s Barbarem je zbytečné, Ničitel má hloupý scénář, horší herecké výkony i horší hudbu. Ale přesto zůstává filmem mého dětství, kdy jsem ho sledoval docela často. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý historický fantasy film s Arnoldom Schwarzeneggrom, ktorý je nepriamym pokračovaním Barbara Conana. Má ničím zaujímavý príbeh o Conanovi, ktorý dostane od kráľovnej ponuku, aby sprevádzal mladú ženu na výprave za čarodejom, za čo má Conan získať späť svoju mŕtvu lásku, ale kráľovná sa nechystá dohodu dodržať. So spracovaním nie som vôbec spokojný, ešte úvod vyzerá celkom nádejne, no začatím výpravy úroveň filmu klesne, ale stále ešte aspoň čiastočne dokáže udržať pozornosť, no druhá polovica už ide úplne mimo mňa. Akcie je tu pomerne dosť, ale moc ma nezaujala. Opäť sú to takmer len súboje na meče, ktoré pôsobia stereotypne a bez nápadu a na rozdiel od Barbara Conana zmizla krv a naturalizmus, čo akcii dosť ublížilo. Jediná akčná scéna, ktorá aspoň trochu stojí za pozornosť je úvodný boj s vojakmi, inak nič. Z hereckého obsadenia poteší iba Arnold Schwarzenegger, zo zvyšku už nikto. Réžia sa snaží, ale z tohto scenáru viac získať nedokáže a technická stránka nie je zlá, ale nemám z nej moc dobré pocity, niektoré prvky mi prišli slabé. A jednoznačne hlavným kladom tohto filmu je hudba, tá si ako jediná zaslúži pochvalu. Už Barbar Conan ma nikdy moc nebavil, ale toto pokračovanie je s výnimkou hudby ešte po všetkých stránkach horšie. Už pár dní po pozretí mám problém si spomenúť na priebeh filmu. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 41%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V medzičasí pred tým ako oceán pohltil Atlantídu a skôr ako nastal čas synov Ariových, bola doba o ktorej sa dnes nikomu ani nesníva. Doba, kedy sa honosné kráľovstvá rozpínali po celom svete. Tam patrí Conan, Cimmerian, nebojácny bojovník s mečom v ruke. Dobre poznám jeho príbeh... Jedno z prvých dobrodružných fantasy, ktoré som videl v časoch, keď sa formoval môj filmový vkus. Hlboko to na mňa zapôsobilo. Akcia, mágia, pohanskí bohovia, čarodejníci, ľudské obete, mystické rituály... na čele s nabúšeným Arnoldom Schwarzeneggerom, ktorý práve naplno rozbiehal svoju hollywoodsku kariéru. *** ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj, fuj, fuj. Tento film značně převyšoval svojí debilitou svého předchůdce. Debilita byla natolik vysoká, že jsem se i několikrát zasmál. Zejména mám na mysli to šamanovo předpovídání cesty a ty zvuky s tím spojené. Efekty se dostaly taky o trochu výš. Hudba si kvalitu víceméně udržela. Co se hereckého obsazení týká, tak mi tam dosti vadila ta negřice. Příběh debilním zůstal. Musím znovu zůstat u odpadu, ač tento díl hodnotím jako ten lepší ze dvou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka nejde o takovou kvalitu jako u Barbara, přece jen najít dalšího takového protivníka jakým byl James Earl Jones se už nemohlo podařit...ne že by v nějakém jiném ohledu Ničitel dosahoval kvalit Barbara, to ani omylem:) Spíš než sledovat film bych doporučil sehnat si soundtrack, opět z dílny Basila Poledourise... ()

Galerie (125)

Zajímavosti (31)

  • Grace Jones trénovala na film 18 měsíců. [Zdroj: kniha Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh – Arnold Schwarzenegger, Peter Petre] (asdfasdf)
  • Arnold Schwarzenegger (Conan) bol svedkom, ako sa Grace Jonesová (Zula) a Wilt Chamberlain (Bombaata) často hádali, kto z nich je neger, napriek tomu, že sú obidvaja čiernej pleti. Snažil sa ich hádku zastaviť, keď mu povedali: „Nie, nie ty tomu nerozumieš. Tu nejde o farbu pleti, ale vzťahy a minulosť." (gogo76)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama