Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Ještě, že nás autoři nenudili vícerozměrnými, propracovanými postavami. Bylo by tam míň prostoru pro bezduchou akci a divák by si vytvořil k hrdinům zbytečné sympatie. Srovnání s Castlevanií je mimo. Společné to má jedině to, že obojí je animované (tohle o něco hůř). Ok, ještě má obojí společného dabéra. První půlku jsem pořád čekala, že mě to něčím chytne, že se to zlepší. Druhou půlku už jsem dokoukala ze zvědavosti, jestli to bude pořád tak hloupé. Bylo. A co je to za nesmysl, že postava A vykládá postavě B příběh o celém životě postavy B. To jako kdyby to postava B náhodou všechno zapomněla? ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Stejné studio, které dělá na mé oblíbené Castlevanii. Tudíž super animace, brutální výjevy, skvělé akční scény a zajímavé postavy. No, až na to poslední teda. Castlevania nabízí zajímavý upírský mytos a skvěle vypracované postavy, které mají své světlé i temné stránky a unikátní motivace. Diova krev je o něco epičtější (přeci jen tu vystupují a bojují antičtí bohové), ale příběh jako takový je trochu předvídatelný a průměrný. A postavy... no, nejzajímavější je démon Seraphin, který má zajímavý backround. A možná Zeus, kterého tu vidíme i v roli jiné než coby svůdníka (i když i toho je dost). Líbilo se mi, že Hera tu má docela velkou a aktivní roli. Ale hlavní hrdina Heron, na kterém to má všechno stát je zkrátka nemastný, neslaný líbivý chlapec, kterého čeká klasická cesta poznání, učení a poražení zla. Nuda. I tak ale doufám, že seriál bude mít pokračování a náš hrdina dostane možnost ukázat něco zajímavějšího. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Říká se, že přes vašeho známého a dalších 5 lidí by jste se měli dostat ke komukoliv na světě. Říká se, že vaše rozhodnutí často mění životy lidí na druhé straně planety. A ono to samé platí naopak. No a představa, že někdo mocný, může řídit mé kroky, moje rozhodnutí a tím můj život je až děsivá. A tento seriál, nám ukazuje jak to vlastně může vypadat. To, že lidé v řeckých bájích byli často jen loutkou na šachovnici svých bohů, jsme mohli už párkrát vidět. A vždy mě to hrozně baví. Netflix přichází s animákem pro dospělé a vy kdo máte tématiku pověstí a příběhů rádi, pusťte do toho. Postavy baví, jak bohové, klaďas, záporáci, ti asi nejvíc, tak vedlejší postavy. Pochopitelně v rámci možností anime seriálu. O drsně záběry není nouze a příběh až na výjimky baví. Jediná výtka je asi to, že bych klidně 15 minut mírné omáčky vypustil. Jinak spokojenost za 90. ()

SmajdalfCZ1 

všechny recenze uživatele

Takže dokoukáno, no na první pohled co mě zarazilo je to, že někteří dabéři jsou z Castlevanie nu což to zase asi tak moc nevadí ... jelikož mám rád mytologie jak řecké, severské, egyptské etc. .... Tak jsem tenhle seriál uvítal, ačkoliv tedy je to velice smyšlený příběh, ikdyž Zeus záletník a Héra nepřejícná stepmom jsou stále stejné od dob Herkula s Kevinem Sorbem, který mě prostě přivedl do tohoto světa. Každopádně máme zde další netflix seriál. Je lepší než Dračí prokletí, ale neřekl bych, že je horší než Castlevanie. Je to prostě jen jiné téma a v podstatě tohle anime není roztahané a furt jede a jede. Takže jsem to zkoukl prostě naráz. Nebylo to nijak uměle natahované ... prostě pecka. Když někomu usekli hlavu či ruce, tak tam byli vidět i kosti či páteř což u spousty anime moc není - za to palec nahoru. Krev je červená a ne bílá - to je taky super, že to nemá 13+ nebo jaký věk to je, aby to byla americká cenzura jako v poslední sérii Seven Deadly Sins ... hele pokud vás to trošku obměkčilo určitě na to mrkněte. Litovat nebudete :) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animák od Netflixu z prostředí starověkého Řecka. Příběh sleduje život obyčejného smrtelníka Herona, jehož život s změní, když se dozví, že je synem Dia. Héra z tohoto zjištění není moc nadšená a začne se mstít. Na jejich město svolá démony a jeho obyvatelé musí prchnout. Heron se musí postavit situaci a rozhodnout se, zda mu stojí za to v tomto boji bojovat nebo ne. Nakonec tento souboj mezi dobrem a zlem sledujeme celý seriál. Finále je skutečně epické a dojde i k pár překvapivým zvratům. Dost se mi líbí propracované akční scény a antické prostředí. "Už tě nechci nikdy vidět!" ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V seriálu jako hlavní protivníci olympských bohů vystupují „Giants“, v českých titulcích překládaní jako „Obři“. To je chyba, protože ve smyslu řecké mytologie se jedná o „Giganty“, děti bohyně země Gaii. (Dzin01)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama