Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Heron vede ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Parlapanidesovci pracujú s korpusom motívov zo starogréckych mýtov veľmi podobne a rovnako výborne ako v IMMORTALS, to znamená s úctou (usudzujúc podľa mena založenou zrejme na ich pôvode) si vyberajú prvky zo širokej ponuky tejto mytológie, aby vytvorili nový, hoci nijak originálny príbeh, zachovávajúc pritom hlavné črty a charakter tých dobre známych prastarých príbehov. K tomu úžasná výtvarná stránka, pre mňa ako nepozerača anime nádherný zážitok a stopáž, ktorá nestihne nudiť. Ja osobne si však zastavujem každý druhý záber a kochám sa v tých krajinách, tvoroch, kostýmoch, predmetoch a architektúre a cítim sa ako v nejakej úžasnej galérií. Byť to na mne, nechám tento tím spracovať celého Petišku aj so Zamarovským... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Říká se, že přes vašeho známého a dalších 5 lidí by jste se měli dostat ke komukoliv na světě. Říká se, že vaše rozhodnutí často mění životy lidí na druhé straně planety. A ono to samé platí naopak. No a představa, že někdo mocný, může řídit mé kroky, moje rozhodnutí a tím můj život je až děsivá. A tento seriál, nám ukazuje jak to vlastně může vypadat. To, že lidé v řeckých bájích byli často jen loutkou na šachovnici svých bohů, jsme mohli už párkrát vidět. A vždy mě to hrozně baví. Netflix přichází s animákem pro dospělé a vy kdo máte tématiku pověstí a příběhů rádi, pusťte do toho. Postavy baví, jak bohové, klaďas, záporáci, ti asi nejvíc, tak vedlejší postavy. Pochopitelně v rámci možností anime seriálu. O drsně záběry není nouze a příběh až na výjimky baví. Jediná výtka je asi to, že bych klidně 15 minut mírné omáčky vypustil. Jinak spokojenost za 90. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Neuvěřitelný způsob, jak smísit všechna zažitá podání řecké mytologie. Občas Herkules od Disneyho, občas Herkules s Kevinem Sorbem. Chvíli výpravné, že by Eduard Petiška skákal radostí kolem Olympu, chvíli krvelačné, jak kdyby epizoda vypadla z God of War. V první řadě ale akční, emocionální a rychle ubíhající antika, zabalená do hávu oblíbené Castlevanie, kterou navíc s ledovým klidem překonává. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animák od Netflixu z prostředí starověkého Řecka. Příběh sleduje život obyčejného smrtelníka Herona, jehož život s změní, když se dozví, že je synem Dia. Héra z tohoto zjištění není moc nadšená a začne se mstít. Na jejich město svolá démony a jeho obyvatelé musí prchnout. Heron se musí postavit situaci a rozhodnout se, zda mu stojí za to v tomto boji bojovat nebo ne. Nakonec tento souboj mezi dobrem a zlem sledujeme celý seriál. Finále je skutečně epické a dojde i k pár překvapivým zvratům. Dost se mi líbí propracované akční scény a antické prostředí. "Už tě nechci nikdy vidět!" ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Stejné studio, které dělá na mé oblíbené Castlevanii. Tudíž super animace, brutální výjevy, skvělé akční scény a zajímavé postavy. No, až na to poslední teda. Castlevania nabízí zajímavý upírský mytos a skvěle vypracované postavy, které mají své světlé i temné stránky a unikátní motivace. Diova krev je o něco epičtější (přeci jen tu vystupují a bojují antičtí bohové), ale příběh jako takový je trochu předvídatelný a průměrný. A postavy... no, nejzajímavější je démon Seraphin, který má zajímavý backround. A možná Zeus, kterého tu vidíme i v roli jiné než coby svůdníka (i když i toho je dost). Líbilo se mi, že Hera tu má docela velkou a aktivní roli. Ale hlavní hrdina Heron, na kterém to má všechno stát je zkrátka nemastný, neslaný líbivý chlapec, kterého čeká klasická cesta poznání, učení a poražení zla. Nuda. I tak ale doufám, že seriál bude mít pokračování a náš hrdina dostane možnost ukázat něco zajímavějšího. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V seriálu jako hlavní protivníci olympských bohů vystupují „Giants“, v českých titulcích překládaní jako „Obři“. To je chyba, protože ve smyslu řecké mytologie se jedná o „Giganty“, děti bohyně země Gaii. (Dzin01)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama