Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nedomrlý Cumberbatch v hlavní roli tu nádenicky přehrává, jak kdyby v sokolovně v Horní Dolní hrál tragédii všech tragédií od Shakespeara. U všeho má jeden vysmátý přitroublý výraz, což v kombinaci s normálními výkony zbytku osazenstva posouvá jeho výkon až na hranu guilty "tak špatný, až to nelze nemilovat" pleasure. V něčem odlehčeném ve stylu Princezny Nevěsty by to možná i obstálo, ale tohle chce být dospělou fantasy pohádkou. Výtečnou výpravou (exteriéry i studiovými kulisami) a Hornerovou hudbou jí také skutečně je. Je to přesně ten druh filmu, kterému by znatelně pomohla léčba nostalgií, protože vidět to jako kluk v tom správném věku, tak bych spoustu svých výtek (přílišná délka, zbytečné duo Ergo/kluk, kteří neudělají za celý film ale lautr nic, pasivní hlavní hrdina, který akorát vrhá spinner, více času se věnuje expozici než ději samotnému, vzájemná nesourodost jednotlivých jinak skvělých pasáží, kdy tu pospolu existuje půvabně béčkový záporák vedle výpravy do doupěte Odul... ehm, Lyssy, kde se v sobě skloubí fantastický design, tragika jednoho vztahu i napětí apod.) asi až tak neřešil. Jenže já je, bohužel, řešil. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka ze staré školy, kterou jsem kdysi viděl jako malý kluk. V těch dobách byly efekty, provázející roztomilé sci-fi dobrodružství, fascinující a strhující a každý je hltal. Dnes, když jsem si tuto zaprášenou relikvii připomněl, to na mé tváři vykouzlilo jen lehké pousmání a v srdci melancholické píchnutí. Je to pěkný a jednoduchý příběh s řadou plochých a nikterak promyšlených postav. Smysl má už jen pro pamětníky a fandy starého filmu, jinak Planetu Krull asi nikdo neocení. Hezká vzpomínka. 65% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hroznej brak s mizernými hereckými výkony, ale poměrně áčkovou výpravou, který v sobě skrývá velkou dávku fantazie. Celé je to však poslepované tak hrozně, že film působí nejen hodně epizodicky a nekonzinstentně, ale vyloženě přeplácaně. V závěru navíc ani nijak nefunguje gradace, takže jsem si závěrečný bossfight spíše protrpěl. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Po sci-fi prologu s obrovitou mimozemskou lodí přilétající k titulní planetě, který působí jako vykradený ze Star Wars, následuje už jen čirá fantasy podívaná. Děj je pohádkově přímočarý, přesto zůstává zábavný a napínavý. Nekteré speciální efekty už dneska zkušeného hltače hollywoodský filmů rozesmějí, ale výtvarná podoba Planety Krull je pořád ohromující. Škoda, že místo toho aby byl finální střet s místním Sauronem velkolepý, je spíš nudně prostoduchý. 7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Papundeklová pohádka pro děti. Nechybí princ a princezna, zlý netvor, družina bojovníků, kouzla ani dobrodružná cesta. Příběhu sice kapku chybí hlubší význam, postavy jsou jen klasicky načrtnuté a celá mytologie planety Krull je chudší než jedno heslo ze slovníčku pojmů v Silmarillionu, ale jako oddechovka, zkouknutá s potomky napětím si okusující nehty, má své kouzlo. Hezká trojka. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama