Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (717)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka Gods of Egypt predovšetkým trpí určitou dávkou schizofrénie, pretože nevie, koho chce vlastne osloviť. Jednoduchý a tuctový príbeh a u nás i dabing je vhodný pre deti do 15 rokov, romantická linka zaujme ženy milujúce červenú knižnicu, rodinné dráma osloví čitateľa Shakespeara a vizuálna a akčná stránka nadchne milovníkov jednoduchých akčných popcornoviek. Jednoducho povedané, každý z vymenovaných táborov bude vychvaľovať a nadávať na niečo iné, ale vo výsledku nebude úplne spokojný ani jeden. Bohovia Egypta sú skrátka hnusná digitálne vtákovina, ktorá ak od nej čakáte aspoň zmysluplnú zábavu na necelé dve hodiny, vás nesmierne sklame. Bezbrehé prznenie egyptského odkazu odpudivo komponované dobrodružnou stránkou, ktorú nezachráni ani papierový herecký potenciál, ktorý skrýva jeho obsadenie. Väčšina hrá ako na nácviku, z Brentona Thwaitesa sa ani tentoraz nestane herecká hviezda a táto hovadina skončí za pár mesiacov v prepadlisku dejín, kde po nej už nikto ani neštekne. Čo je jedine dobre. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Proyas je bohužel režisér sestupný a doplácí na to i film. Bohové Egypta měli poměrně potenciál, poněvadž Egyptská mytologie je více než zajímavá a správně mysteriózní, ale zbytečný a né příliš hezky vypadající Digi bordel kazí z filmu dojem. Místy se film tváří až moc naivně a vše prvoplánově vychází, tak jak se tvůrcům hodí, nad čím moudrý divák pouze zakýve hlavou, ale objevil jsem si zde i plusy. Scéna s hádankou, s pastmi, velkými červy, či svůdná " Elektra" a sympatický " Jaime" nikoli king slayer, ale lion slayer, určitě potěší znalce seriálů. Naštěstí je film dostatečně zábavný a nedochází k nudě, přesto docela šedý průměr. Potěší i Butler, kterému záporné role sedí. 55% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $31,153,464Tržby Celosvetovo $150,680,864Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,336,841Tržby za predaj DVD v USA $8,002,664║ utrpenie, po prvej hodine som už uvažoval či si pri tom radšej nezdriemnem, ach, takýto tuctový béčkový mišung som nečakal, dosť mi to pripomenulo dejovú prázdnotu Transformers 4 ale tu ešte na vrch nefungovalo vôbec nič, herci bez iskry, zápalu ani Butler moc nepomohol, plus triky ako z béčkového filmu, asi najhoršie čo som kedy videl na poli Ačkových filmov s vysokým rozpočtom cez $100 milliónov /videl v kine: 25%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to tak milé překvapení, že bych skoro chtěl napálit čtyřku, ale nechám to v sobě ještě chvíli bobtnat. Vzbudilo to ve mně dítě které kdysi hltalo Sommersovu první Mumii, a to mi na to ani nemusí být osm jako tenkrát. Škoda, že to nemělo rozpočet půl miliardy, pak by to bylo něco absolutního, takhle pěkný animák, ve kterém občas běhá živá hlava, každopádně skvěle pracující se svým námětem a bájno-pohádkovou stylizací. Bohužel na herce měl Proyas špatnou ruku, titáni potřebují větší charisma. 70 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trikovo je to technickej stránke občas vyložene hnusné a občas je celý film nepríjemne preplácaný. Nechcem si predstaviť ako by to dopadlo keby to mal v rukách menej schopný rozprávač ako Proyas. Hlavne jeho zásluhou je to slušná rozprávka. Nechytí síce za srdiečko ale má to super drive, postavy sú sympatické a pokiaľ to nie je bordel, je to vyložene pastva pre oči. 6/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Tvorcovia filmu sa ospravedlnili za kontroverzný kasting. Reagovali tak na vlnu kritiky, ktorá im vyčítala, že do filmu, odohrávajúceho sa v starovekom Egypte, obsadili predovšetkým belochov. Režisér snímky, Alex Proyas, zverejnil vyhlásenie, v ktorom uviedol, že výber hercov mal určite priniesť viac rozmanitosti. „Úprimne sa ospravedlňujem všetkým, ktorých naše rozhodnutia urazili,“ vyjadril sa. (JančiBači)
  • Prvý film natáčaný novými objektívmi série Primo 70 od Panavisionu. (beso74)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama